ЗАПАД ПРИЗНАО: Асад је победио

ZAPAD PRIZNAO: Asad je pobedio

3 septembra 2018

Predsednik Bašar el Asad je pobedio u građanskom ratu u Siriji, izjavio je ministar inostranih poslova Francuske Žan-Iv le Drijan.

„Asad je pobedio. To treba da priznamo“, naglasio je šef francuske diplomatije.On je naveo da je predsednik Sirije pobedio u ratu, ali da nije uspostavio mir u zemlji. Prema mišljenju francuskog ministra, za to je Damasku potrebna „politička odluka uz učešće međunarodnih posrednika“.

Le Drijan je naveo da je Damask bio odlučan da oslobodi provinciju Idlib od terorista. Međutim, čak i ako vladine snage uspeju da vrate region pod svoju kontrolu, to neće rešiti problem koji je izazvao konflikt, smatra ministar.

Šef resora je dodao da će Francuska omogućiti mirno rešavanje sirijskog konflikta u okviru diskusije u Generalnoj skupštini UN.

Le Drijan je naglasio da je zapadna koalicija spremna da izvede napad na arapsku republiku ako vladine snage iskoriste hemijsko oružje protiv civila u Idlibu.

Provincija Idlib na severu Sirije ostaje pod kontrolom nezakonitih oružanih formacija. Ranije je tamo bila formirana zona deeskalacije konflikta.

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    Nije to bio nikakav građanski rat,nego još jedan rat koji je zapad na čelu sa "perjanicom demokuratije"naci-amerikom izazvao,a sve u svrhu pljačkanja sirijskog naroda! Dobili ste po njušci!

  2. Nina says:

    Kakva laž!Paralelno sa vojnim preuzimanjem teritorija (snage SAA i ostali saveznici) odvija se i proces nacionalnog pomirenja te u Siriji se uspostavlja mir i to sadržajniji mir. Povodom: On (franc. ministar Žan-Iv le Drijan) je naveo da je predsednik Sirije pobedio u ratu, ali da nije uspostavio mir u zemlji. Za to (za postizanje mira u zemlji) je Damasku potrebna „politička odluka uz učešće međunarodnih posrednika“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *