Žandarm ubio Ranka Panića!?

Žandarm ubio Ranka Panića!?

8 septembra 2014

policija traka 2aPolicija je danas uhapsila osumničenog za ubistvo Ranka Panića, a reč je o pripadniku Žandarmerije Nikici Ristiću.

To je saopštio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović gostujući na RTS i precizirao da je Ristić uhapšen pre pola sata i da je u pritvoru.

Panić, inače člana Srpske radikalne stranke, je podlegao povredama zadobijenim tokom policijske torture. Panića su brutalno prebili pripadnici Žandarmerije 29. jula 2008. godine tokom mitinga SRS zbog hapšenja Radovana Karadžića.

Od posledica udaraca u stomak Paniću je puklo debelo crevo, a on je u tešim bolovima preminuo 15. avgusta 2008. godine. Obdukcijom je utvrđeno da je Panić umro od posledica jakog udarca u stomak, od koga mu je puklo debelo crevo što je prouzrokovalo zapaljenje i pucanje trbušne maramice. Sve je to ubrzo dovelo do sepse, posle čega je Panić preminuo.

Panić je bio izbeglica iz Republike Srpske Krajine, a u vreme ubistva živeo je u Mladeonovcu sa majkom i suprugom. U vreme njegovog ubistva ministar policije bio je Ivica Dačić, dok je predsednik Srbije bio Boris Tadić.

Nakon razbijanja mitinga SRS mnogi stručnjaci su smatrali da je policijska intervencija izvedena suprotno svim pravilima službe, jer je policija, jureći grupicu izgradnika iz Makedonske ulice, bacila suzavac na mirnu masu na Trgu Republike a zatim krenula da rasteruje okupljene.

Policijski suzavac je pao i na binu tokom govora današnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, a policija je tukla i današnjeg premijera Aleksandra Vučića dok je pokušavao da smiri situaciju.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *