ЗАМРЗЛИ НОВАЦ ПАЛЕСТИНАЦА: Влада блокирала трансакцију јер је 200 милиона намењено породици нападача на Израел?!

ЗАМРЗЛИ НОВАЦ ПАЛЕСТИНАЦА: Влада блокирала трансакцију јер је 200 милиона намењено породици нападача на Израел?!

12 јула 2021

ИЗРАЕЛСКА влада данас је замрзла трансфер од скоро 200 милиона пореских долара палестинског новца за који тврди да је био намењен породицама наводних нападача на јеврејску државу.Према привременом мирповном споразуму, Израел прикупља стотине милиона долара пореског новца за међународно признату палестинску управу и тај новац је главни финанисјски извор за Палестинце, преноси Ројтерс.

Израел одавно замера палестинској управи да има „фондове за мученике“ из којих обезбеђује новац за хиљаде породица чији су чланови погинули, рањени или затворени током конфликта са Израелом.

Палестинци тврде да су ове исплате једна врста социјалне помоћи с којом се пружа подршка породицама погођеним током сукоба, али Израел узвраћа оптужбама да се тај новац користи као награда или подстицај за насиље.

Палестинци сматрају да су породице њихових бораца жртве 50-годишње израелске окупације и указују да је мали број Палестинаца који служе казне у израелским затворима био укључен у смртоносне нападе на јеврејску државу.

Кадри Абу Бакр, председник комисије за Палестинце затворенике, оптужио је Израел да краде палестински новац, а одлуку владе у Јерусалиму назвао је „злочином и гусарском отимачином“.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. persida says:

    Rade sta hoce, a ostali samo bleje. I tako ce biti, dok se ne sete sta im je ciniti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u