ЗАОШТРАВА СЕ СИТУАЦИЈА – СВЕ МИРИШЕ НА РАТ: Муслимани прете ратом Хрватима

ZAOŠTRAVA SE SITUACIJA – SVE MIRIŠE NA RAT: Muslimani prete ratom Hrvatima

16 marta 2018

Predsednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić izjavio je da u Bosni i Hercegovini neće biti trećeg entiteta „pa makar i po cenu rata na celoj teritoriji države“.

Radončić je to izjavio u Tuzli prilikom dodele članskih karata SBB-a za 200 novih članova.

„Video sam danas neku izjavu gospodina Dodika. Priča o opciji trećeg entiteta. Ja mu kažem, ako dođe u Sarajevo neka u svojim koferima u Banjoj Luci ostavi ideju trećeg entiteta. Neće biti trećeg entiteta po cenu rata na celoj teritoriji BiH. Mi jesmo za kompromis, mi jesmo za dogovor, mi jesmo da se razgovara sa svakim i mi znamo da razgovaramo, ali svako mora znati gde postoje linije ispod kojih nismo silazili ni 1992., niti ćemo to raditi sad“, rekao je Radončić.

Govoreći o dodeli članskih karata, Radončić je rekao da je SBB stabilan politički faktor u BIH.

„Dok se u drugim strankama događa obrnut proces, odnosno masovno ostaju bez svog članstva, ovaj spektakularni skup govori da je SBB najstabilniji politički faktor u državi. To je jedina politička stranka koja, bez lažne skromnosti, ima lidera, ali, što je važnije, ima članstvo, ima vas“, poručio je Radončić.

(Avaz)

KOMENTARI7 komentara

 1. Hruscov says:

  Rodio se novi retard za rialiti.

 2. Ja nisam ja, već on, koji je ja, ali... says:

  Odu Hrvati, odu Srbi, a koga će onda da jašu ovi, kako li se već danas zovu? I kad se Srbi i Hrvati bune što ih ovi ujašu, oni kažu:"Nismo mi, to su vas jahali Muslimani. Mi vas zaje*avamo samo od 27.9.1993." Kad počnu da se bune zbog Bošnjačke torture, oni će onda biti već neko drugi.Neće više biti Bošnjaci. Evo, garantujem da ćemo na tim prostorima do kraja godine da vidimo neku "drugu naciju". I sad Srbi i Hrvati trebaju da žive zajedno sa narodom, koji ni sam ne zna šta je i ko je.Nekad tvrde da su potomci Osmanlija, nekad nekih bosanskih Turaka, nekad da su čak direktni potomci Kotromanjića pa i ljiljane prigrabiše.Znači, veći pravoslavci od Srba.A uzeli latinicu sa sve hrvatskim narečjem.Njihovu zamrsotinu, stvarno, niko ne odmrsi, već su se prilepili uz jedne i druge, pa tumače poreklo prema potrebi.A zalepili se, jer laniraju jednog dana da dođu glave i jednim i drugim, pa da im "BiH bude celovita".Hoće i da ginu za "cjelovitu Bosnu!" Pa ti sad vidi s kim se ima posla.

  • vindfaker says:

   Ha,ha,bravo za komentar!

 3. Batina says:

  Ajd pokoljite se medjusobno da ovo parce zemlje malo odmori.

 4. M says:

  Ako tu zakuha,umiješati će se i strane sile-interesi,bit će to pravi"bosanski lonac",pa i šire!Tek će se onda znati granice i kome je mjesto u Europi,a kome u Aziji,a kome u Africi!

 5. Ilija Krneta says:

  bolje bi bilo da srbi i bosnjaci se dogovore o podeli bosne jer su oni vecina u bosni i bosna je samo srbska i bosnjacka to su isti narod samo druga vera hrvati su katulici i zapadnjaci koji ne vole ni bosance ni srbe pogotovo i nisu hrvati nikad ziveli u bosni nego u komunizmu titinom neka vide i bosanci i srbi koliko manastir srbski star u MOSTARU i cija je hercegovina srbska cista i milosevic je stitijo ustase u bosni sad i dodik stiti hrvate u bosni dodik ce sjebati samo srbe a ne bosnjake alija stitijo hrvate u bosni i milosevic bosanci moraju biti bez rata slozni sa srbima da opstanu u bosni nato ne voli ni jedne ni druge bakir i dodik van iz politike

 6. Svetislav Surina says:

  Tako je brate Krneta!Znam da te boli što su te ustaše proterale iz Knina, ali tko ti brani da se vratiš na svoje?Ako se zakuha "Bosanski lonac", pada i RS, zato što će balije udariti i na Srbe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *