ZAPAD ODAVNO RATUJE U UKRAJINI: Kod Donjecka zarobljeno 200 Poljaka; Ukrajinci nose uniforme britanske kraljevske avijacije (VIDEO)

ZAPAD ODAVNO RATUJE U UKRAJINI: Kod Donjecka zarobljeno 200 Poljaka; Ukrajinci nose uniforme britanske kraljevske avijacije (VIDEO)

1 septembra 2014

image.adapt.480.high.1405103960893Kijevska hunta je noćas priznala da se njene snage – pred novim naletom odreda Donjecke Republike – povlače na celom prostoru od Kurahova do Marjinke.

Ovo je novo i značajno uzmicanje ukrajinskih snaga. I novo njihovo odmicanje od Donjecka.

Glavni događaj za stanovnike glavnog grada DNR ipak je uspostavljanje kontrole nad terminalom međunarodnog aerodroma. Armija DNR je pritom zarobila oko 200 poljskih plaćenika.

Na strani Ukrajinaca u odbrani aerodroma učestvuju i Šveđani. Tokom borbi preko voki-toki uređaja čuje se i govor na engleskom jeziku.

Oko aerodroma su ogromne podzemne instalacije duge više kilometara u kojima se skrivaju plaćenici kijevske hunte. Ustanici su te instalacije napunili vodom i pustili smesu metana i vazduha. Zato prilikom čišćenja mogu da koriste samo hladno oružje.

U Mariupolju se još nalaze šestorica oficira Sajber centra NATO. Oni su rukovodili isturenim Centrom za informativni rat protiv Rusije.

Centrala je u Kijevu, u zgradi ukrajinskog Saveta za nacionalnu odbranu i bezbednost.

Velika je verovatnoća da će oficiri NATO u Mariupolju biti zarobljeni.

Isturene izviđačke grupe ustanika stigle su i do predgrađa Berdjanska u Zaporoškoj oblasti. Najistureniji odredi armije Novorosije „opipavaju“ kontrolne punktove na periferiji grada Berdjanska.

Za sada je prerano govoriti o napadu na sam Berdjansk. Tamo ima mnogo neonacista koji su pobegli iz Mariupolja jer se plaše opkoljavanja.

Ali, ofanziva na Zaporožje je veoma važna s taktičkog aspekta. Pomerajući liniju fronta na zapad, vojska DNR čini položaj ukrajinskih neonacista u Mariupolju bezizlaznim.

Osim toga, nastavljajući probijanje kroz Zaporožje, borci Novorosije bi mogli da blokiraju i Berdjansk, blokirajući tamošnju grupaciju sa svih strana.

Tako bi se hunta istovremeno našla u dva džepa – u Mariupolju i Berdjansku.

UKRAJINCI U BRITANSKIM UNIFORMAMA

Na ovom snimku, koji predstavlja svojevrsni kratki dokumentarni film o bataljonu koji pripada Nacionalnoj gardi Ukrajine, vidi se da pripadnici ukrajinskog bataljona nose uniforme britanske, odnosno, kraljevske avijacije ROYAL AIR FORCE.

Na uniformama se vide natpisi vojnih snaga kojima pripadaju, kao i zastava V.Britanije.

Oba dobrovoljca iz ovog ukrajinskog bataljona nose uniforme britanskih jedinica, što dodatno potvrđuje sumnju da je Zapad u ukrajinskom ratu umešan mnogo više nego što žele da pričaju o tome.

(Pravda, Fakti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *