ЗАОШТРАВА СЕ СИТУАЦИЈА – СПРЕМА СЕ НАПАД НА СИРИЈУ: Америка шаље још један разарач ка Сирији

ZAOŠTRAVA SE SITUACIJA – SPREMA SE NAPAD NA SIRIJU: Amerika šalje još jedan razarač ka Siriji

10 aprila 2018

Drugi američki razarač mogao bi da uplovi u Sredozemno more u narednih nekoliko dana, piše „Volstrit džurnal“, pozivajući se na izvore u Pentagonu.

„SAD već imaju jedan raketni razarač — ’Donald Kuk‘ na istoku Sredozemnog mora, odakle on može da učestvuje u svim napadima na Siriju. Drugi — ’Porter‘ — tamo može da stigne kroz nekoliko dana“, piše list.

Juče je „Vašington egzeminer“, pozivajući se na izvor u Pentagonu, napisao da je razarač „Donald Kuk“ sa 60 krstarećih raketa „tomahavk“ napustio luku na Kipru i krenuo prema Siriji. Prema podacima turskog lista „Hurijet“, razarač su najmanje četiri puta nadletali ruski avioni, ali je Pentagon to demantovao.

Juče je predsednik SAD Donald Tramp izjavio da razmatra situaciju o navodnom hemijskom napadu u sirijskom gradu Dumi, što je nazvao „gnusnim“ činom protiv nevinih civila. On je rekao da će „bitne odluke o Siriji“ biti donete tokom narednih dan-dva, nakon što se utvrdi ko je odgovoran za navodni napad u Dumi — Rusija, Sirija, Iran ili „svi zajedno“.

(RIA Novosti)

KOMENTARI7 komentara

 1. goran says:

  Izrael trazi prosirenje sukoba kako bi se inscenirao napad na Iran. To je sustina. Rusi ce pustiti Iran niz vodu.

 2. Remzo says:

  Puni se Sredozemlje otpadom čelika koji skupljači sekundarnih sirovina neće moći nikako da plasiraju na tržištu. U isto vreme sa one strane okeana priprema se nova gnjuračka turistička oprema za posmatranje potonulih fregata i razarača sa prekokeanskom zastavom. Biće to nove turističke destinacije oplakivanja kao što danas u Kraljvstvu oplakuju izginule na galipolju. I šta predstoji, jednom lakom ekplozijom moše se zatvoriti na Giblartaru, a drgom kod Sueca te se naredne plovilice neće uvlačiti u Mediteran da seju strah i smrt. Jedino će moći da dejstvuju raketno sa oblasti Persujanskog zaliva do kojih opet mogu doleteti sofisticirane rakete sa Kaspijskog mora posle čega bi se potonuli čelik znatno uvećao.

 3. Trifun says:

  Bice potopljeni ako ugroze Ruse 100%! Pozivam Rusiju da se NE KOLEBA NI TRENUTKA I SPREMI BRUTALNU ODMAZDU KO GOD SE USUDI DA JE UGROZI U SIRIJI!! Nema nazad.

 4. zlatko says:

  Samo vi idite! Ruje vas nestrpljivo čekaju da vam ispraše turove. Dojadili ste više i Bogu i ljudima sa tom svojom bahatošću i bezobrazlukom. Samo razmislite kako i da li ćete se uopšte vratiti.

 5. Ognjen says:

  Nece se nista desiti, zamajavaju ceo svet.

 6. Miraš says:

  Američka TV "NBC news" tvrdi pozivajući se na izvore od američke vojske, da Rusi su počeli da ometaju signale američkih bespilotnih letilica, a to može da ima velike posledice po američke operacije u Siriji. Po njima Rusi pokušavaju da spreče odmazdu vojske SAD nad Sirijskom arapskom armijom zbog navodnog hemijskog napada u Dumi.... Izraelski ratni avioni lete i dalje u blizini sirijsko libanske granice i povremeno ulaze na nebo Libana. Doneli su i neku njihovu "skalameriju" na Golansku visoravan najverovatnije za gadjanje sa zemlje. Spremaju se i oni za opšti napad na Siriju... Eh kad bi Bog dao da Patka (=Donalda; Donalda Kuka) trajno nauče da gnjura te da bude riba, mrtva riba na dnu mora.

 7. marko says:

  MOGLI BI AMERIKACNI POPIT CRNU KAFU OS SIRIJSKE VOJSKE NE RUSKE ZA IZNENADENJE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *