ЗАОШТРАВАЊЕ: Ударна група америчких ратних бродова почела „операције“ у Медитерану

ZAOŠTRAVANJE: Udarna grupa američkih ratnih brodova počela „operacije“ u Mediteranu

19 septembra 2018

UDARNA grupa američkih ratnih brodova – na čelu sa nosačem aviona „Hari Trumanom“ koji nosi devet eskadrila palubne avijacije – „započela je operacije u Sredozemnom moru“.

Ratna mornarica SAD je saopštila da `operacije` koje je počela da izvodi grupa imaju za cilj „davanje podrše NATO-saveznicima, evropskim i afričkim zemljama-saveznicama“.A sve to, onako jenkijevski: „u interesu nacionalne bezbednosti Sjedinjenih Država u Evropi i Africi“.

Prema rečima komandanta Šeste flote – Lujze Franćeti –grupa će u Mediteranu „odraditi ceo spektar pomorskih operacija“.

U grupi su još krstarica „Normandija“ i nekoliko razarača.

U Mediteranu je i nekoliko ratnih brodova drugih zemalja iz sastava NATO.

Pre nekoliko dana je u Persijski zaliv stigao američki razarač The Sullivans sa 56 krstarećih raketa, a u bazu „El-Vejd“, u Kataru, bili su prebačeni strateški bombarderi V-1V sa po 24 krstareće rakete vazduh-zemlja“ AGM-158 JASSM.

KOMENTARI5 komentara

 1. Deda Micko says:

  Sad treba skrenuti paznju sa izraelskog zlocina, pa ce se malo pricati o losim Amerikancima. Ameri i Rusi su provaljeni, cionisticke slugeranje koje se toboze koskaju, a u stvari saradjuju 24 sata dnevno.

 2. Miraš says:

  Baš sada u vreme ove velike izraelske provokacije sa obaranjem ruskog aviona dešava se i ovo da udarna grupa američkih ratnih brodova predvodjena nosačem aviona "Hari Truman" "započela je operacije u Sredozemnom moru". Da li se ova dva dogadjaja slučajno poklapaju, verovatnije je da je dogovoreno. Naime u novembru prošle godine Izrael i SAD napravili su strateški sporazum koji se zove „Memorandum o razumevanju u vezi s iranskim pitanjem“. Taj sporazum podrazumeva osnivanje četiri stalne radne grupe koje će se usredsrediti na niz ključnih pitanja u vezi s iranskim nuklearnim i balističkim programom, kao i isporukama naoružanja u tom regionu. Prva radna grupa će se baviti „tajnim i diplomatskim radom na ukidanju iranskog nuklearnog programa“. Cilj druge grupe biće „ograničavanje prisustva Irana u regionu, pre svega u Siriji i Libanu“. Zadatak treće grupe je „obuzdavanje balističkog programa Irana“ i „ograničavanje pokušaja da se iranske rakete isporuče Hezbolahu“. Četvrta grupa će pratiti širenje napetosti u regionu u koje bi mogao da bude umešan Iran. " NAJVIŠE U OVOM MOMENTU ZABRINJAVA OVA ČETVRTA RADNA GRUPA JER IZRAEL NE SAMO DA PRATI NEGO JE UPRAVO POVEĆAO NAPETOSTI u regionu tvrdeći da su za to krive Sirija, Iran i Hezbolah. MORA SE POČETI SA OGRANIČAVANJEM DEJSTAVA U SIRIJI OPASNOG KRLJE PO IMENU "IZRAEL" JER TAKO BI I SAD IMAO MANJI MANEVARSKI PROSTOR. NE MOŽE SE PRISTATI ZARAD MIRA NA POVLAČENJE IRANA, A NI HEZBOLAHA IZ SIRIJE JER TAKO SE SMANJUJE BROJ SAVEZNIKA SIRIJE. IRAN JE VEOMA VAŽAN SAVEZNIK SIRIJE. A NA PRVOM MESTU JE TO DA IRAN FINANSIJSKI ZNAČAJNO PODRŽAVA SIRIJU. Šta će Rusija moći da uradi i vojno i finansijski u Siriji ako ostane sama? Otvara se još jedno važno pitanje: Da li se Putinova Rusija sprema polako "kuvajući žabu" da preda delove Sirije kao što Vučko predaje KIM?

 3. Stop says:

  Bas tako , procitah negdje ; Nedao bog da te Ameri hrane i Rusi brane ...!!!

 4. Nostalgicar says:

  "u bazu „El-Vejd“, u Kataru, bili su prebačeni strateški bombarderi V-1V sa po 24 krstareće rakete" KOJI su to strateski bombarderi "V-1V"? Opet copy paste prijevod? Da se ne radi mozda o B-1B?

 5. opet ja says:

  Tako je, sada se jasno vidi da je glavni u svemu Netanijahu, a posilni je Putin. A i Ameri mogu slobodno da gađaju i rade po Siriji šta hoće jer od Putina mogu da dobiju samo ukor...sramota za Rusiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *