ЗАПАД ПОВУКАО ПОТЕЗ БЕЗ ПРЕСЕДАНА! Сада нема назад

ЗАПАД ПОВУКАО ПОТЕЗ БЕЗ ПРЕСЕДАНА! Сада нема назад

18 марта 2023

Ово је опасна игра Запада и то се у политици не ради, осим када се изгуби контрола над разумом. Говорило се да ће Запад кад осети да је угрожен деловати не водећи рачуна о последицама. То се управо десило што је опасно за цео свет, коментар је Владислава Јовановића, на подизање оптужнице против руског председника за наводне ратне злочине.

Међународни кривични суд (МКС) са седиштем у Хагу, издао је налог за хапшење руског председника Владимира Путина, оптуживши га да је одговоран за ратне злочине почињене у Украјини.Суд је у саопштењу навео да је Путин „наводно одговоран за ратни злочин противправне депортације становништва (деце) и противправног пресељења становништва из окупираних подручја Украјине у Руску Федерацију.“

Запад изгубио здрав разум

Владислав Јовановић, еминентни српски дипломата и дугогодишњи амбасадор наше земље у Уједињеним нацијама, ову одлуку за Спутњик коментарише на следећи начин:

„Овај потез је био предвиђан али је ипак дошао изненада. Суд је морао да води више рачуна о свом достојанству као правној инстанци, и да не делује као извршни и заповедни политички орган већ да делује у складу са својим статутом. Овај суд не признају велике силе и не сматрају се обавезне према њему, што значи да га не признају ни Америка, ни Русија ни Кина, ни Индија… Према томе, тај суд нема надлежност да делује према овим државама,“ подсећа Јовановић.

Међутим, ако суд и поред ове чињенице себе проглашава надлежним за овако нешто, то значи, истиче наш саговорник, да се МКС из свог судског статуса ставља у извршни статус.

„И то је велики ударац не само за тај суд већ за међународно судство уопште, јер суд не делује у складу са својим правилима него у складу са политичким потребама неких држава које су блиске том суду. Друго, чињеница да је суд на неки начин добио сагласност од западних сила да крене директно на председника Руске Федерације Владимира Путина је сам по себи знак за аларм. Другим речима, тај део западног света решен је да у рушењу Русије иде до краја,“ истиче Јовановић.

То значи да су рукавице скинуте, напомиње саговорник Спутњика, да се Запад неће устезати ни од једног средства да види тај крај.

МКС донео политичку одлуку

„Изгледа чак да им Русија није једини циљ, већ да се паралелно, мада у мањој мери заоштрава и однос према Кини и Запад њу види као свог следећег ривала у директном клинчу. То су узнемиравајући и опасни знаци јер показују да је Запад као рањени лав решио да не мари за крај и да би свако даље задржавање и ход успореним кораком угрозило њихово главно очекивање, а то је да уклоне са политичке сцене Русију као свог ривала и да ослабе Кину,“ објашњава Јовановић.Тако да је јасно, каже он, да је све ово веома узнемиравајуће по безбедност и стабилност на глобалном нивоу, јер је запад Русију ставио у положај нужне одбране сопственог постојања.

И Кина циљ

Јовановић каже и да је на овај начин председник Путин стављен ван листе пожељних политичара са којима треба да неко буде виђен, чиме желе да изазову и реакцију Кине с обзиром да кинески председник има 20. марта заказан сусрет са Путином.

„Долазак председника Кине у Москву биће вододелница за поступање Запада и према Кини,“ каже наш саговорник.

Москва је у више наврата негирала овакве оптужбе према Путину, а осим руског председника, МКС је такође је издао налог за хапшење Марије Алексејевне Лвове Белове, комесарке за права детета у Канцеларији председника Русије, због сличних оптужби.

(Спутњик)

KOMENTARI14 коментара

 1. milorad5 says:

  Vrlo lako bi ta optužnica postala apsurdna,samo treba izaći iz tog društva,povući potpis priznavanja te "institucije" koja je ovim potezom jasno pokazala da nam NE TREBA.Po logici haškog suda mogu i mene sutra da proglase kriminlcem tek tako pucnu prstima i straju me u hag,a ko zna možda SVAKO u srbiji ima tajnu optžnicu:)Pravo lice tiranina su opravo ogleda u lažnoj pravdi.S bozirom na postupke zapadne alijanse mislim da će se uskoro početi kidati SVE vrste veza izmedju napadnutih država i te alijanse,i da će se savez napdnutih država koi je u toku stvaranja POVEĆAVATI,zapad ne mo že da funkcioniše bez kolonija i oni su sve do sada to uspevali da održe na ovaj ili onaj način.Ali ekspolatacija i pljačka postaju ponovo očigledne i vro obimne za razliku od sitnog potrkradanja mladih nezavinih država,apetiti na zapadu rastu a to garantuje sukobe.Putin im je ozbiljan problem i sada se to vidi,impoeria je jedna stva a obična državica kao mi druga.Običnu državicu mogu da maltertiraju,zasdtažuju prete joj itd,sa imeprijama nema zezanja imerija udara u sekundi kada se tako nešto pokuša,pa će tako i ovo društvo pravnih penzionera,homoseksualaca i ljubitelja prirode u hagu to da shvati,uskoro.

  • EkRostand says:

   Nije teško podiću optužnicu protiv Putina,jednostavno dovedeš na čelo suda ucijenjenog ljigavca i nemaš brige.Ovaj glavni sudija je neki paki Kan kojem je brat osuđen za pedofiliju,ali je odležao samo 18 mjeseci,a sad se vidi zašto tako malo.

 2. Srbski vitez says:

  Pa ako zapadni degenerični ludaci hoće da "idu do kraja" u nameri uništenja Rusije, važi, nema problema, dobiće taj kraj vrlo brzo i štaviše munjevito!!! Naravno u vidu sopstvene propasti i totalnog poraza!!! Neće znati čak ni šta ih je snašlo! Ipak, umesto ispoljavanja svojih histeričnih ludorija bolesnog uma, mnogo bi im bolje bilo da povedu računa o odgovornosti prema svojim građanima i svom stanovništvu koje na ovaj način guraju u strašnu i jezivu apokaliptičnu smrt i nestajanje!

 3. Velika Metla says:

  Сатанистички запад је изгубио разум, мада никада га није нешто многи ни имао, од батина у несталој " укропији". Нешто су се усташе на овом сајту "уШуТјеле" ? Гарант се спремају да замене униформе, као сваки пут до сада. Не дозволити им НИПОШТО.

 4. 1389 says:

  Neka se spreme Bush, Clinton, Solana, Bler, Biden i ostali na suđenje...

 5. Milutin says:

  Oni koji su svo vreme koristili civile kao ljudski štit sada optužuju Putina i Rusiju što im je oduzela tu delotvornu zaštitu. Sklanjanje civila sa vojnog bojišta zaslužuju svu pohvalu bilo koja strana da je to radila. A treba uporediti i odnos Rusije i Ukrajine prema ratnim zatvorenicima. Očigledno je da će civilima (makar i prinudno sklonjenih sa vojnog bojišta) biti mnogo bolje u Rusiji nego tretman koje imaju izbeglice na Zapadu. Prva 3 meseca su Ukrajinske izbeglice na Zapadu imali pristojan tretman. Dok je euforiju mogla da kreiraju mediji. E, onda je ljubavi došao kraj. Zapad je njih više hteo da vidi na bojištu nego da na njih troše novac ili da im oduzimaju radna mesta. Mnogo cifrene milijarde dolara Zapad daje na oružje Ukrajini a ne mogu da izdvoje koju stotinu za njihovo zbrinjavanje. Uostalom, kad god je bilo prilike za izbor, Rusi dopuštali civilima da biraju. Ukrajina ili Rusija. A kad nije bilo mogućnosti krenuti put Ukrajine, Rusi bi tada odlučili u korist života. Da ne govorim o optužbama za ubijanje ukrajinskih civila a koji su u stvari svoje civilno stanovništvo koristili kao živi štit. Rusi se ponašaju u ratu prema međunarodnom pravu i ne koriste civile kao živi štit. I njihov odgovor na mesto odakle ukrajinske snage otvaraju vatru na njih je da oni odgovore istom merom. Jer i Ukrajinci bi trebalo da se ponašaju u skladu sa zakonima ratovanja. Posebno ne bi smeli civilno stanovništvo da koriste kao živi štit. A posebno ne svoje. A to čine.

 6. Kulak says:

  Takozvani Zapad povukao je očajnički potez nakon koga mu sledi pad u provaliju. Ako budu poštivali odluku tog smešnog političkog suda, zapadni čelnici više se ne mogu sresti ni pregovarati s V.V. Putinom. On će se sretati s onih 83% čovečanstva koji nisu Zapad.

 7. LEON RADIC ZENICA BiH says:

  VRATILA SE INKVIZICIJA.

 8. 1389 says:

  Sud koji je objavio obtužnicu je samo međunarodni ali ne i Ruski, jer Rusije nema.na međunarodnoj sceni, zabranjena joj je zastava na olimpijadi, zabranjeno joj je učestvovanje u sportu, zabranjeno je Rusiji da postoji, zato taj sud ne važi za Rusiju. Suđenje zapadnim teroristima tek treba da dođe...

 9. pravda says:

  Zmiju i ZAPADNI NATO fasisticki savez samo u glavu,s tim da se i tada mora voditi racuna gde je zmijska glava ,i odsecena glava zadnji ugriz moze biti fatalan. A STO SE INTERESUJE USTASA. MOLIM VAS,TREBA IMATI NA UMU JEDNO,DA SU TO PREVARANTI I PREVRTACI.U POTPUNOSTI SAM SIGURAN DA JE DOGOVOR IZMEDJU PRESEDNIKA VLADE ANDREJ PLENKOVICA I PRESEDNIKA ZORAN MILANOVICA DA JEDAN PODRZAVA ZAPAD U OVOM SLUCAJU PLENKOVIC,A MILANOVIC PIPA PULS I DODAJE PO POTREBI GAS ZA RUSE.ZNACI JEDAN JE ZA RUSIJU,DRUGI ZA ZAPAD.U SVAKOM SLUCAJU DOBITNA KOMBINACIJA.ZNAM DA CE RUSIJA POBEDIDI FASISTE,KAO STO JE UVEK BILO,E TADA CE USTASE STATI NA STRANU RUSA,I BICE NAJJJVECI RUSI NA SVETU.BICE VECI RUSI OD SAMIH RUSA.SAMO DA SE SRBI NE DOSETE PA DA IM SRBI UZ POMOC RUSA UZMU ONO STO JE SRPSKO,A TO JE KARLOBAG,VIROVITICA,OGULIN. ZIVI BILI PA VIDELI. SMEO BI SE KLADITI U SOPSTVENI ZIVOT,DA JE OVO TACNO I DA CE TAKO BITI. USTASE SU NAS SRBE IZJEBALI ZESTOKO DVA PUTA.OBA PUTA SMO IM DRZAVU STVORILI I NA POKLON DALI. POSLE BRITANACA,USTASE SU NAJVECI PREVARANTI.TO SU VUKOVI U JAGNJECOJ KOZI. NACICE USTASE IZDAJNIKE MEDJU SRBIMA,NACICE ONI ADVOKATA STOJKOVICAAA I CANAKA I....I OPET CE PROCI BEZ IKAKVIH POSLEDICA,JOS CE MO MI SRBI BITI KRIVI STO SMO UZNEMIRAVALI VUKOVE DA SU NAS MORALI SMIRITI. ZALOSNO ZAR NE. SA VEROM U BOGA I PRAVDU I POBEDU BRATSKE RUSIJE,UGREJACE SUNCE I NAS SRBE. ZIVELA CARSKA RUSIJA,SA KIJEVOM GLAVNIM GRADOM I CAREM SVIH PRAVOSLAVNIH ZEMALJA VLADIMIROM VLADIMIROVICEM PUTINOM

  • Velika Metla says:

   Само бих јеену малу али значајну корекцију направио....., кад кажеш " британци"...., нема ту " британаца", него је иза свега зла оно зло звано " енглез". Најподмуклија багра на целом свету. Убедљиво најподмуклија.Од њих горих нема по том питању.

  • Velika Metla says:

   Само бих једну малу али значајну корекцију направио....., кад кажеш " британци"...., нема ту " британаца", него је иза свега зла оно зло звано " енглез". Најподмуклија багра на целом свету. Убедљиво најподмуклија.Од њих горих нема по том питању.

  • Gagi says:

   pravda... Nadji i citaj koliko je tita preobukao ustasa i doveo ih u Beograd da oslobode Srbe od njih samih. Sta mislis, ko vodi ovakvu nakaradnu politiku u Srbiji. Imali su vremena od "oslobodjenja" do danas, da se razmeste po drzavnim strukturama i lepo organizuju u cilju Srpske propasti. Vide li kako Kandicka samara onog Srbina i, nista. Mnogo je takvih primera u Srbiji gde su "neki" pojedinci zasticeni od sistema, pravosudja........

 10. Gagi says:

  Malo li se izbrukase sa Srbima, sada osokoljeni svojim uspehom prema jadnom i neduznom narodu idu dalje. Maksimalno su povecali ulog u ovoj novoj kockarskoj avanturi. Jedini im je problem sto u Rusiji nema Dos-ovaca da isporucuju svoj narod zapadnim inkvizitorima. Ovde kod nas, isporucioci tudjih zivota se nauzivase od baksisa koji su dobili. Svi ovi, koji su imali srece da se vrate posle dugogodisnjih robija iz tih njihovih kazamata, cute kao zaliveni. Niko od tih "patriotskih junaka" da postavi barabama bilo kakvo pitanje o umesanosti i izdaji ovog naroda i njih kao primer tog bescasca. Sve se kod nas vrlo cudno desava, mnogo toga je neobjasnjivo i nije realno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u