ЗАПАД СЕ ВИШЕ НЕ СМЕЈЕ – ПУТИН ИМ ЈЕ ПОСЛАО ЛОШЕ ВЕСТИ

ZAPAD SE VIŠE NE SMEJE – PUTIN IM JE POSLAO LOŠE VESTI

14 maja 2024

Zapad se ne zabavlja vestima koje stižu iz Rusije. Novinari iz Kine su podelili ove zaključke.

U Rusiji se trenutno formira nova vlada, a proces nije prošao bez iznenađenja. Vladimir Putin je 12. maja predložio Andreja Belousova na mesto šefa resora odbrane, a bivšeg ministra Sergeja Šojgua prebacio na mesto sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije.Prema kineskim novinarima, reakcija Zapada na događaje koji se dešavaju u Rusiji izazvala je zbunjenost. Ovo je objavila publikacija Guanča.

„Zapadni mediji su počeli da budu ironični, nazivajući ono što se dešavalo Putinovom šalom“, navode analitičari kineske publikacije.

Kina je primetila da zapadna štampa redovno koristi ironiju da diskredituje svoje protivnike. To se obično dešava ako ona nema ništa bitno da kaže.

Nešto slično se dogodilo na pozadini vesti o promenama u ruskoj vladi. Razni američki mediji prštali su ironičnim člancima u kojima se ismevaju i kritikuju situacija u Ruskoj Federaciji.

Prema kineskim ekspertima, zapadni novinari se uskoro više neće smejati.

„Ministar odbrane se menja u Rusiji, što nije dobra vest za Zapad“, ocenili su kineski novinari.

Analitičari su primetili da se retorika američkih medija promenila nakon što je svest o tome šta se dogodilo doprla do njih. Više se nisu smejali.

Stiglo je shvatanje da promena ministra odbrane nije šala, već loša vest za Zapad. Počela su da se pojavljuju mišljenja da je Belousov veoma autoritativan specijalista.Konkretno, on je bio među onima koji su razvili mere za suprotstavljanje zapadnim sankcijama od strane Rusije. Sudeći po tome što danas mnogi na Zapadu sankcije nazivaju neuspehom, Belousovljeve akcije su bile uspešne.

Dakle, novi ministar odbrane Rusije je jedan od bitnih kretaora ruske strategije kojima je Moskva razbila sve sankcije Zapada. Takav čovek će sada početi da unapređuje rusku vojsku.

Zapadni eksperti su takođe sugerisali da je imenovanje Belousova posledica Putinove želje da unapredi ruski vojno-industrijski kompleks i vrati ga na moć po kojoj je bio poznat u godinama Sovjetskog Saveza.

Jedina razlika je u tome što danas Ruska Federacija nema manjak osnovnih potrepština, pa stoga neće biti iskorenjivanja privrede ka odbrambenom kompleksu.

„Ako Rusija bar delimično obnovi vojno-industrijski potencijal Sovjetskog Saveza, onda Zapad neće imati šanse da se bori protiv njega“, navode stručnjaci.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Džon Rakson says:

    "Zapad" ... kako je to nekad gordo zvučalo, tako snažno, tako demokratski, tako motivaciono, a danas ... krpe negdašnje moći. Doduše još poseduju izuzetnu "definitivnu" moć, ali koja je na žalost ujedno "samoukidajuća" i samo jednom upotrebljiva. Sve ostalo, nekad snažno i bitno se (gde lagano, gde ubrzano) seli u podsmešljive poredbene rubrike, uglavnom na štetu istog tog "zapada". Zenit je davno prošao, a od stare slave se ne živi, čak se i crni Afrikanci sprdaju sa njom. Lagano nastupa sumrak "zapada", a buđenje i uspon "istoka". Hoće li uopšte doživeti novi dan, najviše zavisi od njih samih. A sa ovom dosadašnjom ekipom brodskih kapetana, navigatora i kormilara, čisto sumnjam, sa ovima im je brodolom zagarantovan.

  2. Gagi says:

    Rusija je uspela da se otrgne od prevarantske ideologije podmetnute sa zapada i da se vrati svojoj iskonskoj duhovnosti. Bez obzira sto su im polomili sve duhovne grane i posekli stablo, iz starog a jos zdravog korena su iznikli novi izdanci koji se brzo i zdravo razvijaju. Ta simbioza ce tek dovesti do novog i neslucenog razvitka i rasta. Svakako da je sada toj novoj energiji potreban drugaciji pristup razvoja i sasvim drugacije delovanje. Vidimo da se isto dogodilo u Kini kada su uspeli da se otrgnu od internacionalne robovlasnicke ideologije i vrate svojoj sustini. Osnova uspeha svake drzave je, da na najvise drzavno odgovorno mesto dodje osoba koja postuje i voli svoj narod. Bez tog preduslova, svaki pokusaj stvaranja neke drzave je nemoguc i jalov. Da li na zapadu politicari vole "svoj" narod, da li je to uopste moguce u liberalnim sistemima gde je grabez osnova tih drzavnih uredjenja. Ako dobro vidimo a vidimo, Kinezi a potom Rusi se nemilosrdno obracunavaju sa korupcijom i drzavnom pljackom. Koja i kakva ce to drzava biti ako je redom svi pljackaju i obezvredjuju, kada je osnova "uspesnog" zivota pljacka i otimanje od sunarodnika sa kojima se zivi. Americki narod je danas najzaduzeniji na svetu, taj narod zaduzuju njihovi politicari koji zatim preko favorizovanih kompanija i firmi izvlace kapital od te "drzave". Pljackaju sopstveni narod u koga se kunu a polazu "casnu" zakletvu na Bibliji. Ocigledno je da postoje dva koncepta uredjenja drzava, da pogadjamo koji je bolji i koji ce nadvladati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *