ЗАПАД БЕСАН – НАТО СПРЕМА ИСТРАГУ: Српска војска већ ШЕСТ МЕСЕЦИ У РУСИЈИ!

ЗАПАД БЕСАН – НАТО СПРЕМА ИСТРАГУ: Српска војска већ ШЕСТ МЕСЕЦИ У РУСИЈИ!

20 октобра 2019

Београд очекује почетак испоруке четири нова десантно-јуришна хеликоптера Ми-35М за Војску Србије, а Спутњик је дошао до ексклузивних фотографија српских „летећих тенкова“ на небу изнад Ростова на Дону, где српски пилоти и техничари пролазе обуку.

– Лепо је видети нове савремене извозне верзије борбених хеликоптера Ми-35, произведених на ростовском хеликоптерском заводу, посебно за ваздухопловство Србије, јер је српски народ заиста братски за Русију – рекао је Романенко за Спутњик.Део летачког и техничког састава 714. противоклопне хеликоптерске ескадриле „Сенке“ у бази „Росвертол“ пролазе шестомесечну обуку за хеликоптер Ми-35, коју ће завршити у новембру.

Kако Спутњик сазнаје, српски пилоти на небу изнад Ростова, града на југозападу Русије, свакодневно лете – у дневним и ноћним условима.

Србија би према најавама требало да у првом кварталу 2020. године преузме нове хеликоптере, али има наговештаја да би се то могло догодити и до краја ове године.

Раније је мајор Добросав Дрндаревић, командант 714. противоклопне хеликоптерске ескадриле из Kраљева, говорећи о карактеристикама хеликоптера Ми-35М, рекао да је разлика велика у односу на оно што је ВС до сада имала.

Једна од тих разлика је опрема хеликоптера и сами инструменти – прелазак са аналогног на дигитално. Друга разлика је борбена употреба у дневним и ноћним условима и у сложеним метео-условима. Добија се и додатни ниво заштите јер је хеликоптер оклопљен – главни системи, мотор, ротор, као и сама кабина и пилоти су заштићени. Такође, сада се створила могућност дејствовања на већим даљинама – и дању и ноћу – јер хеликоптер располаже термовизијом, телевизијом, опремљен је и наочарима за ноћно летење.Истакао је да је хеликоптер првенствено намењен за противоклопну борбу, али оспособљен и за целу палету других задатака које може да извршава, као што су превожење људства, терета и извиђање и из ваздуха.

Русија је ове недеље испоручила три војно-транспортна хеликоптера Ми-17В5 за РВ и ПВО Војске Србије, о чему је Спутњик екслузивно писао.

KOMENTARI4 коментара

  1. теоретичар says:

    Запад се забеснио? Па Запад не би имао ништа против ни када би сви Срби отишли у Русију на обуку. Само би ушетао.

  2. теоретичар says:

    Беш те америчке агенте у Србији. Има их више него Срба а нису знали где Срби тренирају. То су неки алан фордови.

  3. Nićifor says:

    Imate i današnji intervju Gorana Jevtovića pod naslovom:"Ne smemo dozvoliti Šiptarima da stvore Veliku Albaniju". Što taj intervju ne objavite?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u