ЗАОШТРАВА СЕ ОЗБИЉНО! Израелски специјалци спремају упад у Сирију!?

ZAOŠTRAVA SE OZBILJNO! Izraelski specijalci spremaju upad u Siriju!?

1 marta 2017

60-Israeli-Special-Forces-enter-Bahrain-696x435

Odluka Izraela da leti iznad uporišta ISIS-a u Libanu, a zatim baci bombe na pozicije sirijske vojske u Siriji, je bio pravi potez totalnog rata– posebno imajući u vidu da su ovi vazdušni napadi došli neposredno pre nego što bi mirovni pregovori trebalo da počnu u Ženevi.

Sada Izrel šalje “elitne obaveštajne jedinice“ da “nadgleda“ borbe između sirijskih snaga i “umerenih“ pobunjenika.

Mediji izveštavaju:

“Video koji je objavio Channel 2 prikazuje reportera Danija Kašmaru kako prati vojnike u noćnoj misiji. Prema rečima reportera, slične operacije su sprovedene nekoliko puta u prošlosti, navodeći da je on, zajedno sa izraelskim vojnicima, “mogao sve da čuje i vidi“.

U izveštaju se otkriva da je elitna jedinica iskoristila napredne i sofisticirane urežaje za prisluškivanje kako bi nadgledala bitke koje se vode između sirijske vojske i ekstremnih grupa u tom području.

Izrael pruža logističku podršku i medicinsku pomoć opozicionim snagama– uključujući i terorističku organizaciju Jabhet al-Nusra – u borbi protiv predsednika Bašara Asada.

Izraelski ratni avioni su u više navrata ciljali pozicije sirijske vojske pod izgovorom sprečavanja toga da sofisticirarno oružje dođe do libanske Hezbolah grupe.

Oni se više i ne trude da sakriju svoju otvorenu podršku ekstremističkim grupama u Siriji. Zašto to nije vest na naslovnim stranama?

Ono što u ovom trenutku nije jasno je pitanje do kada će ruska vojska da toleriše to nekontrolisano ponašanje Izraela.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Miroslav says:

    Ovi Arapi da se ispisaju, potopili bi Izrael, kada ne znaju da prvi napadnu, neka ih jevreji mlate.

  2. goran says:

    Ne mogu da se ispisaju od Amera i Rusa koji im ne daju prilike. Sada kada je Sirija unistena, ostaje da Izraelci uzmu sta im treba. Sve to zahvaljujuci Putinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *