Žandarm: Mislio sam da sam počinio savršen zločin

Žandarm: Mislio sam da sam počinio savršen zločin

17 jula 2013

ŽandarmerijaŽrtve žandarma Aleksandra Krstića (33), Aleksandar Nedeljković (29) i Srđan Tomić (28), identifikovane su na osnovu ručnog sata i zlatnog lanca. Krstić je ubistvo priznao u kraljevačkoj policiji: momke je ubio u selu kod Kraljeva, pa ih odvezao u Ratković, gde ih je zapalio.

“Ubica je odmah priznao zločin i rekao da je Aleksnadru Nedeljkoviću dugovao 5.000 evra. Namamio ih je lako jer su mu verovali, poznavali su se. Srđanov nestanak prijavila je majka, a Aleksandrov supruga“, kaže za Telegraf izvor blizak istrazi.

“Krstić je pozvao Nedeljkovića da mu navodno da automobil za dug. Nedeljković je Srđana Tomića zamolio da pođe sa njim i da ga svojim automobilom odveze do Kragujevca. Posle susreta u Kragujevcu, Krstić ih je uz pretnju oružjem primorao da se odvezu na područje sela Zakuta kod Kraljeva. Krstić je, sedeći na zadnjem sedištu, Tomiću i Nedeljkoviću pucao u glavu i tako ih ubio. Krstić je posle zločina odvezao tela i automobil do mesta Ratković i zapalio ih kako bi prikrio tragove“, dodao je sagovornik portala.

Kako je rekao predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević, ubica je najverovatnije pucao žrtvama u glavu a zatim i u telo. Na mestu zločina pronađen je ručni sat i zlatan lanac na osnovu čega su žrtve identifikovane.

Aleksandar Krstić uhapšen je u ponedeljak ujutru, a kako list “Večernje novosti” nezvanično saznaje, on se prilikom hapšenja obratio operativcima rečima: “A mislio sam da sam počinio savršen zločin”.

Ovo ubistvo bilo je razlog da direktor policije Milorad Veljović traži smenu komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića, koju je premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prihvatio. Dikić je posle demantovao navode koje je direktor policije Milorad Veljović danas naveo kao razloge za njegovu smenu. Dikić kaže da je o svojoj smeni saznao iz medija i da ga niko o tome zvanično nije obavestio. “Građani Srbije, braćo i sestre, očigledno je da nekome smeta moj starosrpski način ophođenja i moje izjašnjavanje kao Srbina u svojoj i našoj zemlji Srbiji. Doći će vreme kada će se i to promenit”, izjavio je Dikić za B92.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *