ЗАПАД СЕ УРУШАВА – НОВИ СВЕТСКИ ПОРЕДАК НЕСТАЈЕ: Сукоб Трампа и Меркелове! ПРЕДСЕДНИК АМЕРИКЕ НАПАО НЕМАЧКУ

ЗАПАД СЕ УРУШАВА – НОВИ СВЕТСКИ ПОРЕДАК НЕСТАЈЕ: Сукоб Трампа и Меркелове! ПРЕДСЕДНИК АМЕРИКЕ НАПАО НЕМАЧКУ

6 јула 2018

ДОНАЛД Трамп оштро је критиковао Немачку.

У  наступу пред својим присталицама у Монтани, рекао је дословно:

„Они би хтели да их ми штитимо од Русије, а да они са њом имају уговоре о гасу и нафти за које плаћају (Москви) милијарде долара. А то значи да ми – Сједињене Државе – као потпуни кретени плаћамо за све. Јер, Немачка је највећа земља Европске уније а издваја за одбрану само један одсто свог БДП!“Амерички лидер је открио да је за време њиховог последњег разговора рекао Ангели Меркел:

„Ми вас штитимо, а вама то веома много значи“.

Ово је сазвучно са овим што је већ предочио лидерима земаља NATO:

„Морате почети да плаћате своје рачуне (за одбрану). Сједињене Државе немају намеру да брину о свему. Ми плаћамо 70-90 одсто трошкова заштите Европе, а Европска унија – упркос томе – смета нашим компанијама да се баве бизнисом у ЕУ“.

The New York Times је објавио да је Трамп у минули уторак разаслао писма првим фигурама земаља алијансе и поново затражио да повећавају војне расходе (до два одсто свог БДП).

Писму које је послао Меркеловој, оценио је да Берлин – премалим војним расходима – угрожава безбедност NATO.

Амерички се се, иначе, поново одредио према свом скором сусрету са Владимиром Путином у Хелсиникју (16. јула):

„Ускоро ћу разговарати са Путином. Све ћемо учинити прекрасним…  А како глупим људима објаснити да су добри односи са Русијом и Кином – добра, а не лоша ствар?!“

KOMENTARI3 коментара

  1. Miraš. says:

    Novac izdvojen za skupoceni NATO sve više predstavlja bacanje poveće količine novaca, to svi znaju te zato mudro ćute ali i ne plaćaju baš toliko koliko im Amerika zahteva. Jači atlantistički brat SAD davi slabijeg, a to je EU, a u ovom konkretnom slučaju to je sad Nemačka. Očigledno je da postoji velika ljubomora zbog zarade i novaca, a pritom uopšte se ne poštuje slobodna svetska trgovina. Doduše ona se ne poštuje odavno, ali sada je to uzelo još puno više maha. Na Zapadu najveći i jedini Bog je novac i zbog toga će se razmimoići i oslabiti svoj savez. Zapad se sam urušava, a glavni uzrok je njegov unutrašnji hronični nedostatak koji je prerastao u nezdravu trulež.

  2. Velika Metla says:

    То Трампе,удри бабускеру слугу "дубоке државе"!

  3. rajko says:

    Jos uvek su oni s' druge strane tarabe - to su one zemlje koje su predvodjene Amerikom ucestvovale u NATO agresiji na nasu zemlju. Sve dok se do kraja ne resi ta cinjenica oni su nasi neprijatelji. Oni koji to zaboravljaju cine strasnu stvar: lazu nas i nasu decu, ne postuju stradale u toj agresiji, ne bore se da se naneta steta kako pojedincu tako i drzavi nadoknadi i sto je najgore pokazuju svetu da smo lud narod i da mogu opet da nas dalje unistavaju. Nama nije mnogo vazno ko vodi drzavu vec je vazno kakvu mi viziju imamo i sta zelimo da svojoj deci ostavimo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u