Žandarm zapalio dvojicu mladića kod Rekovca?

Žandarm zapalio dvojicu mladića kod Rekovca?

16 jula 2013

policija-traka2Policija je kasno u ponedeljak privela pripadnika Žandarmerije (33) zbog osnovane sumnje da je ubio pa zapalio dvojicu mladića iz Jagodine, saznaju „Novosti“. Mladići od 29 i 28 godina, kako se sumnja, prvo su ubijeni iz vatrenog oružja, a potom zapaljeni, kako bi se izbrisao svaki mogući trag. Prema našim saznanjima, motiv ovog monstruoznog zločina pripadnika Žandarmerije je novac, odnosno neraščišćeni dugovi.

Meštani su u ponedeljak pre podne pronašli zapaljen automobil i u njemu ugljenisana tela. Istraga zasad ne isključuju mogućnost da je bilo i više žrtava. Surovo ubistvo slučajno je otkrio jedan od meštana kada je ujutro pošao u njivu.

Odmah je obaveštena policija. Stigla je uviđajna ekipa, ali još nije objavljen identitet nastradalih. Jedino je utvrđeno da je reč o automobilu marke „audi“.

Istražni sudija Višeg suda u Jagodini Jasminka Velisavljević izjavila nam je da ne može da potvrdi da li je u automobilu bilo dve ili više osoba. Automobil je u požaru potpuno uništen, ne znaju se čak ni registarske oznake.

– Dala sam nalog za veštačenje. Biće urađena i DNK analiza ostataka nađenih u automobilu i tek tada možemo imati neke konkretnije podatke – izjavila je sudija Velisavljević.

Meštani sela Ratković užasnuti su onim što se desilo na potezu zvanom Sarinac, odnosno Sarinačkom putu. U tom delu sela uglavnom su njive i postoji tek nekoliko kuća i jedna vikendica.

– Sinoć, pre ponoći videla sam plamen na susednom brdu. Mislila sam da je neko zapalio strnjiku, pa nisam obraćala pažnju. Ujutro sam videla da je stigla policija i tek onda saznala da se desila neka tragedija – priča Snežana Ristić.

Uviđaj je u ponedeljak trajao više sati, a policija je blokirala sve prilazne puteve mestu nesreće. Seljani pričaju da je spaljeni automobil i ljudske ostatke u njemu slučajno otkrio jedan od meštana koji je pošao u njivu. Odmah je obavestio policiju koja istražuje šta se desilo na ovom seoskom putu.

– Užas. Videli smo policiju i došli da pitamo o čemu se radi. Kažu da se desila se tragedija, ali niko ne zna zašto i kako. Kod nas nema takvih automobila – kaže nam jedan od meštana.

U rasvetljavanje ovog teškog zločina uključili su se i čelnici i operativci Uprave kriminalističke policije Srbije.

Nezvanično se čuje da je jedna žrtva iz Jagodine, ali nema zvaničnih potvrda ni za to, niti ko je i zašto pretprošle noći „audijem“ došao u selo Ratković.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *