ЗАПАД ОТВОРЕНО ПОРУЧИО И ПРИЗНАО СВЕ: „Желимо руске ресурсе, Русија мора да дели воду са свима“

ZAPAD OTVORENO PORUČIO I PRIZNAO SVE: „Želimo ruske resurse, Rusija mora da deli vodu sa svima“

5 maja 2023

Amerika bez imalo ustručavanja govori da ruske vodne resurse treba da koriste sve države na svetu, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev za list „Izvestija“.

„SAD i njihovi evropski klijenti bez imalo ustezanja dozvoljavaju sebi da sa tribina međunarodnih organizacija promovišu ideju da sve države na planeti koriste vodne resurse Rusije“, primetio je Patrušev.Kako je dodao, oni „bestidno žongliraju“ podacima o tome da zalihe slatke vode u Rusiji navodno ne odgovaraju njenoj ekonomskoj aktivnosti i broju stanovnika.

S tim u vezi, Patrušev je konstatovao da „pristrasni zapadni naučnici i političari daju sebi slobodu da kategorično izjavljuju da samo zemlje kolektivnog Zapada imaju pravo da raspolažu prirodnim resursima koji su dostupni u svetu, a da ih je Rusija navodno nepravedno dobila“.

„Takvim izjavama Zapad praktično priznaje da ne može bez ruskih prirodnih resursa“, zaključio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije.

(Mediji)

KOMENTARI19 komentara

 1. Gagi says:

  To je odavno izjavila Medlin Olbrajt. Naravno, zapadni "lideri" su sve svoje resurse strpali u svoj novcanik pa su im sada potrebni tudji. "Svoj" narod su osakatili svojom alavoscu i bahatoscu, sada su u problemu a jedini izlaz je da se otme od drugoga koji je sve to sacuvao. U svojoj beskrupoloznosti nemaju granicu, nas takodje hoce da potruju i unakaze sa iskopavanjem i preradom Litijuma. Ignorise se pronalazak Kineza da se mogu praviti baterije koje funkcionisu pomocu soli. Alavi hoce da zarade pare, makar unakazili i pobili svo stanovnistvo koje zivi na tom podrucju.

 2. milorad5 says:

  oni već duže vreme okupljaju pljačkašku bandu oko sebe i to sasvim javno zagovaraju napad i pozivaju dobrovoljce....

 3. padre says:

  To korištenje bi verovarno izgledalo kao ovo sa žitom! Imaju pravo do njega sve zemlje, ali da ostane na zapadu!

 4. Velika Metla says:

  Ajdeeeeee..........???!!!!! A šta to zapad deli sa ostatkom sveta, sem pljačke, bombardovanja, okupacije, obojene revolucije...........?

 5. LEON RADIC ZENICA BiH says:

  ZA POCETAK NEKA PUSTE ASANZA I OMOGUCE POVRATAK SNOUDENA.

 6. Milutin says:

  Ima i Zapad vode ali za razliku od ove ruske, svoju su zagadili. I umesto da zahtevaju, moraće da nauče da mole. A kako su se odrekli Boga pa ne vredi ni da pokušaju da ga mole, moraće da mole Ruse.

 7. M says:

  Nek USA-Zapad dijeli s svima svoja naučena dostignuća i kapital! I vodu i rudne resurse iz USA,Canade i Australije nek također dijele s svima!

 8. M says:

  Nek USA-Zapad dijeli s svima svoja naučna dostignuća i kapital! I vodu i rudne resurse iz USA,Canade i Australije nek također dijele s svima!

 9. padre says:

  Logika jim je ubitačna, kao ono, što je moje, moje je, a tvojem ćemo još razgovarati!

 10. Miki says:

  Da sada Zapad nemože bez netaknute prirode. Svoju su kontaminirali i unižtili hemijom i nuklearnim otpadom pa bi na mufte dalje u krstaške pohode na istok. Malo morgen i da je Jeljcin da ,ali sada malo sutra.

 11. Duca says:

  Nema zapad premalo vode, nego previše stanovnika. Prema tome, neka se prilagode svom guberu. Isto važi i za proizvodne snage, smanjite ih gospodo pa će biti bolje.

 12. VRSK says:

  Pa naravno da može ali za litar vode neka plate 10$. Sva zarada da ode u razvoj i obnovu Afrike!

 13. Beli Orao says:

  Može amer samo kad platite i to u zlatu jer dolarom možete guzicu da brišete!

 14. Saturnalije says:

  Zapadni narodi skupa sa hrvatoidima mogu da dobiju samo ruski uranijum.

 15. Petrovgrad says:

  Zapadni pljačkaši bi da otmu prorodne resurse, da ih potom pakuju i prodaju Rusima. Tako nešto je prošlo u Srbiji sa našim izvorima. U Rusiji neće da može.

 16. michael pan says:

  Cuj, MORAJU ...

 17. da da says:

  Na kraju balade dobiće ruski tvrdi znaju oni šta.

 18. Artiljerac diplomirani says:

  Možda mogu da dobiju malo vode , tek toliko koliko im treba da se krste po PRAVOSLAVNIM običajima i prime pravoslavnu veru.

 19. Cetnik says:

  Mogu da dobiju vodu od Rusa i jos da bude profiltrirana kroz bubrege.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *