ЗАПАД ШОКИРАН: Путин објаснио кад ће Русија употребити нуклеарно оружје!

ZAPAD ŠOKIRAN: Putin objasnio kad će Rusija upotrebiti nuklearno oružje!

7 septembra 2018

Rusija može da iskoristi nuklearno oružje samo kao odgovor na nuklearni napad ili u slučaju pretnje po njeno postojanje, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu za televiziju „En-Bi-Si“.„Postoje dva razloga koji mogu da nas primoraju da iskoristimo nuklearno oružje: napad na Rusiju uz korišćenje nuklearnog oružja ili napad na Rusiju uz korišćenje konvencionalnog oružja, ako je postojanje ruske države dovedeno pod znak pitanja“, rekao je šef ruske države, odgovarajući na pitanje da li napad na Rusiju nenuklearnim oružjem može izazvati njenu nuklearni odgovor.

Juče je predsednik Rusije tokom obraćanja Federalnoj skupštini podsetio na vojnu doktrinu Rusije.

„Naša vojna doktrina podrazumeva pravo korišćenja nuklearnog oružje samo kao odgovor na upotrebu nuklearnog ili nekog drugog oružja za masovno uništenje protiv nje i njenih saveznika, ili u slučaju agresije uz korišćenje konvencionalnog oružja, kada je u pitanje doveden opstanak države.

U vezi s tim, smatram da sam dužan da kažem sledeće: svaku primenu nuklearnog oružja male, srednje bilo kakve druge snage protiv Rusije ili njenih saveznika smatraćemo nuklearnim napadom na našu zemlju. Odgovor će biti momentalan i sa svim posledicama koje iz toga proističu“, rekao je Putin.

Upitan treba li njegov nastup pred Federalnom skupštinom smatrati „objavom novog hladnog rata“, Putin je uzvratio: „Ljudi koji tvrde da je moj govor objava novog hladnog rata ne bave se analitikom već propagandom.“ Na pitanje da li su SAD i Rusija stupile u trku u naoružanju, predsednik Rusije je odgovorio:

„Trka u naoružanju je počela kada je Vašington objavio da SAD istupaju iz sporazuma o protivraketnoj odbrani. Samo, nas niko neće uvući u trku u naoružanju kakvu neki priželjkuju.“

(Espreso)

KOMENTARI8 komentara

 1. Deda Micko says:

  Videcemo gde ces biti kada te roknu Izraelci.

  • padre says:

   A gde češ biti ti,sakričeš se u šljivik?Misliš, da se to tebe ne tiče?

  • Strahinja says:

   To ces svakako biti na strani Izraelcana...

 2. Kulak says:

  Što se tiče Vladimira Putina,on će upotrebiti oružje kad i ako mu to odobri jaki židovski lobi u Moskvi.Samo tako ili nikako.Kako bi odlučio neki drugi ruski političar koji nije pod tako jakim uticajem židovskog lobija kao što je Vladimir Putin,e to je već za neku drugu priču.

 3. Rodja says:

  Strpljenje je oličenje Pravoslavlja, i to, do kraja, kako je rekao vladika Nikolaj Velimirović. A kada je kraj? To samo Gospod zna.

  • Deda Micko says:

   U pravoslavlju se kukavicluk i neodlucnost nazivaju strpljenjem. Kakav podvig.

   • Strahinja says:

    U tvojoj veri - konvertitu jedan, ubistvo dece i logori za njih su vrhunac junastva i ponosa...

 4. Biogradlija says:

  Kako naredi Tel Aviv, Putin radi. Sve jasno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *