ЗАЛУЖНИ ЗАПРЕТИО УКРАЈИНСКИМ ПОСЛАНИЦИМА: Ако ми не обезбедите 400.000 војника – сами се борите против Русије

ZALUŽNI ZAPRETIO UKRAJINSKIM POSLANICIMA: Ako mi ne obezbedite 400.000 vojnika – sami se borite protiv Rusije

5 januara 2024

GENERAL Valerij Zalužni sugerisao je poslanicima ukrajinskog parlamenta da sami idu da se bore protiv Rusije ako mu ne obezbede 400.000 mobilizovanih.

Prisustvovao je raspravi u zakonodavnom odboru Vrhovne Rade nacrta zakona o novoj mobilizaciji.Izgubivši živce, u jednom momentu je izgovorio:

„Meni treba minimum 400.000 vojnika. Ako ne obezbedite toliku mobilizaciju, ostaje da idemo po svetu i tražimo da nam pošalju vojnike. Ako tvrdite da Ukrajina nema potreban mobilizacioni kapacitet – idite pa sami ratujte protiv Rusije. Meni su potrebni ljudi na frontu“.

Obećao je poslanicima da će svaki mobilisani proći vojnu obuku u trajanju 80 dana.

KOMENTARI3 komentara

  1. Pedro del Torro says:

    Toliko o teorijama da ce Zaluzni zameniti Zelenka jer se svađaju, da on kao vojnik ne želi ovakva stradanja ukrajinaca i sl.gluposti. Oba 2 su postavljeni od Zapada i plaćeni za ovo sto rade ukrajincima, tj.šalju ih u sigurnu i brzu smrt. Sada vidimo da i ovaj mamlaz kao i Zeleni mamlaz to čine.

  2. Brane says:

    Nece on u rov. Njemu se ne tresu gace. Da je pravi komandant...bilo bi mu žao boraca koji stradaju. Tja šta da se radi. Ako se ukri ne opamete izginuce svi do jednog. Nisu rusi ovo započeli, da bi batalili.

  3. milorad 5 says:

    ako nasilno mobilišu tih 400.000 jadnika mogu slobodono da beže iz kijeva i zalužni i poslanici:)..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *