Zapad ima pune sokake Hitlera, ne mora da zaviruje preko ruskog plota: tu ih neće naći

Zapad ima pune sokake Hitlera, ne mora da zaviruje preko ruskog plota: tu ih neće naći

14 novembra 2014

dictator-obamaPiše: I. Brezac

Amerikanci, odnosno vlastodršci Sjedinjenih Američkih Država i njihovi zapadni saveznici nikako da nauče dobro poznate lekcije iz istorije 20. veka. Vođeni ideološkom zaslepljenošću i mržnjom svega što je istočno, pravoslavno a nekad bilo i komunističko, oni nikako da nauče da je Drugi svetski rat počeo 1. septembra 1939. godine. I to napadom Hitlerove fašističke Nemačke na Poljsku. A završen je 9. maja 1945. godine. U Jugoslaviji je završen 15. maja.

Nikako oni bar nešto od toga da nauče pa tamburaju jedno te isto – uporno izvrću činjenice, ponavljaju laži, odnosno neistine: iz dana u dan, iz godine u godinu, iz teksta u tekst, iz knjige u knjigu, iz emisije u emisiju, iz serije u seriju (na kanalu Histori, na primer, najčešće), iz filma u film. Jer njihova propagandna mašinerija, neprekidno usavršavana za vođenje specijalnih propagandnih ratova, gebelsovski tačno po milion puta ponavlja jednu te istu neistinu. I ponavlja je sve dok je ciljani primalac ne usvoji kao njihovu a onda i svoju istinu.

Dobro, zapadnjaci su Prvi svetski rat nazvali Veliki. Do Drugog svetskog rata on jeste bio veliki. Većeg do tada nije bilo. Ali nazivati ga i danas Veliki – nije u redu. Odnosno ne odgovara činjenicama. Pa ako bi se išlo u komparaciju prideva, Drugi bi bio: veći, a eventualno treći: najveći. Iole upućenijem čitaocu, građaninu, građanki, svejedno, jasno je da je to danas obična i veoma prozirna podmetačina: treba da ispadne da Drugi svetski rat u odnosu na Prvi nije ništa. A za to se bore Nemci, koji nisu poveli Prvi, samo su se uključili. Ma koliko da se zna da su ga oni žarko hteli. Dok za Drugi, da ne bi na otvorenoj istorijskoj sceni osude svog fašizma bili sami, oni i pre svih njihovi američki mentori i podizači iz pepela udariše u izjednačavanje Hitlerovog fašizma i Staljinovog komunizma. Pa udariše u papagajsko ponavljanje laž do laži o njihovom, američkom i zapadnoevropskom nemerljivo većem doprinosu pobedi nad fašizmom u odnosu na doprinos Sovjeta (apsolutna većina Rusa) i Jugoslovena (apsolutna većina Srba).

Zapadni saveznici izvlačili su na videlo Sporazum o nenapadanju između Sovjetskog saveza i Nemačke, koji su 23. avgusta 1939. godine, u Moskvi, potpisali ministri inostranih poslova V. Molotov i J. Ribentrop. A ovih dana optužiše Vladimira Putina, predsednika Rusije, za izjavu kako taj Sporazum “nije bio toliko loš”. Optužiše ga zapadnjaci, odnosno nekakvi nadrifilozofi, neuspešni političari, večni kraljevski prinčevi koji, po svemu sudeći, neće ni dočekati da zasednu na tron… Optužiše ga za aboliranje nacizma. I uporediše ga sa Hitlerom. Ni manje ni više.

A niko se od njih, na tom vajnom njihovom Zapadu, nije setio potpisanog Sporazuma, pre Molotovljevog i Ribentropovog, koje su potpisali Britanci i Nemci. Kad je N. Čemberlen, ministar inostranih poslova Velike Britanije, kazao svojim sunarodnicima, povodom potpisivanja tog Sporazuma: “Nemačka i Engleska su dva stuba evropskog mira i glavni bedemi protiv komunizma, i zato je potrebno mirnim putem prevazići naše sadašnje teškoće… Verovatno je moguće pronaći rešenje koje je prihvatljivo za sve, osim za Rusiju…”. Niko se nije setio Sporazuma koji su u ime Francuske i Nemačke potpisali, u septembru 1938. godine, Ž. Bone i J. Ribentrop. I Poljaci su pre Sovjeta takođe potpisali sporazum sa Nemcima… A Sovjeti su potpisali sporazum sa Nemačkom kad su ostali sami, kad su shvatli da je Evropa, na čelu sa Nemačkom, ujedinjena u nameri da se slomi njihov komunizam. I ne samo komunizam, naravno.

Bilo bi neophodno da se, zbog istorijske istine, osvetli period uoči Drugog svetskog rata. Kako ne bi kojekakva lupetala pripisivala bilo kome bilo kakve etikete, nazive… i upoređivale bilo koga ko je potpuno na strani antifašizma sa Adolfom Hitlerom. Sada se to desilo Putinu. Zbog čega? Zbog Ukrajine. Jer fašizam na Zapadu nije pobeđen, on kod njih nije umro. I u nekim zapadnim zemljama on sasvim lepo živi.

I radi istine: Zapadu, na čelu sa Vatikanom, cilj je slomiti pravoslavlje i u njemu Rusiju. Ili u Rusiji zatrti pravoslavlje. Što se već dugo vremena čini u Ukrajini. Jer Zapad je “autor” komunizma, fašizma, neoliberalizma, globalizma… Zapad je “autor” svega u istoriji što je nazadno, što zatire ljudske slobode, što projektuje i pokreće plišane revolucije i obične revolucije, državne udare i prevrate, ratove, izmišlja kojekakve po svoje građane strašne opasnosti, množi strahove… Sve je to rađano na Zapadu, u njegovom gnezdu i odatle se granalo na sve strane sveta: kad je u kom istorijskom trenutku trebalo, gde je trebalo i kako je trebalo – nekome zbacivanje s vlasti, nekome uranijumske bombe, nekome otkidanje velikih komada zemlje.

I da se na Zapadu nauči već jednom: fašizam su u Evropi pobedili Sovjeti (apsolutna većina Rusa) i Jugosloveni (apsolutna većina Srba). Za pobedu nad fašizmom živote je dalo oko 25 miliona, a Jugoslovena oko 1,5 miliona. Narano, u Drugom svetskom ratu stradalo je oko šest miliona Jevreja, stradao je i velik broj Poljaka… Ali je u Evropi borba protiv fašističke Nemačke jedino vođena, uz navedene žrtve i strašna razaranja, i to od 1941. godine, u Sovjetskom Savezu i Jugoslaviji. Sve drugo bilo je na nivou sporadično organizovanih pokreta otpora. I to je u zapadnoj Evropi tako trajalo sve dok Amerikance i zapadne Evropljane nije pokrenuo strah od komunizma. A ne od Hitlera. Jer kad su, polovinom 1944. godine, zapadni saveznici iskrcavanjem u Normandiji, na zapadu, i na Siciliji, na jugu, ušli u rat, sudbina Drugog svetskog rata na evropskom tlu bila je odavno odlučena.

Stoga bi bilo dobro da Amerikanci i njihovi zapadni saveznici nauče kad se šta dogodilo, zbog čega se dogodilo, kako se dogodilo. I da nekoga koga će upoređivati sa Hitlerom nađu u svojoj sredini. Jer sve su države a Hitlerove saveznice u Drugom svetskom ratu po hitnom postupku primane i primljene u Evropsku uniju. U kojoj još uvek nema mesta za Ruse i Srbe.

A Hitlera Zapad, naglašavamo, uvek može sasvim lako da nađe u svojim sokacima – ne mora da se napreže i da zaviruje preko ruskog plota: tu ih neće naći.

(Intermagazin.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. sudbina says:

  "Ko nije sa nama taj je protiv nas"...to su Hitlerove rijeci koje je izrekao Dzordz Bush kad je smisljena ideja borbe protiv terorizma.Vodja jedne zemlje koja sirom svijeta uvodi "demokraciju" bombama citira Hitlera.Time je sve receno pa i najglupljem stanovniku ove kugle zemaljske mora biti jasno o cemu se rado.

 2. Sale says:

  I nacizam i komunizam je bio njihovo maslo...

 3. Gornji_Kraj says:

  Ko je kriv Srbima i Rusima sto se uvek primaju na tudje price i onda ginu? Hajde budimo realni. Ko je kriv kurvi sto je j*bena? Jel joj kriv vatikan i zapadnjaci ili to sto se htela j*bati i naguzila? Zasto su u pravoslavnim zemljama uvek izdajnici na vlasti? Zasto se u pravoslavnim zemljama najbednije zivi? Razmislite pravoslavci gde se nalazi greska.

 4. Gornji_Kraj says:

  Ko je kriv srbistancima sto su od 1991 god bili za sve ideje, samo za srpsku nisu nikad hteli biti? Do danas srbistanci nece nista srpsko. Jeze se na pomen svega srpskog. Srbistan je po nivou gadjenja na sve srpsko stigao hrvatsku. Ko je kriv za to, je l´ mozda vatikan kriv za ono sto pravoslavci nose u glavi??

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *