ЗАПАД ГУБИ СТРПЉЕЊЕ: Огромни проблеми за Украјину

ZAPAD GUBI STRPLJENJE: Ogromni problemi za Ukrajinu

27 septembra 2023

STRPLJENJE Zapada ponestaje brže od sukoba u Ukrajini, piše britanski istoričar Nil Ferguson u svom članku za Blumberg.

– Vojnici koji se vraćaju sa prvih linija su iscrpljeni i ne odbijaju da to priznaju. Od kontraofanzive ovog leta se očekivalo više nego što su Ukrajinci mogli da postignu – navodi se u tekstu.Ferguson, pozivajući se na reči jednog od ukrajinskih komandanata, piše da su se poslednjih dana upravo Ukrajinci branili od ruskih napada u oblasti Artjomovska. A zamenik ukrajinskog ministra odbrane rekao je da Rusi nastoje da povrate deo teritorije koju su napustili prošle jeseni.

Sukobi iscrpljivanja, prema autoru, ne idu u prilog manjim zaraćenim stranama. Teško je zamisliti koliko je još ofanzivnih operacija Ukrajina sposobna da organizuje barem u narednoj godini, napominje Ferguson.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Ne odvija se kao na filmu, ko bi rekao.

  2. milorad5 says:

    nije strpljenje u pitanju,nema para više da se ukrade....pakuju se koferi,nadam se da će u americi da pohvataju nakaze koje su ovo napravile i koje su te pare i pokrale....mislim da su sad tamo shvatili koja je šema kradje iz državnih fondova...kod kuće je teško postoji kontrola i lova koja može da se mazne je malena,ali u ukrajini niko ne kontroliše gde odlazi "pomoć"...čim stigne lova mo e dase prebaci u blinkenov kofer ili nuland tekući račun a oni su samo lakeji...ko zna koje pare dele koroporacije i fondovi svojim "ulagačima"tu je još teže ući u trag ubicama i lopovima...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *