ZAMENILI STRANE ZAKONA: Žandarmi u kriminalu do grla

ZAMENILI STRANE ZAKONA: Žandarmi u kriminalu do grla

15 januara 2014

ŽandarmerijaPripadnici niškog odreda Žandarmerije već nekoliko dana nalaze se pod lupom Službe unutrašnje kontrole MUP Srbije, koji uveliko istražuju ko se sve od njih bavi kriminalnim delatnostima. Jedan od poslednjih povoda za „čistku“ u ovoj elitnoj jedinici je hapšenje Nenada Maksimovića (33), člana ličnog obezbeđenja smenjenog komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića. Ovaj žandarm je osumnjičen da je ispred niškog kafića „Proces“ pretukao američku državljanku Katarinu P. (34), njenog brata Aleksandra P. (27) i Nenada R. (27).

Niška policija uveliko rasvetljava i „slučaj“ jednog pripadnika Vojske Srbije koga su dvojica žandrama, kako se sumnja, maltretirali i stavljali mu pištolj u usta.

– Žrtva je najpre prijavila napad, ali je potom promenila iskaz plašeći se za svoju bezbednost – kaže izvor blizak istrazi. – Međutim, nedavno je, ipak, odlučio da ponovo zatraži odgovornost napadača.

Istraga se vodi i protiv žandarma Aleksandra Raičića (24), koji se tereti da je zbog sumnje da je krajem novembra prošle godine, u naselju Donja Vrežina u Nišu, sa više hitaca iz službenog pištolja ubio Vlastimira Nalića (24).

Za njega se sumnja da je bio sitan diler kokaina, koji je i sam uživao, ali i da je radio na obezbeđenju pojedinih kafića u Nišu. Mesec dana pre toga uhapšen je i žandarm Stanko Stojanović (31), zbog sumnje da je na kružnom toku na Bulevaru 12. februara, pucao na Anu D. (35) i ranio je, besan što je zbog nje morao da uspori vožnju. Potom je pokušao da sakrije tragove nedela, pa je svoj „fijat stilo“, iz kojeg je pucao, odvezao u auto-servis u Vranju da bi zakrpio rupu od metka, ali su ga kolege iz niške policije otkrile na vreme.

Prethodno je SUK sprovela istragu protiv četvorice pripadnika niškog odreda Žandarmerije za koje se u mnogim medijima tvrdilo da su, prema njenom izveštaju, vršili iznude, reketiranja i zelenašenje ali i mnogo teža krivična dela.

ISPITAN NA POLIGRAFU

Žandarm Miloš S. je u junu vređao saobraćajne policajce, koji su zaustavili njegov automobil i utvrdili da je bio za volanom sa 1,46 promila alkohola u krvi. Pripadnici niškog odreda Žandarmerije ispitivani su poligrafom u istrazi o pozadini paklene eksplozije automobila, u kojoj je 27. januara prošle godine nastradao Đorđe Stojanović (32), sin vlasnika menjačnice „Cekin“.

(Novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *