Žandarmu 40 godina za ubistvo

Žandarmu 40 godina za ubistvo

13 marta 2014

znak-zandarmerije-velikaŽandarm Aleksandar Krstić osuđen je na maksimalnih 40 godina zatvora za ubistvo i spaljivanje dvojice Jagodinaca.

Krstićevi pomagači Goran Dabić i Ivana Radivojević osuđeni su na sedam i deset meseci, odnosno dve godine i šest meseci zatvora.

Sudija Miroljub Vujović rekao je da u slučaju Aleksandra Krstića nije bilo ništa sporno, jer je on priznao učinjena dela i da ništa manje od maksimalne kazne od 40 godina zatvora i nije moglo biti izrečeno.

Vujović je rekao da nije dokazano da su Dabić i Radivojevićeva učinili krivična dela teško ubistvo, jer su sve rađne bile nakon toga.

„Dabić je pomagao posle ubistva da se sakriju i unište tragovi“, rekao je sudija.

On je dodao da Ivanu Radivojević sud nije mogao da proglasi krivom, kao kod Dabića, iako je slično delo u pitanju jer prema zakonu, za to delo, jedan broj srodnika počinioca može da dobije maksimalno tri godine zatvora.

Zamenica Višeg javnog tužioca u Kraljevu, Irina Radulović, zatražila je kazne od 30 do 40 godina za prvooptuženog Krstića i drugooptuženog Gorana Dabića, dok je za Krstićevu nevenčanu suprugu Ivanu Radivojević, koja se teretila da je pomagala u izvršenju zločina, zatražila kaznu od najmanje 10 godina.

Žandarm Krstić, Dabić i Krstićeva nevenčana supruga Ivana Radivojević, osumnjičeni su za ubistvo i spaljivanje dvojice Jagodinaca, Srđana Tomića i Aleksandra Nedeljkovića, 14. jula 2013. godine.

Krstić je uhapšen 16. jula 2013. godine pod sumnjom da je zbog navodnog duga od 5.000 evra u selu Ratkovac u okolini Kraljeva, ubio, a zatim i zapalio Tomića i Nedeljkovića nedaleko od Rekovca.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *