Zapad koristi isti scenario za Siriju kao i za Markale

Zapad koristi isti scenario za Siriju kao i za Markale

24 avgusta 2013

petronijevic-453089370Advokat, Goran Petronijević ističe da nema sumnje da se zločin na sarajevskoj pijaci „Markale“ desio po sličnom scenariju prema kojem se ovih dana dogodilo stravično masovno ubijanje civila u Siriji.

On naglašava da od trenutka kada je sa veštacima posetio mesto stradanja bošnjačkih civila u ratu devedesetih godina prošlog veka, može „svojom glavom garantovati“ da se događaj desio na način kako se navodi u 100 stranica izveštaja sudskih veštaka, odnosno da granata nije došla sa položaja Vojske Republike Srpske.

Petronijević je rekao da već 10 godina uporno pojašnjava da su se „Markale“ desile po terorističkom modelu ratovanja koji je uvezen iz SAD, takozvanom „folslegu“, a koji se sastoji u tome da „udariš na svoga i pokažeš neprijateljsku zastavu“.

On smatra da se upravo taj model sada na najperfidniji način provodi u Siriji, gde se smrt više stotina civila pripisuje snagama sirijskog predsednika Bašara el Asada i hemijskom oružju koje navodno poseduje.

„Čim su počeli da pominju hemijsko oružje, znao sam da će ga jednog dana upotrebiti da bi postigli cilj i pokazali na Asada. To je potpuno isti model kao Markale“, tvrdi Petronijević.

Komentarišući poziv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da NATO saopšti istinu o „Markalama“, Petronijević je rekao da je dobro što je priča o „Markalama“ aktuelizovana, jer za istinu nikada nije kasno, ali da „istina iz NATO- a samo može procuriti, a nikako biti saopštena“.

On je dodao da se, međutim, poziv predsednika Republike Srpske može tumačiti kao apel na ljude koji imaju savest da progovore i pokušaju odbraniti istinu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *