ЗАПАД СЕ ТРЕСЕ ОД СТРАХА – ИРАН САОПШТИО: „Имамо 35 циљева да казнимо Американце, међу њима и Тел Авив!

ЗАПАД СЕ ТРЕСЕ ОД СТРАХА – ИРАН САОПШТИО: „Имамо 35 циљева да казнимо Американце, међу њима и Тел Авив!

4 јануара 2020

Иран ће казнити Американце свуда где се налазе у домашају Исламске Републике како би се осветио за убиство војног команданта Kасима Сулејманија.

То је изјавио данас један од команданата Револуционарне гарде, генерал Голамали Абухамзех, како га је цитирала иранска новинска агенција Тасним.Генерал Абухамзех, командант Гарде у јужној иранској провинцији Kерман, отворио је могућност евентуалних напада на бродове у Заливу, пренео је Ројтерс.

Иран себи резервише право да се освети САД за смрт Сулејманија, додао је генерал.

„Ормуски мореуз је витална тачка за Запад и велики број америчких разарача и ратних бродова пролазе туда“, рекао је ирански генерал.

Абухамзех је додао да је Иран одавно одредио виталне америчке циљеве у региону… „Око 35 њих су у нашем домашају, као и Тел Авив“, закључио је званичник Револуционарне гарде.

Ирански високи војни командант Kасем Сулејмани убијен је јуче у америчком нападу.

KOMENTARI11 коментара

 1. Vojna i ojdeSve says:

  Pa chem chekati... Hajde rokni vech jednom...

 2. petrovgrad says:

  Ne treba zapad da se plaši, to su drvene rakete.

 3. milorad2 says:

  ma tresu se, ne znaju gde je levo od straha:)Ali biće prpa sigurno, samo malo kasnije.Za sad ih zabole i za iran i za tog generala.

 4. Слободанка says:

  Трамп је по свој прилици за смрт једног обичног неамериканца направио одмазду убивши угледног иранског генерала. Зашто му треба оволика несразмера? Да би покренуо сукоб. Јасно је Трампу да ако направи сувише велику увреду за Иран да онда ни друга страна неће избегавати рат са САД-ом, него прихватиће такав рат. Затим вероватно погрешно рачуна да америчка сила ипак може да поломи Иран, слично као раније Ирак.

  • doktrina soka says:

   Amerima se ne sme dati povod za rat,koji silno zele.Iran samo mirno.Dolar klizi ka litici i rat im treba,to je za amere jedini preostao biznis,,koji ce i onako da propadane,jer Amerika nema logistiku za rat,drzava im je u kurcu.I sto da te preostale im bombe razlupaju Iran. NIKAKO NE RAT.

 5. Slobodanka says:

  Biznismen Tramp osmislio je i upravo je pokrenuo novi visoki ratni biznis za njegovu Ameriku pokrećući rat sa Iranom. Da to nije uradio ko bi ga podržao na izborima sledeće godine? Pentagon i vojni krugovi? Jevrejski lobi u SAD? Ove dve uticajne grupe su ga i dovele na vlast. Tada je iskoristio i nezadovoljstvo običnih Amerikanaca izmedju dve obale obećavajući im ekonomski preporod države > "Amerika na prvom mestu".

 6. M says:

  Kad bi se pojavio USA nosač aviona u njihovom dosegu,Iran bi ga vjerovatno pokušao potopiti!To bi ih zadovoljilo,a USA bi to bila najmanja šteta!Inače će Iran udariti negdje drugdje,vjerovatno po saveznicima,i USA to neće moći progutati,i stvar će se zahuktati u puno veće i skuplje sranje!

 7. Roy says:

  To kao onaj kad je dobio samar pa kaze E ajde me jos jednom osamari ako smijes, pa dobije jos jedan pa opet ajde sad ako smijes i tako u beskraj. Dok oni prete i laprdaju od napada nema nista. Da misle udariti nebi nista pricali, cutali bi i napali.

 8. Мираш says:

  КОЛИКО ИМА ШИИТА У СВЕТУ? НЕКА ОДСАД ЗАПАД ПРАТИ КАД ЋЕ БИТИ ПРОМЕЊЕНА ЗАСТАВА ОСВЕТЕ. Вест: НАД Ираном се од данас вије његова црвена Застава Освете. Због убиства генерала Касема Сулејманија на излазу из аеродрома Багдада – по наредби председника САД Доналда Трампа. Подигнута је над главном шиитском џамијом у земљи. Над Џамијом Имама Махдија у светом иранском граду Кум. Ту џамију популарно зову Џамкаран. Застава Освете биће спуштена када иранска верска, војна и државна елита процени да је њихов „легендарни генерал Сулејмани“ освећен како налаже иранска национална и шиитска традиција. Сама црвена Застава Освете симболизује невино и(ли) неправедно проливену крв и позив је свим шиитима да освете Сулејманија.

 9. Miraš says:

  Шиити су већина у Ирану, Ираку, Азербејџану и Бахреину. Значајних шиитских мањина има и у Сирији, Пакистану, Индији, Авганистану, Либану, Јемену и осталим земљама Персијског залива. Шиитски муслимани сачињавају 27-35% популације Либана, У Јемену по неким проценама од 35% до преко 35-40% популације, у Кувајту процењују 30%-35% од градске популације, у Турској преко 20%, 5–20% популације у Пакистану, и 10-19% Авганистанске популације. Има их и у Саудијској Арабији. Укупно процењује се да их има око 200 милиона.

 10. petrovgrad says:

  To se nas mnogo ne tiče Ameri su predvodila NATO zemlje da nas bobmarduju. Koliko čitam pripadnice jedinice kojom je komandovao ubijeni generalna učestvovali su na stranu armije BiH i ubijali Srbe. Dement o tome nisam čitao.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u