ЗАПАД ПОВУКАО ПОТЕЗ БЕЗ ПРЕСЕДАНА! Сада нема назад

ZAPAD POVUKAO POTEZ BEZ PRESEDANA! Sada nema nazad

18 marta 2023

Ovo je opasna igra Zapada i to se u politici ne radi, osim kada se izgubi kontrola nad razumom. Govorilo se da će Zapad kad oseti da je ugrožen delovati ne vodeći računa o posledicama. To se upravo desilo što je opasno za ceo svet, komentar je Vladislava Jovanovića, na podizanje optužnice protiv ruskog predsednika za navodne ratne zločine.

Međunarodni krivični sud (MKS) sa sedištem u Hagu, izdao je nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina, optuživši ga da je odgovoran za ratne zločine počinjene u Ukrajini.Sud je u saopštenju naveo da je Putin „navodno odgovoran za ratni zločin protivpravne deportacije stanovništva (dece) i protivpravnog preseljenja stanovništva iz okupiranih područja Ukrajine u Rusku Federaciju.“

Zapad izgubio zdrav razum

Vladislav Jovanović, eminentni srpski diplomata i dugogodišnji ambasador naše zemlje u Ujedinjenim nacijama, ovu odluku za Sputnjik komentariše na sledeći način:

„Ovaj potez je bio predviđan ali je ipak došao iznenada. Sud je morao da vodi više računa o svom dostojanstvu kao pravnoj instanci, i da ne deluje kao izvršni i zapovedni politički organ već da deluje u skladu sa svojim statutom. Ovaj sud ne priznaju velike sile i ne smatraju se obavezne prema njemu, što znači da ga ne priznaju ni Amerika, ni Rusija ni Kina, ni Indija… Prema tome, taj sud nema nadležnost da deluje prema ovim državama,“ podseća Jovanović.

Međutim, ako sud i pored ove činjenice sebe proglašava nadležnim za ovako nešto, to znači, ističe naš sagovornik, da se MKS iz svog sudskog statusa stavlja u izvršni status.

„I to je veliki udarac ne samo za taj sud već za međunarodno sudstvo uopšte, jer sud ne deluje u skladu sa svojim pravilima nego u skladu sa političkim potrebama nekih država koje su bliske tom sudu. Drugo, činjenica da je sud na neki način dobio saglasnost od zapadnih sila da krene direktno na predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina je sam po sebi znak za alarm. Drugim rečima, taj deo zapadnog sveta rešen je da u rušenju Rusije ide do kraja,“ ističe Jovanović.

To znači da su rukavice skinute, napominje sagovornik Sputnjika, da se Zapad neće ustezati ni od jednog sredstva da vidi taj kraj.

MKS doneo političku odluku

„Izgleda čak da im Rusija nije jedini cilj, već da se paralelno, mada u manjoj meri zaoštrava i odnos prema Kini i Zapad nju vidi kao svog sledećeg rivala u direktnom klinču. To su uznemiravajući i opasni znaci jer pokazuju da je Zapad kao ranjeni lav rešio da ne mari za kraj i da bi svako dalje zadržavanje i hod usporenim korakom ugrozilo njihovo glavno očekivanje, a to je da uklone sa političke scene Rusiju kao svog rivala i da oslabe Kinu,“ objašnjava Jovanović.Tako da je jasno, kaže on, da je sve ovo veoma uznemiravajuće po bezbednost i stabilnost na globalnom nivou, jer je zapad Rusiju stavio u položaj nužne odbrane sopstvenog postojanja.

I Kina cilj

Jovanović kaže i da je na ovaj način predsednik Putin stavljen van liste poželjnih političara sa kojima treba da neko bude viđen, čime žele da izazovu i reakciju Kine s obzirom da kineski predsednik ima 20. marta zakazan susret sa Putinom.

„Dolazak predsednika Kine u Moskvu biće vododelnica za postupanje Zapada i prema Kini,“ kaže naš sagovornik.

Moskva je u više navrata negirala ovakve optužbe prema Putinu, a osim ruskog predsednika, MKS je takođe je izdao nalog za hapšenje Marije Aleksejevne Lvove Belove, komesarke za prava deteta u Kancelariji predsednika Rusije, zbog sličnih optužbi.

(Sputnjik)

KOMENTARI14 komentara

 1. milorad5 says:

  Vrlo lako bi ta optužnica postala apsurdna,samo treba izaći iz tog društva,povući potpis priznavanja te "institucije" koja je ovim potezom jasno pokazala da nam NE TREBA.Po logici haškog suda mogu i mene sutra da proglase kriminlcem tek tako pucnu prstima i straju me u hag,a ko zna možda SVAKO u srbiji ima tajnu optžnicu:)Pravo lice tiranina su opravo ogleda u lažnoj pravdi.S bozirom na postupke zapadne alijanse mislim da će se uskoro početi kidati SVE vrste veza izmedju napadnutih država i te alijanse,i da će se savez napdnutih država koi je u toku stvaranja POVEĆAVATI,zapad ne mo že da funkcioniše bez kolonija i oni su sve do sada to uspevali da održe na ovaj ili onaj način.Ali ekspolatacija i pljačka postaju ponovo očigledne i vro obimne za razliku od sitnog potrkradanja mladih nezavinih država,apetiti na zapadu rastu a to garantuje sukobe.Putin im je ozbiljan problem i sada se to vidi,impoeria je jedna stva a obična državica kao mi druga.Običnu državicu mogu da maltertiraju,zasdtažuju prete joj itd,sa imeprijama nema zezanja imerija udara u sekundi kada se tako nešto pokuša,pa će tako i ovo društvo pravnih penzionera,homoseksualaca i ljubitelja prirode u hagu to da shvati,uskoro.

  • EkRostand says:

   Nije teško podiću optužnicu protiv Putina,jednostavno dovedeš na čelo suda ucijenjenog ljigavca i nemaš brige.Ovaj glavni sudija je neki paki Kan kojem je brat osuđen za pedofiliju,ali je odležao samo 18 mjeseci,a sad se vidi zašto tako malo.

 2. Srbski vitez says:

  Pa ako zapadni degenerični ludaci hoće da "idu do kraja" u nameri uništenja Rusije, važi, nema problema, dobiće taj kraj vrlo brzo i štaviše munjevito!!! Naravno u vidu sopstvene propasti i totalnog poraza!!! Neće znati čak ni šta ih je snašlo! Ipak, umesto ispoljavanja svojih histeričnih ludorija bolesnog uma, mnogo bi im bolje bilo da povedu računa o odgovornosti prema svojim građanima i svom stanovništvu koje na ovaj način guraju u strašnu i jezivu apokaliptičnu smrt i nestajanje!

 3. Velika Metla says:

  Satanistički zapad je izgubio razum, mada nikada ga nije nešto mnogi ni imao, od batina u nestaloj " ukropiji". Nešto su se ustaše na ovom sajtu "uŠuTjele" ? Garant se spremaju da zamene uniforme, kao svaki put do sada. Ne dozvoliti im NIPOŠTO.

 4. 1389 says:

  Neka se spreme Bush, Clinton, Solana, Bler, Biden i ostali na suđenje...

 5. Milutin says:

  Oni koji su svo vreme koristili civile kao ljudski štit sada optužuju Putina i Rusiju što im je oduzela tu delotvornu zaštitu. Sklanjanje civila sa vojnog bojišta zaslužuju svu pohvalu bilo koja strana da je to radila. A treba uporediti i odnos Rusije i Ukrajine prema ratnim zatvorenicima. Očigledno je da će civilima (makar i prinudno sklonjenih sa vojnog bojišta) biti mnogo bolje u Rusiji nego tretman koje imaju izbeglice na Zapadu. Prva 3 meseca su Ukrajinske izbeglice na Zapadu imali pristojan tretman. Dok je euforiju mogla da kreiraju mediji. E, onda je ljubavi došao kraj. Zapad je njih više hteo da vidi na bojištu nego da na njih troše novac ili da im oduzimaju radna mesta. Mnogo cifrene milijarde dolara Zapad daje na oružje Ukrajini a ne mogu da izdvoje koju stotinu za njihovo zbrinjavanje. Uostalom, kad god je bilo prilike za izbor, Rusi dopuštali civilima da biraju. Ukrajina ili Rusija. A kad nije bilo mogućnosti krenuti put Ukrajine, Rusi bi tada odlučili u korist života. Da ne govorim o optužbama za ubijanje ukrajinskih civila a koji su u stvari svoje civilno stanovništvo koristili kao živi štit. Rusi se ponašaju u ratu prema međunarodnom pravu i ne koriste civile kao živi štit. I njihov odgovor na mesto odakle ukrajinske snage otvaraju vatru na njih je da oni odgovore istom merom. Jer i Ukrajinci bi trebalo da se ponašaju u skladu sa zakonima ratovanja. Posebno ne bi smeli civilno stanovništvo da koriste kao živi štit. A posebno ne svoje. A to čine.

 6. Kulak says:

  Takozvani Zapad povukao je očajnički potez nakon koga mu sledi pad u provaliju. Ako budu poštivali odluku tog smešnog političkog suda, zapadni čelnici više se ne mogu sresti ni pregovarati s V.V. Putinom. On će se sretati s onih 83% čovečanstva koji nisu Zapad.

 7. LEON RADIC ZENICA BiH says:

  VRATILA SE INKVIZICIJA.

 8. 1389 says:

  Sud koji je objavio obtužnicu je samo međunarodni ali ne i Ruski, jer Rusije nema.na međunarodnoj sceni, zabranjena joj je zastava na olimpijadi, zabranjeno joj je učestvovanje u sportu, zabranjeno je Rusiji da postoji, zato taj sud ne važi za Rusiju. Suđenje zapadnim teroristima tek treba da dođe...

 9. pravda says:

  Zmiju i ZAPADNI NATO fasisticki savez samo u glavu,s tim da se i tada mora voditi racuna gde je zmijska glava ,i odsecena glava zadnji ugriz moze biti fatalan. A STO SE INTERESUJE USTASA. MOLIM VAS,TREBA IMATI NA UMU JEDNO,DA SU TO PREVARANTI I PREVRTACI.U POTPUNOSTI SAM SIGURAN DA JE DOGOVOR IZMEDJU PRESEDNIKA VLADE ANDREJ PLENKOVICA I PRESEDNIKA ZORAN MILANOVICA DA JEDAN PODRZAVA ZAPAD U OVOM SLUCAJU PLENKOVIC,A MILANOVIC PIPA PULS I DODAJE PO POTREBI GAS ZA RUSE.ZNACI JEDAN JE ZA RUSIJU,DRUGI ZA ZAPAD.U SVAKOM SLUCAJU DOBITNA KOMBINACIJA.ZNAM DA CE RUSIJA POBEDIDI FASISTE,KAO STO JE UVEK BILO,E TADA CE USTASE STATI NA STRANU RUSA,I BICE NAJJJVECI RUSI NA SVETU.BICE VECI RUSI OD SAMIH RUSA.SAMO DA SE SRBI NE DOSETE PA DA IM SRBI UZ POMOC RUSA UZMU ONO STO JE SRPSKO,A TO JE KARLOBAG,VIROVITICA,OGULIN. ZIVI BILI PA VIDELI. SMEO BI SE KLADITI U SOPSTVENI ZIVOT,DA JE OVO TACNO I DA CE TAKO BITI. USTASE SU NAS SRBE IZJEBALI ZESTOKO DVA PUTA.OBA PUTA SMO IM DRZAVU STVORILI I NA POKLON DALI. POSLE BRITANACA,USTASE SU NAJVECI PREVARANTI.TO SU VUKOVI U JAGNJECOJ KOZI. NACICE USTASE IZDAJNIKE MEDJU SRBIMA,NACICE ONI ADVOKATA STOJKOVICAAA I CANAKA I....I OPET CE PROCI BEZ IKAKVIH POSLEDICA,JOS CE MO MI SRBI BITI KRIVI STO SMO UZNEMIRAVALI VUKOVE DA SU NAS MORALI SMIRITI. ZALOSNO ZAR NE. SA VEROM U BOGA I PRAVDU I POBEDU BRATSKE RUSIJE,UGREJACE SUNCE I NAS SRBE. ZIVELA CARSKA RUSIJA,SA KIJEVOM GLAVNIM GRADOM I CAREM SVIH PRAVOSLAVNIH ZEMALJA VLADIMIROM VLADIMIROVICEM PUTINOM

  • Velika Metla says:

   Samo bih jeenu malu ali značajnu korekciju napravio....., kad kažeš " britanci"...., nema tu " britanaca", nego je iza svega zla ono zlo zvano " englez". Najpodmuklija bagra na celom svetu. Ubedljivo najpodmuklija.Od njih gorih nema po tom pitanju.

  • Velika Metla says:

   Samo bih jednu malu ali značajnu korekciju napravio....., kad kažeš " britanci"...., nema tu " britanaca", nego je iza svega zla ono zlo zvano " englez". Najpodmuklija bagra na celom svetu. Ubedljivo najpodmuklija.Od njih gorih nema po tom pitanju.

  • Gagi says:

   pravda... Nadji i citaj koliko je tita preobukao ustasa i doveo ih u Beograd da oslobode Srbe od njih samih. Sta mislis, ko vodi ovakvu nakaradnu politiku u Srbiji. Imali su vremena od "oslobodjenja" do danas, da se razmeste po drzavnim strukturama i lepo organizuju u cilju Srpske propasti. Vide li kako Kandicka samara onog Srbina i, nista. Mnogo je takvih primera u Srbiji gde su "neki" pojedinci zasticeni od sistema, pravosudja........

 10. Gagi says:

  Malo li se izbrukase sa Srbima, sada osokoljeni svojim uspehom prema jadnom i neduznom narodu idu dalje. Maksimalno su povecali ulog u ovoj novoj kockarskoj avanturi. Jedini im je problem sto u Rusiji nema Dos-ovaca da isporucuju svoj narod zapadnim inkvizitorima. Ovde kod nas, isporucioci tudjih zivota se nauzivase od baksisa koji su dobili. Svi ovi, koji su imali srece da se vrate posle dugogodisnjih robija iz tih njihovih kazamata, cute kao zaliveni. Niko od tih "patriotskih junaka" da postavi barabama bilo kakvo pitanje o umesanosti i izdaji ovog naroda i njih kao primer tog bescasca. Sve se kod nas vrlo cudno desava, mnogo toga je neobjasnjivo i nije realno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *