ЗАПАД И КИЈЕВ ПРИПРЕМАЈУ УДАР НА КРИМ?

ЗАПАД И КИЈЕВ ПРИПРЕМАЈУ УДАР НА КРИМ?

22 фебруара 2024

РУСКА војска после заузимања Авдејевке забележила је одређена наступања на другим правцима пре свега на Запорошком и Херсонском како би се што више изравнала линија фронта.

За то време на једној страни украјинске трупе се повлаче и настоје консолидовати са друге стране украјинска војска на запорошком правцу посебно око Работина покушава да изводити мање контранападе и зауставити руски продор.Треба додати да то пре свега није контраофанзива.

Док руска и украјинска војска иницијативу у наступањима пребацује са једне на другу страну и тако у круг, опрезним посматрачима, посебо руским, посебну пажњу побудила су нека дешавања на Црном мору односно Криму.

Познати блогер Рибар уочио је да је већ пуних неколико дана полуострво Крим под појачаним осматрањем НАТО летећих платформи што указује да се ускоро спрема велики напад на војне инсталације на самом полуострву.

Тако су на пример, оно што је интересантно у једном тренутку 20. фебруара у ваздуху било чак осам извиђачких летећих платформи, од којих неки по први пут.

Две летеће радарске станице француски E-3F и турски Е-7Т из система за рано откривање и упозоравање које су деловале на осматрачким задацима изнад самог Црног мора. Оно што је необично у целој причи наводи Рибар јесте укључење турског авакса у осматрачке мисије. Обе платформе летеле су јужно од Крима.

Рибар наводи и да је у украјинским лукама Николајеву, Одеси, Измаилу и Ренију забележен велики број теретних бродова на истовару, као и рад бродских дизалица што према руским обавештајним подацима како наводи Рибар указује да истовар наоружања, али и можда спуштање у воду безпосадних чамаца.

Рибар такође наводи још један детаљ, а то је повећана активност јуришних авиона СУ-24М и МР, што указује на обуку, али и увежбавање лансирања крстарећих ракета.

ОБУЗДАВАЊЕ РУСИЈЕ

Поред Е-7Т и Е-3Ф, НАТО Е-3А периодично лети до обала Румуније. По правилу, они се смењују на дужности, тако да је летење две AWACS јединице истовремено прилично јединствена ситуација.

Авиони овог типа такође лете наизменично изнад Пољске: или аустралијски Е-7А кружи дуж белоруске границе, или Е-3А из Гајленкирхена.

Шведски AWACS авион Сааб 340 Global Eye преузео је Балтичку зону. Он патролира или у близини Калињинградске области, затим у близини Псковске области, па у близини Лењинградске области, под маском операције „обуздавања Русије“.

(ТВ Фронт)

KOMENTARI2 коментара

  1. Vozdra says:

    E iel boga ti ? Sve znate a ne unistavate to .Pa sta ste mislili to nije djecija igrica na kompjuteru .Toliki brodovi se istovaraju a gdje su vasi da to sprijece .ma i vi ste velika prdimahovina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u