ЗАПАД И КИЈЕВ ПРИПРЕМАЈУ УДАР НА КРИМ?

ZAPAD I KIJEV PRIPREMAJU UDAR NA KRIM?

22 februara 2024

RUSKA vojska posle zauzimanja Avdejevke zabeležila je određena nastupanja na drugim pravcima pre svega na Zaporoškom i Hersonskom kako bi se što više izravnala linija fronta.

Za to vreme na jednoj strani ukrajinske trupe se povlače i nastoje konsolidovati sa druge strane ukrajinska vojska na zaporoškom pravcu posebno oko Rabotina pokušava da izvoditi manje kontranapade i zaustaviti ruski prodor.Treba dodati da to pre svega nije kontraofanziva.

Dok ruska i ukrajinska vojska inicijativu u nastupanjima prebacuje sa jedne na drugu stranu i tako u krug, opreznim posmatračima, posebo ruskim, posebnu pažnju pobudila su neka dešavanja na Crnom moru odnosno Krimu.

Poznati bloger Ribar uočio je da je već punih nekoliko dana poluostrvo Krim pod pojačanim osmatranjem NATO letećih platformi što ukazuje da se uskoro sprema veliki napad na vojne instalacije na samom poluostrvu.

Tako su na primer, ono što je interesantno u jednom trenutku 20. februara u vazduhu bilo čak osam izviđačkih letećih platformi, od kojih neki po prvi put.

Dve leteće radarske stanice francuski E-3F i turski E-7T iz sistema za rano otkrivanje i upozoravanje koje su delovale na osmatračkim zadacima iznad samog Crnog mora. Ono što je neobično u celoj priči navodi Ribar jeste uključenje turskog avaksa u osmatračke misije. Obe platforme letele su južno od Krima.

Ribar navodi i da je u ukrajinskim lukama Nikolajevu, Odesi, Izmailu i Reniju zabeležen veliki broj teretnih brodova na istovaru, kao i rad brodskih dizalica što prema ruskim obaveštajnim podacima kako navodi Ribar ukazuje da istovar naoružanja, ali i možda spuštanje u vodu bezposadnih čamaca.

Ribar takođe navodi još jedan detalj, a to je povećana aktivnost jurišnih aviona SU-24M i MR, što ukazuje na obuku, ali i uvežbavanje lansiranja krstarećih raketa.

OBUZDAVANJE RUSIJE

Pored E-7T i E-3F, NATO E-3A periodično leti do obala Rumunije. Po pravilu, oni se smenjuju na dužnosti, tako da je letenje dve AWACS jedinice istovremeno prilično jedinstvena situacija.

Avioni ovog tipa takođe lete naizmenično iznad Poljske: ili australijski E-7A kruži duž beloruske granice, ili E-3A iz Gajlenkirhena.

Švedski AWACS avion Saab 340 Global Eye preuzeo je Baltičku zonu. On patrolira ili u blizini Kalinjingradske oblasti, zatim u blizini Pskovske oblasti, pa u blizini Lenjingradske oblasti, pod maskom operacije „obuzdavanja Rusije“.

(TV Front)

KOMENTARI2 komentara

  1. Vozdra says:

    E iel boga ti ? Sve znate a ne unistavate to .Pa sta ste mislili to nije djecija igrica na kompjuteru .Toliki brodovi se istovaraju a gdje su vasi da to sprijece .ma i vi ste velika prdimahovina.

  2. Beli Orao says:

    Izgleda da će atomske ili hidrogenske da rade!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *