ЗАПАД ЈЕ ИЗАБРАО! ОВО СУ ДАНИ КАДА ЋЕ ОПЕТ НАПАСТИ СРБИЈУ

ZAPAD JE IZABRAO! OVO SU DANI KADA ĆE OPET NAPASTI SRBIJU

3 maja 2024

Guranje Prištine u Savet Evrope i pokušaj žigosanje Srba kao genocidne nacije kroz nametanje lažnog tumačenja događaja u Srebrenicu iz 1995. godine u Ujedinjenim nacijama, i sve to u par dana razmaka su deo sinhronizovane akcije zapadnih snaga koje na ovaj način nastavljaju agresiju započetu 1999. godine mišljenja je Danijel Igrec.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najteža nedelja za srpski narod biti od ponedeljka 13. maja do petka 17. maja. Kako je rekao, očekuje se da će najverovatnije glasanje o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija biti 13. maja, dok će Komitet ministara Saveta Evrope glasati o prijemu tzv. Kosova u tu organizaciju 16. ili 17. maja.Osmišljen udar na Srbe

Danijel Igrec, spoljnopolitički komentator, kaže da nema nikakve dileme da su procesi učlanjivanja Prištine u Savet Evrope i usvajanja rezolucije UN o Srebrenici direktno upereni protiv Srbije i njenih državnih i nacionalnih interesa.

„To je način da se naša zemlja kazni zbog suverene i nezavisne politike koju vodi, politike očuvanja vojne neutralnosti i neuvođenja sankcija Rusiji, zbog politike odbrane KiM i odbijanja da se pokorimo briselskim ultimatumima. Ovi procesi, osmišljeni su i inicirani od strane istih onih političkih centara, koji su 1999. godine pokrenuli nelegalnu NATO agresiju protiv SRJ i srpskog naroda, podržali separatizam Albanaca na KiM i kumovali proglašenju tzv. nezavisnosti Kosova. Ono što su započeli tada, po svaku cenu žele sada da dovrše tako što će kompletan srpski etnički i nacionalni prostor da stave pod trajnu kontrolu Zapadne vojne alijanse,“ ističe Igrec.

Ključne etape, po njemu, na tom putu su im KiM i Republika Srpska, koje po svaku cenu pokušavaju da odvoje od Srbije – Kosovo tako što će ga otrgnuti iz državnopravnog okvira Srbije, a Republiku Srpsku ubrzanim razvlašćivanjem i utapanjem u unitaristički NATO protektorat pod nadzorom nametnutih tzv. visokih predstavnika.

Pokušaj kažnjavanja Srba

„To su glavni ciljevi političke agresije, a guranja Prištine u SE i žigosanje Srba kao genocidne nacije kroz nametanje lažnog tumačenja događaja u Srebrenicu iz 1995. samo su oruđa te agresije. Način na koji je pokrenuta procedura ulaska Kosova u SE, kao i usvajanje rezolucije o Srebrenici, pokazuje jedan bestijalan odnos vodećih zapadnih zemalja prema međunarodnim normama i Povelji UN. Kosovo se ubacuje u SE iako nije država i ne ispunjava nijedan uslov iz Evropske konvencije o ljudskim pravima, dok se rezolucija o Srebrenici usvaja mimo znanja i saglasnosti predstavnika srpskog naroda u BiH, jednostrano i bez poštovanja procedura koje propisuju Dejtonski sporazum i Povelja UN,“ dodaje on.

Važno je naglasiti, napominje sagovornik Sputnjika, da kreatori ove rezolucije u njenom tekstu zloupotrebljavaju pojam genocida i traže da se zabrani veličanje pojedinaca koji su osuđeni za genocid, kao i „drugih aktera odgovornih za genocid“.

„Korišćenje ovako dvosmislenih izraza ostavlja prostor da se rezolucija sutra tumači kao akt kojim se poziva na zabranu postojanja Republike Srpske. Ovo jasno ukazuje na stvarne namere inicijatora ove rezolucije. Njihov kratkoročni cilj je da ovom rezolucijom diskredituju političko rukovodstvo Republike Srpske, dehumanizuju njene institucije i svaki budući potez koji Banjaluka preduzima u odbrani Dejtonskog sporazuma okvalifikuju kao remetilački“, objašnjava Igrec.

Planovi i ciljevi

Dugoročni cilj je po njegovom mišljenju, da se ova rezolucija iskoristi kako bi se otvorilo pitanje revizije Dejtonskog sporazuma i da se na osnovu takozvane doktrine o nepriznavanju entiteta koji su nastali na genocidu i ratnim zločinima, ospore međunarodni položaj, ali i samo postojanje Republike Srpske čiji je državni karakter nedvosmisleno potvrđen u Dejtonu.

„Ono što ohrabruje jeste iskazana spremnost državnog rukovodstva, ali i većine građana Srbije da se odupru pritiscima, i iskažu jasno protivljenje prljavoj političkoj kampanji koja se sa Zapada preduzima protiv Srba. Nepristajanje na ucene i podvale bila je i jedna od ključnih poruka novog premijera Srbije, gospodina Vučevića, koji je nedvosmisleno rekao da će očuvanje teritorijalne celovitosti na KiM, podrška Republici Srpskoj i izbalansirana spoljna politika biti glavni prioriteti nove Vlade Srbije. Takav jasan državnički stav je preduslov za postizanje širokog nacionalnog jedinstva koje nam je sada neophodno,“ zaključuje on.

KOMENTARI10 komentara

 1. Filip says:

  Nema veze ova priča da Srbe kažnjavaju iz razloga navedenog u tekstu. Oni u celoj istoriji kažnjavaju Srbe, ali svaka batina ima dva kraja tako da će se kažnjavanje okrenuti protiv progonitelja.

  • Velika Metla says:

   Filip, kažu da je Srbija kriva što nije sprečila "đemosajd" u Srebrenici, pa se pitam zašto satanistička amerika nije sprečena da ne pobiju 500 hiljada iračke dece ? Zašto američki satanisti nisu sprečeni da napadnu 68 država posle Drugog svetskog rata i da ih opljačka, a usput milione ljudi pobije ? Zašto američki satanisti nisu sprečili Hitlera da učini šta je učinio ? Koga taj ološ američki i zapadni pokušava da pravi budalama ? Ne zakopčavaju se Srbi na leđima kao većina američkih graDžana.

 2. milorad5 says:

  znači preti nam šiptarski terorizam niskog do srednjeg inteziteta i neprekidni pokušaji državnog udara i destabilizacije iznutra, to jedino mogu odmah ili vrlo brzo da pokrenu...ostalo je sve neozbiljni blef...poseta predsednika kine je vrlo jaka i jasna poruka ekipi koja balavi u SE i UN da uvuku rogove jer će i ostali iz EU DA PLAĆAJU TO KOLEKTIVNO,a šolc samo što nije klečao u pekingu...videćemo koliko su u EU raspoloženi da PLATE šiptarske akrobbacije u SE a za UN ja mislim da su se oni već upuvali tamo samim odlaganjem glasanja i zaobilaženjem pravila i procedura glasanja,može lako da im se desi neplanirani REVOLT povodom toga i da ne dobiju ni prostu većinu zbog takvih ludovanja,prilično su se izložili i istrčali zbog nečega što je potpuno suludo i očigledna laž...

  • Velika Metla says:

   milorad5, kažeš " jer će i ostali iz EU DA PLAĆAJU TO KOLEKTIVNO," pa upravo to i hoće satanistička amerika, koja stoji iza svega zla u Evropi, da ekonomski oslabi narod u EU, i da ga tako oslabljenog nahuška na rat protiv Rusije. Američki satanisti su instalirali svoje ljude na čelima država u EU, od predsednika do premijera, i oni instalirani donose sve odluke na štetu EU, a u korist američkih satanista. Američki satanisti su oslabili jednog od najjačih konkurenata satanističkoj americi, a i PIRGAVIMA je došlo ko kec na desetku, to što EU ekonomski slabi. Kome ovo nije jasno taj predstavu nema ni o čemu.

 3. Herceg Stjepan junać'na hrvat'na seljać'na says:

  Ja da sam Vučić momentalno bi izašao iz SE i tražio učlanjenje u BRICS i ODKB.

 4. RASPUCHIN says:

  Vučić je cincilator za cinculiranje. A zašto? pa zato što nema hrabrosti da javno iznese dokaze o tome kako je Njemačka pomagala katoličke secesioniste a na štetu Srba i to još od kraja osamdesetih.

 5. Željko says:

  Nešto iz tiska u Srbiji danas:" Briselsko-ohridskog sporazuma iz 2023. godine. U stavu 1. člana 4. ovog sporazuma se navodi da „strane polaze od pretpostavke da nijedna od njih ne može predstavljati drugu u međunarodnoj sferi ili delovati u njeno ime“. Ovom odredbom Srbija je priznala pravo Kosova da samostalno učestvuje u međunarodnim odnosima. Drugim stavom istog člana Srbija se obavezala da se neće protiviti članstvu Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji. I tu se priča završava. Srbija je dala kart-blanš za članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama. Zbog toga ne deluju logično niti ubedljivo primedbe predstavnika Srbije o sumraku međunarodnog prava, rušenju svih principa na kojima počiva Savet Evrope, danu srama u Parlamentarnoj skupštini zbog preporuke da se u članstvo primi nešto što nije država."

  • Velika Metla says:

   Željko, ti samo jedan najobičniji, ujedno i najjadniji, primer tvoga gospodara satanističke merike, koji se nepozvan meša u tuđe poslove. Tvoje mešanje u stvari Srbije potvrđuju agresivnost tvoga gospodara koji te tako naučio. Ali ne brini, USTAŠO, Srbi su ispratili sve 3 imperije sa svoje zemlje, pa će i ovu satanističku. Sve šta su Srbi potpisali s time će odbrisati "sedalo", kao što rade zapadni satanisti. Ti misliš da niko ne može da laže drugu stranu. SMRT SATANISTIČKOJ americi I SATANISTIČKOM ZAPADU.

 6. milorad5 says:

  brate ja sam mislio BUKVALNO ne figurativo,ima da ih košta ogromnu LOVU REALNO ako uvedu sankcije a ionako su finansijski roviti...pa zar ti misliš da posle sve organizvane pljuvačine i lažnih optužbi oni već ne bi uveli ekonomsku blokadu srbiji,ali imaju digitron... a ono drugo plaćanje,e tu će račun da im ispostave rusi vrlo verovatno..ali iskreno, zabole me ako cela zap.evropa zapadno od alpa i severno od karpata i tatri nestane,to bolje za nas veruj mi,taj bolesni čir sveta je zreo za poništavanje...

 7. Gagi says:

  Vrlo je vazno da se Srbija nikada ne odrekne KiM. Poznato je da su Srbi stolecima izdrzavali siptare da nam ta divlja i kriminalna plemena ne bi pravili haos u toj nasoj pokrajini. Nista nije doprinelo da se taj narod civilizuje, njihove vodje fisova ih drze u robovskoj i poslusnickoj pokornosti, do danasnjeg dana je tako. Eto, mnoge je Srbija na ovom nasem otetom prostoru Balkana u prethodnim vremenima finansirala i gajila, ocigledno je da uzvratne zahvalnosti nema. Neka sada njihov besplatan zivot finansiraju prekookeanski dobrotvori i mecene, do onog geopolitickog momenta kada cemo ih zajedno i djuture najuriti sa naseg istorijskog poseda. Necemo dugo cekati na ovakav razvoj dogadjaja, u svetu se promene desavaju svetlosnom brzinom. "Opet" ce napasti Srbiju, kada su to prestali da je napadaju. Zapad nije napadao Srbiju samo u onim momentima kada im je bio neophodan predah i odmor od klanja naseg naroda. Sve drugo, "civilizovana" saradnja sa nasim dusmanima i prikljucenje uniji ljudozdera, samo su nova opustajuca hipnoza i prevara naseg naroda. Nazalost, TO cemo uskoro primetiti kada krene ovaj veci karambol koji sledi i kada ponovo vampiri krenu da nam piju krv. Verovatno ce nas tada stititi civilizovani zakon unije o ljudskim pravima i rodnoj ravnopravnosti, stiticemo zivotnu gradsku sredinu tako sto cemo bezati u sume i planine, ko stigne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *