ЗАПАД ИМА ПЛАН КАКО ДА СЕ РЕШИ ЛУКАШЕНКА

ZAPAD IMA PLAN KAKO DA SE REŠI LUKAŠENKA

4 septembra 2020

Stalni predstavnik SAD pri OEBS-u Džejms Gilmor smatra da zapadne zemlje moraju pokušati da ubede predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka da se dobrovoljno odrekne vlasti, prenosi „Forin polisi“.

„Ono što odmah treba da uradimo jeste da ubedimo Lukašenka da on može biti predsednik zemlje u ovakvim okolnostima. On smatra da je falsifikovanje rezultata izbora i naknadno surovo savlađivanje naroda prihvatljivo“, rekao je američki diplomata.On je rekao da je, kao i pre, „veoma zabrinut“ zbog mogućeg mešanja Rusije u situaciju u Belorusiji s ciljem pružanja podrške Lukašenku.

Ranije je zamenik pomoćnika državnog sekretara za Evropu u Evroaziju Džordž Kent izjavio da će se odnosi Rusije i SAD pogoršati, ako Moskva upotrebi silu u Belorusiji.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio prošle nedelje da je formirao rezervu pripadnika policije koji će ukoliko bude potrebno pomoći Belorusiji, ali da se ta rezerva neće koristiti dok situacija ne izmakne kontroli.

KOMENTARI5 komentara

 1. milorad3 says:

  ubedjivanje im nije uspelo u kijevu sa lažnom opozicijom jer PRAVA opozicija kada ima podršku za svoje stavove JAKU podršku u narodu uvek može da sruši vladu ili bilo kog diktatora.Problem zapada sa istokom je u mešanju u unutrašnje stvari,u napadaima na normalan politički proces i život u mnogim državama i što više budu to radili više lukašenka će imati, ljudi VIDE kada je po sredi strani podmukli napad i uglavnom neće većinski podržati strane agnete, lukašenko uopšte nije morao da krade izbore on je imao većinu u STARTU.STRANA montirana opozivccija je PROPAST za svako društvo ili državu koja to dozvoli, to je politčka i ekonomska okupacija iz mesta.

 2. Velika Metla says:

  Godinu ipo dana francuska fašistička vlast teroriše i ubija žute prsluke,a vi našli da laprdate o Lukašenku????? Licemeri !

 3. E.Lirsch says:

  Lukasenka ce da skloni sam Putin. Potapasace ga "zapadni partneri" po ramenu za uslugu. Poslace Deripasku, Grefa i ostale oligarhe da izvrse "reformu" u Belorusiji pa ce svi da srecno zive od prodaje gasa i nafte.

 4. Pravda says:

  Da ako se Rusija mijesa u stvari u Belorusiji neije dobro, a sto ste se vi vec umjesali to je cak i vrlo dobro. Maaarssss satanisti.

 5. M says:

  Lukašenko i Putin neka ne putuju u USA! Jer će proći kao i Franjo itd.!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *