ЗАПАД ПРИПРЕМА РЕВОЛУЦИЈУ у Кини!

ZAPAD PRIPREMA REVOLUCIJU u Kini!

7 novembra 2016

163687838__776875b

Nekoliko hiljada ljudi protestovalo je danas u Hongkongu tražeći od kineske vlade da ostane izvan političke krize u tom gradu, pošto je Peking najavio mogućnost intervencije u cilju zastrašivanja pristalica nezavisnosti.

Demonstranti su se okupili u centru Hongkonga u znak protesta zbog potencijalnog ugrožavanja autonomije grada i zatražili ostavku lidera izvršne vlasti Hongkonga Leung Čun-jinga, koga podržava vlada u Pekingu.

Politička kriza izbila je pošto su poslanici koji se zalažu za nezavisnost Hongkonga, Sikstus Leung i Jau Vai-čong, tokom polaganja zakletve proteklog meseca javno izrazili antikineske stavove i razvili zastavu sa natpisom “Hongkong nije Kina”.

Kineske vlasti navele su nakon toga da Peking mora intervenisati kako bi zaustavio zagovornike nezavisnosti Hongkonga i nazvale njihove postupke pretnjom po nacionalni suverenitet i bezbednost.

Nacionalni narodni kongres Kine saopštio je da Peking mora reagovati na izazove iz Hongkonga uperene ka kineskoj vladi i da će takva situacija ugroziti interese naroda Hongkonga i napredak cele zemlje, javila je u subotu kineska agencija Sinhua.

Poslanica Hongkonga u kineskom Kongresu Marija Tam rekla je novinarima u subotu da Kongres ima “poslednju reč” po pitanju krize u Hongkongu i da će vrhovni sud tog grada odlučiti da li će prihvatiti odluku Kongresa kao obavezujuću.

KOMENTARI4 komentara

 1. dusko says:

  DA LI ZAPAD SHVATA DA CE KINEZI SRAVNITI HONGKONG I ZIVOT TECE DALJE !!!

 2. Trifun says:

  Ma da samo sto nisu. Kina ce to hladno resiti.

 3. Gordan says:

  Hong Kong jeste Kina, a te "repove(ostatke) britisha" treba uskladiti sa zakonima Republike Kine !!

 4. Pera says:

  cioniste nikad nije interesovao niciji narod. Pa evo i amerikance, te njihove zombove nahuskavaju jedne na druge, a otvorili su onolike konclogore feme po americi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *