ЗАПАД И ЗАПАДНИ ЛИДЕРИ СВЕ ГЛАСНИЈИ: „Путин одустаје?“

ZAPAD I ZAPADNI LIDERI SVE GLASNIJI: „Putin odustaje?“

21 septembra 2022

Ruski predsednik Vladimir Putin odustaće od svojih „imperijalnih ambicija“, koje prete da unište Ukrajinu i Rusiju.

On će to učiniti samo ako bude prepoznao da ne može da pobedi u ratu, izjavio je u Njujorku nemački kancelar Olaf Šolc.„Iz tog razloga nećemo prihvatiti nikakav mir po diktatu Rusije i zato Ukrajina mora biti u stanju da se odbrani od ruskog napada“, poručio je Šolc u utorak, u obraćanju Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, prenosi Rojters.

„Povratak imperijalizma, sa Putinovim ratom protiv Ukrajine, nije samo katastrofa za Evropu već i za globalni mirovni poredak zasnovan na pravu“, rekao je nemački kancelar.

On je pozvao UN da odbrani taj poredak od onih koji bi više voleli svet u kome „jaki vladaju slabim“.

„Da li da bespomoćno posmatramo kako neki žele da nas katapultiraju nazad u svetski poredak gde je rat uobičajeno sredstvo politike, gde nezavisne države moraju da se pridruže svojim jačim susedima ili kolonijalnim gospodarima, a prosperitet i ljudska prava su privilegija za nekoliko srećnih?“ upitao je Šolc.

Druga mogućnost , prema Šolcu, jesu zajednički napori da se „obezbedi da multipolarni svet 21. veka to i ostane“, što jeste njegov odgovor, kako je rekao, „kao Nemca i Evropljanina“.

Kako bi se taj cilj što uspešnije postigao, „globalni jug“ treba da ima veću ulogu u međunarodnim odnosima i poslovima, ocenio je nemački kancelar, koji je i najavio da će Berlin 25. oktobra biti domaćin konferencije o obnovi Ukrajine, navodi Rojters.

(Tanjug)

KOMENTARI8 komentara

 1. persida says:

  I Solc i Putin su samo kelneri Cionisticke mafije. Rat je predstava za budale.

  • Cp6a says:

   Nemaš pojma. Jedan čiča iz Donje Jajno kod Leskovca im je tatko na svi. Cionisti su prenaduvana priča za naivne.

   • persida says:

    I sta kaze cica? Ima gu slucaj da gu je tatko, al mu mozak radi na kratko.

  • padre says:

   Ma daj, uozbilji se!

 2. Gagi says:

  Da da, situacija se veoma cudno razvija. Skoro da je identicna situacija kao nekada kod nas, vodja udara u nacionalne i patriotske talambase a narod gine li gine. I u "nasem" ratu niko drugi nije stradao osim naseg naroda, bilo ih je svakakvih veroispovesti i nacionalnosti, ipak smo to "mi" koji su jedino stradali. Ako neka razlika postoji, ona je u tome sto je Ruska vojska ukljucena u sukob. Za razliku od "nase vojske" koja je sprecavala sukob i pravila tampon zonu izmedju zaracenih strana. Po svoj prilici, udar je na istocne hriscane a plan je da se Sloveni istrebe ili toliko oslabe da nikada vise ne pruze ozbiljan otpor. Svi se secamo onih bajki da posedujemo neko tajno Teslino oruzje, onda nas slaga jedan "lider" da Zirinovski sigurno donosi neko odbrambeno oruzje. Svakakvih prevara naroda je tu bilo, u tim vremenima, jedino su se ozbiljno organizovali i bez zastoja radili Dafina i Jezda. Mnogi danas od tih narodnih para i ratne muke, bas lepo zive i uzivaju.

 3. milorad5 says:

  brate ovi su izgubili klipove u glavi.Putin je jasno rekao DA NE MOŽE ODUSTATI,da je sudbina i suverenost rusije u pitanju i da o tome nema dsikusije,i ovaj majmun kaže darusi odustaju,brate ili su oni totalno ludi ili pokušavavaju sve nas da slude.Osim toga koje bre ta bitanga šolc da prihvata mir ko je njega bilo šta pitao ,ili ga prozvao?Jel on LIČNO ili nemačka kao država u ratu sa rusijom pa sad treba da sklpa neki mir.Ako je nemačka u ratu sa rusijom zašto to onda ne kaže svom stanovništvu i biračima kao što je putin JASNO rekao svojoj naciji i stanoništvu?Vidi se da on to NE SME DA KAŽE nemcima,e ZATO im je putin to rekao i ssad ovaj mamjmun histeriše jer nema pojma kako će nemce da pozove na MOBILIZACIJU a bez toga NEMA RATA SA RUSIJOM,mislim, može ga biti ali će ga nemci katastrofalno izgubiti.Šolc ne zna za staru izreku"možeš početi rat kad hoćeš ali se može desiti da ga nećeš završiti kad ŽELIŠ,to ni hitleer nije znao a ponaćanje nemačke "demokratse" vlade sve više liči na treći rajh gde 2-3 čoveka vode ratove ,naredjuju masakre i siluju nemce da ginu za njihove ciljeve.Niko bre ni šolcu ni makronu ni onoj poltronskoj kobili lizi tras i bojoe ukro pajacu, nije da ovlašćenja da vode ratove bez da informišu i konsultuju javnost.Oni nemaju prava čak ni da pokrenu rat u ime engleske ili francuske.Biće na zapadu HAOSA zbog ove uzurpacije vlasti bez presedana u posleratnoj istoriji zapadne evrope jer ljudi na zpaadu NEĆE rat ,NEĆE da ginu za interese MAFIJE.

 4. Milutin says:

  Šolc je očigledno ovo svoje izlaganje pisao misleći na Ameriku ali je samo svuda gde je pisalo "Amerika" zamenio sa Rusijom. Jer Amerika i ceo Zapad žele unipolarnu svetski poredak a ostali, veći dao Sveta želi multipolarni svetski poredak. Osim ako Šolc pod multipolarnošću podrazumeva vladavinu Zapadnih zemalja a ne samo Amerike. Međutim, ako Nemačka hoće istinsku multipolarnošću onda bi morala da bude na strani Rusije, Kine, Indije, Brazila, .. a ne protiv njih.

  • rade n says:

   Prosto ne mogu da verujem da su Nemačka i Francuska koje treba da budu kičma Evrope,spale da imaju Solca i Makrona za predsednike i ostale njihove saradnike.Otprilike oni vrše ulogu portparola SAD kao Zelenski samo za razliku od njega njihove zemlje nisu još u efektivnom ratu.Ali haos u njihovim zemljama neće ih zaobići.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *