„ЗАПАД СЕ ДОГОВОРИО: Ово је њихов став у вези Косова!“

„ZAPAD SE DOGOVORIO: Ovo je njihov stav u vezi Kosova!“

16 avgusta 2019

Zapadne demokratije su najzad usaglasile jedinstven stav i zadale jasan okvir širih preduslova za nastavak dijaloga, izjavio je Iljir Deda.

Poslanik opozicione Alternative u kosovskom parlamentu Iljir Deda je za portal Kosovo onlajn naglasio da je zatad okvir i krajnjeg rešenja kosovskog pitanja.Deda kaže da će, posle vanrednih parlamentarnih izbora i formiranja nove kosovske vlade, doći vreme za stvaranje preduslova za ozbiljniji pristup dijalogu i izgradnju šireg konsenzusa na Kosovu o ciljevima za završetak o tpg procesa.

Prema njegovim rečima, zajedničko saopštenje vlada zemalja Kvinte pokazuje da je „najzad došlo do usaglašavanja i zauzimanja jedinstvenog stava“ SAD i evropske četvorke – Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Italije.

„Taj jedinstven stav je od velike važnosti, jer ga u prošle dve godine nije bilo, i sada je svima jasan zadati okvir, koji je bio preko potreban, da se stvore širi preduslovi za nastavak dijaloga i takođe okvir krajnjeg rešenja“, istakao je Deda.

Napomenuo je, međutim, da je potrebno da države EU „izgrade konsenzus za kredibilnu perspektivu priključenja“ zemalja Zapadnog Balkana.

„Bez te kredibilnosti za priključenje ne verujem da će doći do završnog sporazuma o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije“, zaključio je Deda.

KOMENTARI3 komentara

 1. Velika Metla says:

  Ne postoji na celom svetu primitivnije i servilnije narodne grupacije kao što su šlihtari! Milogorci prete da im ugroze,pa čak i preotmu,status.

 2. Mile says:

  Nema ništa od toga, verujte, Albanci se ne pitaju za ništa oni su još veča koratlerna šteta od srba, jer su shvatili da jih EU i Amerika iskorištavaju za lični interes. 60% šiptara shvača da su pali na lošu priču terorista Tačija, Haradinaja i Veseljija, koji su iskoristili šiptare za sukob sa svim pravoslavnim narodima u okolini Albanije pa sada nema povratka jer će šiptarski odnos da se pogorša među samim Albancima. Amerikanci i Švabe imaju politiku iskorištavanja prema svim Balkanskim narodima ali će se ta politika menjati kada bude došlo do velikih promena.

  • Velika Metla says:

   Mile,kad već pomenu procente,da te samo upozorim da među šlihtarima nemaš ni jedan jedini procenat,ni promil,koji je protiv nezavisnog "kosove"! Svi vi koji mislite drugačije ste u debeloj i dubokoj zabludi! Šlihtarima je slađe američko goFno nego srbska torta od meda! Upamtite to i nećete se iznenaditi,a ni biti razočarani,jer mi Srbi nemamo više vremena za iznenađenja i razočarenja,a ni prava da to budemo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *