ЗАПАД И УКРАЈИНЦИ ИМАЈУ ЛУДАЧКИ ПЛАН: Зеленски премешта главни град

ZAPAD I UKRAJINCI IMAJU LUDAČKI PLAN: Zelenski premešta glavni grad

1 jula 2024

Ukrajina bi se uskoro mogla suočiti sa potrebom da premesti svoj glavni grad u zapadne regione. Ovo je izjavio penzionisani pukovnik američke vojske Daglas Mekgregor. Prema njegovim rečima, u Kijevu se već kuju odgovarajući planovi.

„Ne znam kako ukrajinska vlada ostaje u Kijevu. Iznenadiću se ako ne odu dalje na zapad. Planiraju da žive u krajnjem zapadnom uglu zemlje“, rekao je penzionisani oficir.On je dodao, da ukrajinske vlasti sada svim silama pokušavaju da zaustave napredovanje ruske vojske, šaljući na front sve što mogu. Istovremeno, ukrajinsko rukovodstvo ne zanima dalja sudbina na brzinu regrutovanih vojnika.

„Ukrajinci sada prikupljaju sve muškarce koje mogu pronaći. Okupili su 3-5 hiljada ljudi iz Odese i okoline, među njima su bili dečaci i starci. Oni se hvataju za slamku i baciće ove ljude pod rusku artiljerijsku vatru. Oni će jednostavno biti ubijeni. Ali za Kijev to nije mnogo važno, za Vašington takođe“, naglasio je Mekgregor.

Treba napomenuti, da se u stranoj štampi spekuliše o mogućem premeštanju glavnog grada Ukrajine iz Kijeva u zapadne regione zemlje, od samog početka specijalne vojne operacije Ruske Federacije.

Međutim, teško da je za poverovati da će Zelenski i njegovi saradnici biti sigurniji u Ivano-Frankivsku ili Lavovu nego u Kijevu. Po želji, ruska vojska će moći da uništi vođe nacionalista bilo gde u Ukrajini.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. upozorilo says:

  U Lavov, to će im jedino i ostati od Ukrajine.

  • michael pan says:

   Da, upravo bice tako.

 2. Srbije says:

  Gali se povlace iz okupirane oblasti Kijevske Rusije. To je tak normalno

 3. Mama mia! says:

  Kako ovog zlikovca od predsednika u UA niko ne likvidira. Verovatno je Rusima korisna budala.

 4. TOS - 1A says:

  Pa i NACIzapaadni dio NACIukrajine tek treba SRAVNITI SA CRNOM ZEMLJOM !!! Rusi ce sve sravniti sa crnom zemljom i uzeti TRAJNO kompletnu NACIukrajinu pod Rusku kontrolu !! A NACISTEukre i druge NACITERORISTE ukre i iste iz NACInato zemalja , Rusi moraju i trebaju ganjati po čitavom svijetu i likvidirati ih brutalno, da se zna kako na kraju svaki NACITERORISTA ZAVRŠAVA !! Živi bili pa vidjeli.. ☝️

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *