ЗАПАД НА КОЛЕНИМА: Украјински војници се предају без борбе

ZAPAD NA KOLENIMA: Ukrajinski vojnici se predaju bez borbe

15 septembra 2023

Grupa vojnika Oružanih snaga Ukrajine predala se bez borbe u blizini Vremevskog isturenog dela u regionu Zaporožja, izjavio je Vladimir Rogov, predsednik društvenog pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“.

„Grupa ukrajinskih vojnika predala se bez otpora u rejonu sela Novomajorskoje na ivici Vremevskog“, rekao je on.Rogov je pojasnio, da su ih uhvatili vojnici iz odreda „Oluja Z“ 40. brigade marinaca Oružanih snaga Rusije.

Ukrajina već četvrti mesec pokušava da napreduje u pravcu Južnodonjeck, Artjomovsk i Zaporožje, ubacujući u borbu brigade obučene od strane NATO-a, i naoružane zapadnom vojnom tehnikom. Međutim, ni na jednom od sektora fronta nije uspela da postigne uspeh.

Kako je rekao Vladimir Putin , ofanziva ukrajinskih oružanih snaga nije samo „proklizavanje“, već neuspeh. Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska je za ovo vreme već izgubila najmanje 71,5 hiljada ljudi.

Da se ​​letnja kampanja kijevskih vlasti pokazala kao neuspešna, pišu i mediji i vojni stručnjaci iz SAD i Evrope. Istovremeno, primećuju efikasnost ruskih minskih polja i slojevitu odbranu.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *