ЗАМРЗЛИ НОВАЦ ПАЛЕСТИНАЦА: Влада блокирала трансакцију јер је 200 милиона намењено породици нападача на Израел?!

ZAMRZLI NOVAC PALESTINACA: Vlada blokirala transakciju jer je 200 miliona namenjeno porodici napadača na Izrael?!

12 jula 2021

IZRAELSKA vlada danas je zamrzla transfer od skoro 200 miliona poreskih dolara palestinskog novca za koji tvrdi da je bio namenjen porodicama navodnih napadača na jevrejsku državu.Prema privremenom mirpovnom sporazumu, Izrael prikuplja stotine miliona dolara poreskog novca za međunarodno priznatu palestinsku upravu i taj novac je glavni finanisjski izvor za Palestince, prenosi Rojters.

Izrael odavno zamera palestinskoj upravi da ima „fondove za mučenike“ iz kojih obezbeđuje novac za hiljade porodica čiji su članovi poginuli, ranjeni ili zatvoreni tokom konflikta sa Izraelom.

Palestinci tvrde da su ove isplate jedna vrsta socijalne pomoći s kojom se pruža podrška porodicama pogođenim tokom sukoba, ali Izrael uzvraća optužbama da se taj novac koristi kao nagrada ili podsticaj za nasilje.

Palestinci smatraju da su porodice njihovih boraca žrtve 50-godišnje izraelske okupacije i ukazuju da je mali broj Palestinaca koji služe kazne u izraelskim zatvorima bio uključen u smrtonosne napade na jevrejsku državu.

Kadri Abu Bakr, predsednik komisije za Palestince zatvorenike, optužio je Izrael da krade palestinski novac, a odluku vlade u Jerusalimu nazvao je „zločinom i gusarskom otimačinom“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Rade sta hoce, a ostali samo bleje. I tako ce biti, dok se ne sete sta im je ciniti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *