ЖАН-МАРИ ЛЕ ПЕН: „За мене је Косово Србија“

ŽAN-MARI LE PEN: „Za mene je Kosovo Srbija“

31 decembra 2016

10-zan-mari-le-pen-1

NIJE tajna da je hrišćanska religija stvorila evropsku civilizaciju. Ali ona se povukla. Jedino se pravoslavlje podiže, i to treba pozdraviti. Ali ukoliko ne dođe do novog uzdizanja ostalog dela hrišćanstva u Evropi, osuđeni smo na nestajanje.

To, u ekskluzivnom intervjuu za „Novosti“, poručuje osnivač i počasni predsednik francuske stranke Nacionalni front (NF) Žan-Mari le Pen.

* Kakva je budućnost Evrope?

– Ne krijem da sam dosta pesimističan što se tiče budućnosti Evrope, koja se proteže od Gibraltara do Vladivostoka i koja pati od strašnog deficita nataliteta, s prosekom od 1,3 deteta po ženi, dok je potrebno 2,1. U ostatku sveta je obrnuto. Zbog toga se stvara neravnoteža između jedne geografske zone koja stari i zemalja gde demografija doživljava ekspanziju. Zato je migrantski fenomen tek na svojim počecima.

* Šta je rešenje za migrantski talas?

– Treba, pre svega, voditi veoma jaku politiku nataliteta. Predsednik Rusije Putin je u tom domenu započeo skromne pomake. Treba, međutim, od toga napraviti istinsku revoluciju. Promovisati velike porodice kao element preživljavanja našeg kontinenta. I, istovremeno, treba pripremati i obezbediti odbranu naših granica, zabraniti ulazak na našu teritoriju, ili ograničiti ulazak samo na one osobe koje mi želimo, a ne na one koji to žele. Potrebna je i radikalna promena mentaliteta. Za manje od jednog veka, svetska populacija je porasla sa dve milijarde na sedam milijardi stanovnika i galopira ka 10 milijardi. A jedino Evropa beleži strukturalnu demografsku depresiju. Ukoliko se za to ne pronađe rešenje, svašta možemo da očekujemo.

* Očigledno, nismo spremni za ove izazove?

– Civilizacijski problem koji se postavlja pred našim kontinentom je taj što nam više ne prete vojske. A mi imamo mentalnu strukturu adaptiranu za vojnu agresiju. Znamo šta i kako možemo da radimo u takvim situacijama. Ideološki smo uhvaćeni u raskoraku. Osvajači više nisu vojnici, već civili, siromašni, žene i deca.

* Šta da radimo u takvoj situaciji?

– Treba ih upozoriti na to da, ukoliko nisu dobrodošli, kod nas neće imati bilo kakva prava. Granice nisu gvozdena vrata, već filteri zaduženi da brane nacionalne interese.

 

* Ne biste primili čak ni one koji su izašli iz rata i sve izgubili?

– Pomoći ćemo im spolja. Rešenje kojim se prihvataju velike selidbe i, rekao bih, čak, invazije naroda, vodi svet u rat i opasne sukobe.

* Da li je to jedan od razloga što su Nacionalni front i druge nacionalne snage u Evropi u usponu?

– Oni koji primećuju naš napredak tek sada otkrivaju da je voda mokra. Odavno smo ovo predvideli. Narodi su, ipak, instiktivno pripremljeni, jer smo mi i naši prijatelji iz evropskih zemalja poslednjih pedesetak godina uključivali alarm. Mrzeli su nas, jer smo ukazivali na posledice politike koja vodi u propast. Ljudi danas toga konkretno postaju svesni u svom svakodnevnom životu, kroz nedostatak bezbednosti, masovnu imigraciju, nezaposlenost, krizu školstva… Postali smo dekadentna civilizacija, čiju odbranu obezbeđuju SAD. Osuđivao sam američku politiku sankcionisanja Rusije, na Balkanu, uključujući i Kosovo.

* Hoće li se nešto promeniti dolaskom Trampa?

– Imena saradnika koje je Tramp odabrao govore mi da stvari idu u dobrom pravcu. Stvara se osovina oko dobrih odnosa velikih sila, u čemu se ogleda želja za mirom. Ako više nisu neprijatelji i rivali, sarađivaće, a ta saradnja može biti prilika za ceo svet.

* Evropski parlament, čiji ste poslanik već 32 godine, nedavno je usvojio rezoluciju protiv ruskih medija, stavljajući ih u isti koš s portparolima ID…

– Ništa me to ne čudi, imajući u vidu da Rusi upravo pobeđuju sirijske pobunjenike koje su do sada finansirali, naoružavali i podržavali američko-evropski saveznici. Intervencija Rusije u Siriji promenila je tok stvari i omogućila poraz terorista. To je jasno, i Rusiji treba odati priznanje.

* Istovremeno, u Evropskom parlamentu su „zaboravili“ direktnu ulogu koju su neki zapadni mediji imali u sukobima u bivšoj Jugoslaviji ili na Bliskom istoku.

– EU je strašan instrument u dekadenciji naše civilizacije koju inkarnira Žan-Klod Junker, koji je bio na čelu zemlje zvaničnog poreskog raja.

* Ipak ste poslanik u toj instituciji?

– Da, ali uvek u opoziciji. U toj meri da je EP odlučio da me kazni sa 320.000 evra, uz pretekst da nisam dokazao da moj asistent zaista radi za mene. To bi bilo isto kao kada bih ja od Junkera tražio dokaz njegovog poštenja.

* Ako NF dođe na vlast u Francuskoj, da li bi Srbija mogla da računa na povratak Kosova?

– Ako struja kojoj pripadam bude većinska, sledili bismo tu tradicionalnu liniju. Stvari bi se razvijale u tom pravcu. I sa Srbima iz Bosne, koji takođe mogu da doprinesu stvaranju novih snaga. Ako smo u ratu sa islamistima, jasno je da će se definisati tabori.

* Šta je pravično rešenje za Balkan?

– Priznajmo da Balkan nije mirna reka. To je zona seizmične osetljivosti na kojoj se sudaraju civilizacije. Ali ceo život je borba. Moj izbor je jasan. Pristalica sam Evrope, ne po principu EU koja ima federalističku vokaciju, već bratske unije evropskih naroda čiji su vitalni interesi jednaki. Jer, opravdanje za jednu uniju je zajednica interesa. Ideološke definicije su krhke. Potrebne su one realistične. Balkan, sa svim slovenskim zemljama, u ovoj Evropi apsolutno ima svoje mesto.

* Dakle, Srbi u Francuskoj, kao stranci, ne bi trebalo da strepe da će biti izbačeni ukoliko NF osvoji vlast?

– Naravno da ne. U NF nema netrpeljivosti prema evropskim strancima koji kod nas borave u legalnim uslovima. Za nas su građani iz Evrope braća. Ostali iz sveta su rođaci, ali ponekad navalentni. Oni koji se adaptiraju i prihvataju način života u Francuskoj su uvek dobrodošli.

* Da li Srbija treba da uđe u EU?

– Nisam pristalica EU, već unije koja zahvata ceo kontinent. EU je kao Vavilonska kula. Treba da se sruši, a od njenih cigala da stvorimo drugačije odnose među evropskim nacijama. Ali treba raditi brzo. Ne čekati, čak, ni kraj EU, koji je ubrzan „bregzitom“ i budućim „fragzitom“ ili „negzitom“.

* Treba li, bar, nastaviti pristupne pregovore, da bismo modernizovali društvo, čekajući da vidimo šta će da se dogodi?

– Možemo tako da se približimo. Veridbe dolaze pre venčanja. Tako je i u politici.

* Kako gledate na odnose Francuske i Srbije?

– Bili smo saveznici i uvek sam nastojao da odbranim postojanost ove političke i afektivne veze. Srbija je posrednik između Zapadne Evrope i slovenskog sveta. Potrebno je da može da odigra tu svoju ulogu. Nadam se da će vlast u Francuskoj ići u tom pravcu.

* Mislite li da će Francuska uskoro izaći iz EU?

– U svakom slučaju, lično se zalažem da napusti instituciju koja je doživela neuspeh.

PRAVE BLOK PROTIV MOJE MARIN

* KOLIKE su šanse vaše kćerke Marin da pobedi na izborima u Francuskoj sledeće godine, a koja je obećala da će raspisati referendum o izlasku, ukoliko bude izabrana?

– Bojim se da će ostale stranke ponovo napraviti blok protiv nje. Nacionalni front trenutno ima između 25 i 30 odsto podrške. Ali da bi se bio predsednik, treba imati preko 50 odsto. Marin je mogla da se nada, ali je odabrala taktiku koja je u suprotnosti od razvoja javnog mnjenja koje ima tendenciju da se radikalizuje. Primer koji treba slediti je Tramp. Isključila me je iz stranke, što je dobilo simbolični karakter koji je želela, ali koji, naravno, ima i svoju drugu stranu medalje, sve one ljude koji imaju poverenja u čoveka koji je osnovao NF i vodio ga tokom 40 godina.

SLOVENI SE LAKO ADAPTIRAJU

ŽAN-MARI le Pen nas je primio u svojoj kući na brdu Sen Klu iznad Pariza, odakle se pruža fantastičan pogled na francusku prestonicu. I pored svojih godina i nedavne operacije kuka, zadržao je eleganciju i vitalnost. Prati ga glas da je jedan od najelokventnijih francuskih političara. Nije propustio priliku da uzvrati kompliment:

– Vi Sloveni imate izuzetne kapacitete da lako učite jezike. Čak i ako to ponekad morate, zbog komunikacije sa svetom, imate izvrsnu lakoću adaptacije.

(Večernje novosti)

KOMENTARI7 komentara

 1. ! says:

  Taj isti Žan Mari Lepen, je 1991, skupljao i slao francuske dobrovoljce u Hrvatsku da se bore protiv ''Srba kumunista''! Sada kako jedino ruske banke daju kredite Nacionalnom Frontu i od kako zna da VV Putin voli Srbe i Srbiju, on je postao naš prijatelj!

  • Kojekude says:

   Lupetaš bre da nije normalno

  • Jovan says:

   Mozda je covek bio zrtva natofasisticke propagande; pa milion Srba je poverovalo u natofasisticku propagandu da je Milosevic kriv za rat(a da su ruzni i glupu Tudjman, Mesic, Alija,... demokratija i nevinasca ) i akoga ubiju da ce svi u Srbiji imati 1000 maraka platu!!!! Ej milion Srba su bili na stranu ustasa-muslimana-natofasisticke pljackaske horde!???? Le Pen, ovo sto sad govori je 100% pure istina! Brisel je leglo ZLA i FASIZMA. Evropa treba da bude savez nezavisnih drzava od Lisabona do Vladivostoka(bez fasistickebande u Briselu i Hagu, koji vode racuna o rasama pasa, lgbt i duge gluposti, a unistavaju EVROPSKE NARODE i HRISCASTVO! Evropski narodi posle ove "planski izrezirane invazije arapsko-muslimaskih naroda" biti ponizena manjina!

 2. Trifun says:

  Francuska je nanela teske udarce Srbiji i srpskom narodu i ja joj ne NE VERUJEM i ne volim je. Ne mrzim je ali ako doprinese rusenju EU Rajha podrzavam je. Dalje od toga ne idem. Volim njegovu cerku onoliko koliko je ona neprijatelj EU Rajha i NATO genocidnih hijena.

 3. Djordje says:

  Svi francuzi su smradovi a naročito njihovi političari osim jedinog i pokojnog De Gola ! Jedini srbski i stvarni prijatelji su samo Rusi@!!!!!

 4. cile mile says:

  Ziv bio zbog komentara, apsolutno si u pravu.

 5. ! says:

  As reported earlier in Searchlight, Croatia has become the focal point for fascists internationally. Reports are being recieved about attempts to recruit US nazis for military action and French fascists have also been engaged with the Black Legion. Notable among them is the French nazi FNE member Micheal Faci, who boasted, to reporters that he was in charge of about 200 fascists including Austrians and Germans and more plausibly, that he himself killed two Serbs. It is significant that, despite efforts to keep a safe distance from their more violent brethren, exponents of ballot box fascism have also saught to show their backing for the Croatian war against Yugoslavia. As already explained, jean-marie Le Pen;s Front National (FN) has sent volunteers to Croatia according to Spanish sources. In the summer of 1991, Le Pen and the German Fascist MEP Harald Neubauer made a secret trip to Zagreb for talks with senior advisers to the Croatian leader Franjo Tudjman. Neubauer- true to hos nazi beliefs- declared „We are not the last of yesterday, but the first of tomorrow,” while Tudjman's henchman, Hrvoje Sosic, defended the fascists visit with the statement that „negative attitudes to le Pen and his party are Bolshevik slanders.” Where Le Pen led, Belgian Vlaams Blok Fascist Filip Dewinter followed in January, visiting the Armed Croatian Forces (HOS) militia and announcing that „politically they are very close to us”. Some of these visits were arranged with the help of British right wing Tories. The evidence of fascist links with th government and militias in Croatia is overwhelming. Yet there has been little publicity and even less official investigation in the European Community from which most of the free boters >come. A blind eye, it appears, is being turned to murder.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *