ЗАПАД ПОЛУДЕО – ЛУКАШЕНКО ОД РУСИЈЕ КУПУЈЕ и добија модерног наоружања за више од милијарду долара

ZAPAD POLUDEO – LUKAŠENKO OD RUSIJE KUPUJE i dobija modernog naoružanja za više od milijardu dolara

14 septembra 2021

ALEKSANDAR Lukašenko je tokom posete poligonu Obuz-Lesnovski objavio da će njegova zemlja od Rusije kupiti i dobiti modernog naoružanja za više od milijardu dolara.Naglasio je da će u „paketu“ biti i PVO/PRO raketni sistemi S-400 i da je mnogo vremena bilo posvećeno pitanjima odbrane i bezbednosti naza vreme njegovog razgovora u Kremlju sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

Beloruski lider nije otkrio za koliko tačno će to biti „više od milijardu dolara“.

Prema njegovim rečima, građani zemalja ODKB -a spremni su da učine sve kako bi očuvali regionalnu bezbednost i mir u svojim zemljama.

Lukašenko je prvi put 9. avgusta izjavio da je Minsk zainteresovan za S-400.

Tada je i istakao da će u slučaju opasnosti od izbijanja novog svetskog rata oružane snage Rusije biti raspoređene u Belorusiji.

S-400 Trijumf je raketni sistem velikog i srednjeg dometa. Dizajniran za uništavanje „svih vazdušnih ciljeva“. Odnosno: u stanju je da presreće sve tipove raketa, aviona i projektila.

Domet mu je 400 kilometara u daljinu i do 30 kilometara uvis.

Čine ga i nekoliko radara i osam raketnih sistema zemlja-vazduh koji nose ukupno 48 projektila.

Može da ispaljuje pet različitih vrsta protivvazdušnih raketa i da istovremeno na mete lansira 36 projektila.

Proizvodi ga ruski vojni koncern „Almaz-Antej“.

KOMENTARI5 komentara

 1. Carnex says:

  Bravo!

 2. Aleksandar I says:

  Time Rusi dobijaju sigurni put snabdevanja Kaljingradske oblasri

 3. Rista says:

  Lukašenko! Hehe...Da se ujedinio, bio bi zapadno krilo Rusije i dobio bi džabe. Ovako mu Rusi zavukli ili on sam sebi. Dobro, platiće on to kombajnima i traktorima. Belorusija će biti pregažena a Rusiji ostaje da joj uzme koliko može para i da gleda propast bratskog naroda. A ako se Rusi budu morali umešati da brane Belorusiju, onda je Lukašenko pokojni zajedno sa svojom polu prozapadnom državom. Lukašenko je gotov i ovako i onako ali ipak neće da uđe u federaciju sa Rusijom. Zato Istok i propada. Ostaće sam izložen napadu a Ameri će zasuti svet sa izjavama da to nije napad na Rusiju. Svejedno šta bude, Lukašenko je definitivno stao na loš put. Samo da ne prebegne na Zapad kada mu zaškripi sa sve rusko savremeno naoružanje? Ili će tražiti da mu Rusija priskoči u pomoć kao i Sirija? Bem ti luda čoveka kad je precednik države. On danas radi na principu "seci uši, krpi dupe". A bio nekad normalan čovek.

  • Boban says:

   Risto, sve si omašio. Rusija je povratila Krim, sprema se referendum u Donbasu (tamo Rusija masovno deli ruske pasoše), Rusija širi uticaj na Arktiku, sve čvršće vezuje Belorusiju (dogovoreno 28 sporazuma - odbrana, carine, porezi...), jača vojno prisustvo na Baltiku...

 4. Boban says:

  Risto, sve si omašio. Rusija je povratila Krim, sprema se referendum u Donbasu (tamo Rusija masovno deli ruske pasoše), Rusija širi uticaj na Arktiku, sve čvršće vezuje Belorusiju (dogovoreno 28 sporazuma - odbrana, carine, porezi...), jača vojno prisustvo na Baltiku...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *