ЗАПАД СЕ УРУШАВА – НОВИ СВЕТСКИ ПОРЕДАК НЕСТАЈЕ: Сукоб Трампа и Меркелове! ПРЕДСЕДНИК АМЕРИКЕ НАПАО НЕМАЧКУ

ZAPAD SE URUŠAVA – NOVI SVETSKI POREDAK NESTAJE: Sukob Trampa i Merkelove! PREDSEDNIK AMERIKE NAPAO NEMAČKU

6 jula 2018

DONALD Tramp oštro je kritikovao Nemačku.

U  nastupu pred svojim pristalicama u Montani, rekao je doslovno:

„Oni bi hteli da ih mi štitimo od Rusije, a da oni sa njom imaju ugovore o gasu i nafti za koje plaćaju (Moskvi) milijarde dolara. A to znači da mi – Sjedinjene Države – kao potpuni kreteni plaćamo za sve. Jer, Nemačka je najveća zemlja Evropske unije a izdvaja za odbranu samo jedan odsto svog BDP!“Američki lider je otkrio da je za vreme njihovog poslednjeg razgovora rekao Angeli Merkel:

„Mi vas štitimo, a vama to veoma mnogo znači“.

Ovo je sazvučno sa ovim što je već predočio liderima zemalja NATO:

„Morate početi da plaćate svoje račune (za odbranu). Sjedinjene Države nemaju nameru da brinu o svemu. Mi plaćamo 70-90 odsto troškova zaštite Evrope, a Evropska unija – uprkos tome – smeta našim kompanijama da se bave biznisom u EU“.

The New York Times je objavio da je Tramp u minuli utorak razaslao pisma prvim figurama zemalja alijanse i ponovo zatražio da povećavaju vojne rashode (do dva odsto svog BDP).

Pismu koje je poslao Merkelovoj, ocenio je da Berlin – premalim vojnim rashodima – ugrožava bezbednost NATO.

Američki se se, inače, ponovo odredio prema svom skorom susretu sa Vladimirom Putinom u Helsinikju (16. jula):

„Uskoro ću razgovarati sa Putinom. Sve ćemo učiniti prekrasnim…  A kako glupim ljudima objasniti da su dobri odnosi sa Rusijom i Kinom – dobra, a ne loša stvar?!“

KOMENTARI3 komentara

  1. Miraš. says:

    Novac izdvojen za skupoceni NATO sve više predstavlja bacanje poveće količine novaca, to svi znaju te zato mudro ćute ali i ne plaćaju baš toliko koliko im Amerika zahteva. Jači atlantistički brat SAD davi slabijeg, a to je EU, a u ovom konkretnom slučaju to je sad Nemačka. Očigledno je da postoji velika ljubomora zbog zarade i novaca, a pritom uopšte se ne poštuje slobodna svetska trgovina. Doduše ona se ne poštuje odavno, ali sada je to uzelo još puno više maha. Na Zapadu najveći i jedini Bog je novac i zbog toga će se razmimoići i oslabiti svoj savez. Zapad se sam urušava, a glavni uzrok je njegov unutrašnji hronični nedostatak koji je prerastao u nezdravu trulež.

  2. rajko says:

    Jos uvek su oni s' druge strane tarabe - to su one zemlje koje su predvodjene Amerikom ucestvovale u NATO agresiji na nasu zemlju. Sve dok se do kraja ne resi ta cinjenica oni su nasi neprijatelji. Oni koji to zaboravljaju cine strasnu stvar: lazu nas i nasu decu, ne postuju stradale u toj agresiji, ne bore se da se naneta steta kako pojedincu tako i drzavi nadoknadi i sto je najgore pokazuju svetu da smo lud narod i da mogu opet da nas dalje unistavaju. Nama nije mnogo vazno ko vodi drzavu vec je vazno kakvu mi viziju imamo i sta zelimo da svojoj deci ostavimo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *