ЗАПАД СПРЕМА ЛИKВИДАЦИЈУ! Срђа Трифковић упозорава на ПАKЛЕНИ НАТО ПЛАН ПРОТИВ СРБА! (ВИДЕО)

ZAPAD SPREMA LIKVIDACIJU! Srđa Trifković upozorava na PAKLENI NATO PLAN PROTIV SRBA! (VIDEO)

17 avgusta 2019

Zamenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za Evropu i Evroaziju Metju Palmer rekao je da SAD podržavaju sporazum tri najuticajnije stranke u BiH, kojim je utvrđen kompromis kao put napretka kada je reč o EU, NATO i formiranju vlasti.

Međutim, član Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da nema puta BiH u NATO i poručuje da nije odustao od vojne neutralnosti uprkos brojnim spekulacijama.Ne odustaje se od NATO i pritisci su jaki, jer je jaka i težnja da se ceo Balkan uvuče u Alijansu, kaže prof. dr Srđa Trifković, publicista i istoričar.

– Reč je o dugoročnom projektu koji ima za cilj poravnanje terena za, eventualno, Kineze koji žele da konstruišu svoj tranzitni koridor od Pireja i Soluna ka centralnoj Evropi – kaže Trifković.

Govoreći o BiH, kaže da bi članstvo u NATO značilo da Drina po prvi put postaje granica sa velikim G i u punom smislu te reči.

– Srbi iz Republike Srpske i Srbije bili bi razdvojeni barijerom koja bi bila, ne samo formalno-pravna kao što je sada, već u punom kapacitetu geopolitička i geostrateška – kaže Trifković za Pink.Dodaje da bi članstvo BiH u NATO, sa stanovišta širih strateških i dugoročnih planova, na zapadu bilo posmatrano kao korak ka likvidaciji RS, što i jeste krajnji cilj.

– Od Republike Srpske žele da ostave samo praznu ljušturu koja možda ima samo ime, a kada bi BiH zaista ušla u NATO, time bi bio završen proces likvidacije, koji je započet dok se još ni mastilo na Dejtonskom sporazumu nije osušilo – kaže Trifković.

 

KOMENTARI26 komentara

 1. Milan says:

  Mogu da pokušavaju da na prevaru upakuju BIH na put za NATO članstvo, slično kao što su uradili sa S. Makedonijom. Ali ne verujem da će uspeti. Po svoj prilici Komšić, Džaferović i Izetbegović već su aktivirali samookidač za raspad BIH. ... Željko Komšić zakazao je za 20. avgust sednicu, na kojoj bi članovi Predsedništva trebalo da glasaju o ANP-u, a potom i vanrednu na kojoj bi trebalo da se glasa o imenovanju mandatara za sastav Saveta ministara BiH. Usvajanje ANP-a značilo bi aktivaciju MAP-a – Akcionog plana za pristupanje BiH u NATO. ... Milorad Dodik: "Ići ću na sednicu Predsedništva BiH zakazanu za utorak (20.avgust, za 3 dana). Ne tražim da bude povučena ta tačka dnevnog reda, već ću glasati protiv. Na to me obavezuje odluka Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti". On je dodao da na sednici Predsedništva BiH kandidat SNSD-a, Zoran Tegeltija verovatno neće biti imenovan za predsedavajućeg Saveta ministara BiH. ... Ako posle toga Komšić i Džaferović na prevaru pošalju ANP, jedino će započeti sahranu BIH.

  • Željko says:

   @Milan Bosna i Hercegovina je međunarodno priznata država, članica OUN, kako vi Srbi velite "čedo velikog brata", kao i Kosovo i prije će Vojvodina ili Sandžak postati neovisne države nego što će manji entitet u Bosni i Hercegovini biti dio "velike" Srbije!

   • Slobodanka says:

    Tvoj imenjak i sunarodnik Željko Komšić upravo je započeo sahranu BIH! Potcenio je čak i to da Hrvati su konstitutivni narod u BIH pravdajući to europskim vrednostima. Koja budala i teški glupander. E, baš ste se našli. Bila je i Jugoslavija medjunarodno priznata država pa je nestala. Po istom ključu zašto ne bi nestala današnja Hrvatska ili današnja BIH. BIH sa tri konstitutivna naroda sada je jedini kako tako sklepan ostatak od bivše Jugoslavije. BIH se veštaćki održava slično kao teški bolesnik na aparatima uz pomoć "doktora" Incka i ostalih stranih "doktora". Ali veštačko je veštačko, nema više poverenja izmedju tri naroda i nema razvoja BIH. Na kraju će pobediti daj da se preživi,i pritom uopšte neće biti značajno da postoji i živi BIH.

   • Slobodanka says:

    Uostalom ni ti više ne živiš u BIH. Od tebe BIH nema ama baš nikakve koristi. A još gore bi bilo da si tamo da doliješ još zla na ono zlo.

    • persida says:

     A ti zivis u Cikagu, to je centar BIH.

   • Marinko says:

    To je vaša pusta želja susjed kaj ne? Bojite se pogledati realnosti u oči? Cepanje Srbije i onda? Šta sve dalje pobiti zato jer su Pravoslavni?

   • Maser says:

    Ne samo da se nece odcepili nego ce svi nepeijatelji Rusije uskoro nestati sa Balkana I Srbija ce biti Veliko Carstvo

 2. Dijaspora says:

  BiH i Srbija nikada neče uči u NATO, zapamtite to...

 3. teoretičar says:

  BiH i Srbija su već davno okupirane članice NATOa. Nadalje se radi samo na formalno pravnim stvarima a kad i njih reše, onda mogu slobdno da ubijaju one Srbe koji će raditi protiv "dogovora i zakona". Srbija nije samo pridruženi posmatrač u NATO savezu, nego i aktivni učesnik u mnogim vojnim vežbama NATOa. Obzirom na to da je Rusija ne samo opkoljena nego joj je i potpuno nedostupan kopneni i vodeni pristup Srbiji, Srbija nema nikakve šanse da sačuva svoje teritorije bar u sadašnjem stanju. Pod današnjim uslovima, a oni se vrlo teško menjaju, Srbija je na stomaku. Srpski narod je probao, bio ostavljen sam na vetrometini i jedva sačuvao živu glavu, uz ogromne žrtve naroda i teritorija. Danas Srbi shvataju da nemaju nikakve šanse i neće se niko suprotstaviti ni priznanju KiM ni ulasku u NATO. To će biti krajnja reakcija Srba, jer ako se suprotstave, sledi im dalje i to još i ubrzano fizičko uništavanje. Svakog ko kupi malo vremena Srbima, Srbi će birati za predsednika. Zato Vučić i ima podršku više od polovine Srba. Znaju Srbi da Vučić relativno lako može potpisati i otcepljenje KiM i ulazak u NATO, ali glasaju za njega zato što još nije to učinio. Znaju Srbi da je on marioneta, ali trenutno je čak i kao marioneta jedina ušteda vremena. Nije mnogo, ali trenutno više ne možemo dobiti.

  • Slobodanka says:

   Dedice, smanji stra i sra''. Fuj, smrdi na daleko ta tvoja teorija.

   • teoretičar says:

    Slobodanka, pokazujete najzad svoje vaspitanje. Ja bih se stideo da sam na vašem mestu, ali na svu sreću nisam. Ja se trudim da vam objasnim opšte stvari, da vam otvorim oči, ali ne vredi. Guska ostaje guska.

    • persida says:

     Slobodanka nije guska vec dokoni snob iz Cikaga koji gaji perverzne ambicije prema jednom mocnom coveku sa mongolskim ocima. Nemojte se ljutiti na nju, ona je za zaljenje.

  • Orthodox says:

   I Sirija je bila daleko potpuno nedostupna nije imala ni kopneni i vodeni pristup od strane Rusije, pa i Venecuela daleko od Rusije pa eto dodjoše Rusi i u Siriju i u Venecuelu. E moj teoretičaru, jedno su teorije drugo su dejstva. Rusi imaju pristup i u Ameriku naravno svojim podmornicama, kako misliš da su najbolji u deportaciji svojih ljudi na Američko tlo? Nema veze što smo opkoljeni Nato trupama kada niko nije u stanju da ratuje! Koliko je omladine iz NATO vojske napustilo i prekinilo ugovor niko ne vodi tu statistiku, zar mislite da je takvim vojnicima koji su poslati hiljade i hiljade kilometara od svojih kuća, familija i država prijatno i lepo što ubijaju tuđe narode na njihovim teritorijama? Zar se ovaj život vrti oko para kada ti u sanduku vrate čoveka kojeg nemožeš da oživiš sa tim prokleto zaradjenim parama? Niko i nezna koliko je vojnika NATO pakta pobijeno na svetskim ratištima i zašto sve više omladinaca izbegava i ne prijavljuje u tu njihovu najbolju (kako oni nazivaju) vojsku? Mislite da su zemlje oko Srbije sretnije ili uspešnije, bogatije ili bolje što su u Nato paktu? Niste svestni koliki je prvo trošak za NATO vojsku koju USA sve manje financira i poskupljuje rate za tobožnju modernizaciju, drugo što je bitno a što svaki vojnik mora da ima a to je volja i moral, a posle bombardovanja SRJ, Iraka, Libije i Sirije otkriven je plan glabalističkih elita, koji se koriste pojedinci i omladina neče da ratuje za tuđe ideale, posebno ne sa takvim rizicima koji uništavaju civilizacije na drugim kontinentima i u drugim državama širom sveta. Treče što je sigurno, evropska omladina je toliko moralno pala, drže je alkohol, droga i zabave, 70% evropskih omladinaca starosti od 16 do 37 godina i nezna da preživi bez svojih roditelja, kada bi jih bacili u obližnju šumu nebi znali da se orientišu i izađu iz šume a kamoli da se bore i dočekaju ili napadnu neprijatelja. Podcenjivanje Srbije je možda jedina greška koju će Nato i sledeči put napraviti, posebno kada je vojska u pitanju. A NATO će i dalje praviti greške kao što jih je pravio do sada...

  • rajko says:

   Ni[ta nisi utrefio. Steta, jer si se potrudio i napisao dosta toga.

 4. Nićifor says:

  Dijaspora, vidi se da si Ti daleko i od Srbije i događaja u njoj. Pročitaj bilo koji članak pukovnika Gorana Jevtovića o sporazumima koje je do sad Srbija potpisala i ratifikovala u Skupštini i videćeš ko ga je, kad i s kim potpisao i njegovu sadržinu. Što manje znaš sretnije ćeš živeti i manje se sekirati. Blago tebi te si u dijaspori. Daleko manje laži ćeš čuti i nećeš gledati kako draga nam Srbija svakog dana sve više propada ko ona stvar kroz pocepane gaće. Upravo danas proćitah da je iz Srbije samo prošle godine glavom bez obzira pobeglo u svet 65.000 uglavnom mladih i obrazovanih ljudi. Ostadoše nam oni sa kupljenim diplomama, a odakle su ih kupovali još malo pa će ih prodavati i oni na tezgama na buvljoj pijaci. Zar je važno ko ju je izdao ako njome nije stečeno nikakvo znanje. S njom ili bez nje biva onako kako narodna izreka kaže:” Vo u štalu, vo iz štale”. Inače Milorad Dodik nije hteo da potpiše ni SSP pa ga je Vučić ubedio da to učini. Da si pročitao samo podnaslov članka KOMADANJE SRBIJE! IZNENADNA NOVČANA I POLITIČKA PODRŠKA ZAPADA UVEK JE BEZANA ZA IZDAJU, sve bi ti bilo jasno, jer je u njemu navedeno na šta se sve SNS obavezala onima koji su joj osnovali stranku i doveli na vlast. Dodik nije hteo da potpiše ni SSP, što je prva stepenica za ulazak u EU, a to podrazumeva i evroatlanske integracije, čiji su zagovornici sve Nevladine organizacije koje finansira Džordž Soroš. Ko organizuje sastanak vlasti i opozicije o izbornim uslovima? Sonja Liht, predsednica Fonda za otvoreno društvo, prva NVO sa platnog spiska Soroša. Makar si imao prilike pročitati koliko se puta Vučić sastao sa Sorošem u SAD i njegovim sinom u Beogradu. Kakvu god je etiketu Vučić prišivao bivšoj vlasti, čiju politiku danas sprovodi, dokazao je da je u svemu nadmašio prozivane. Nije li Vučić bio i protiv refenenduma o Sudu i tužilaštvu BiH i referenduma o Danu Republike Srpske, podržavajući u svemu stavove Valentina Incka, koji sve radi protiv interesa Srba i Republike srpske.

 5. Nićifor says:

  Izvinjenje zbog pogrešno napisane reči "BEZANA", umesto "VEZANA".

  • Dijaspora says:

   E moj Nićifor, pogrešno si obavešten, svakim danom sve više i više srbskih familija napušta i RS i Srbiju, da ne misliš da je sa Hrvatskom, Crnom Gorom, Makedonijom ili Kosovom nešto bolje? Ako hočeš iskreno ljudima je dosadio Balkan, kada sam se u Beču sreo sa nekim našim zemljakom iz Banja Luke rekao je da žali što je rodjen na našim prostorima jer smo kao narodi balkana nije bitno koje vere ili nacijonalnosti prokleti. Beži na drugi kontinent jer mu je dosta laži, prevara, pljačke, ratova, ubijanja, maltretiranja, ponižavanja, privatizacija, razorenih sudbina, uništenih porodica i ostalih bivanja koja su se u poslednjih 150 godina na našem balkanskom prostoru dešavala. Srbija če uspeti za jedno 50 godina ali če tada biti drugačija nego što je sada. Mislim da nisi svestan koliko je ljudi pobeglo u zadnjih 29 godina kada bi ti rekao cifru šokirao bi se. Bolje je neke stvari neznati. Što se tiče Vučića počeo si o nekim sporazumima i ugovorima. On je ničiji čovek, slično je došao kao Zaev ili Milo, za razliku od njih barem gradi i otvara, dok ovi pljačkaju i zatvaraju. Ljudima je dosta novih lažova i starih budala, kako uništiti jedan sistem da bi drugi sistem valjao, kako uništiti Radikale da bi Naprednjaci valjali? Pa gde Srbija živi? U kojem veku? Koliko omladine Balkana treba da služi drugim narodima EU da bi se Srbija opametila? Kome se otvaraju autodrumovi? Šta je sa srbskim selima? Ko to Beograd veliča a zanemaruje Jug Srbije? Zašto je toliko ljudi iz drugih balkanskih banana država otišlo? Balkan nema bidučnosti ako se svi odsele iz regiona. Makedonci preko Bugarskih papira beže u EU, da ti ne nabrajam koliko plaćaju i nude Albanci za srbski pasoš, da li si svestan koliko para nude? Kako to da se 400.000 hrvata odselilo u Nemačku od 2015 godine a da ne smedu da kažu u javnost da ne bi došlo do obštenarodne panike? Za BiH da ti ne pričam? 200.000 Rumuna je stiglo u Austriju da traži bolju budučnost a Bugari u Poljskoj kopaju ono što poljaci neće ni da pogledaju. Balkan je interesantan samo lažovima, tajkunima, ratnim profiterima, prodavačima organa, investitorima jeftine radne sile, prodavačima oružja, transporterima prostitucije i droge. Interesantan je ljudima koji šire mržnju i zavist, a narod za preživljavanje ima da učini sve. Zato se ljudi sele sa Balkana jer jim je dosta Vučića, Mila, Zaeva, Izetbegovića, Kolinde, Tačija i ostalih lažnih političara koji prodaju svoju zemlju i svoj narod. Pametan narod beži jer su shvatili da jednom mora da naprave promenu i red pa makar bežali sa svojih ognjišta, jer se samo tako može opametiti oni koji su na vlasti. Ako nemožeš da utičeš na promenu idi, niko ti neče zameriti što si hteo dobro a nisu te ozbiljno shvaćali, tako su sebi napravili promenu i Tesla i Pupin i Đoković i svi oni koji su hteli dobro sebi, jer jih niko nije pitao da li bi hteli da ostanu i naprave promenu. Zato neka misle kome će da vladaju za jedno 50 godina kada se razseli matični narod a dodju neki nepoznati stranci koji će tražiti svoja prava. Tako se to radi. Što se tiče Dijaspore, živimo svoj život častno i pošteno, ne sedimo po kafanama i pored prodavnicama, ne ogovaramo ko je prošo i kad je došao, za zadruge, parove i farme nemamo vremena jer imamo svoje vlastite probleme koje usput rešavamo, ništa nam ne fali, živimo sa svim narodima i narodnostima ništa nam ne fali, nema tog političara koji nam može nametnuti mržnju, zavist i ako pokušava nešto da učini u svoju korist odmah se političar menja, dolazi novi koji pokušava da reši problem, ako i taj ne može opet menjamo i opet biramo novog. Ne postoji onaj koji bi bio na vlasti zauvek a da ne radi u korist naroda. Saobračaj u dijaspori je kulturan i opušten za razliku od Ibarske magistrale kojim se vozačima toliko žuri da i ne gledaju hoče li koga ubiti ili preticati pa makar ubio unakazio i razvalio na putu. To je ta razlika. Zato ljudi beže, beže jer su siti svega moj Nićifore

   • Maser says:

    Upravo tako najbolji komentar Svaka Cast ja koji Sam u inostranstvu vec 24 Godine sve ovo mogu da potvrdim

 6. Dijaspora says:

  I još to da ti napišem zapad je uspeo samo zbog nas koji smo ga gradili posle 2 svetskog rata, da nije bilo nas Balkanaca koji smo išli gore nebi se obnovila ni Nemačka ni Francuska, oterali su nas komunisti koji su upropastili našu zamlju, podelili nas u 6 država i 2 autonomne pokrajne, dodelili nam nova imena i nacije, isti smo narodi sa istim idejama, pričamo istim jezikom i isti su nam preci, Srbi smo najbrojniji ali su nam Hrvati i Bosanci brača, brača po jeziku, pismu, smehu i plaču, jelu i muziki, ponašanju i pristupu, upropastili su nas podelama koje mi nismo hteli, podelili nas u veri i naciji, podelili nas po banana državama. Niko nema budućnost dok smo ovakvi kakvi smo i zato bolje da se beži, nego da se patiš na vlastitom pragu, bolje da bežiš nego da mrziš od mržnje koja ti je nametnuta. Niko te ne pita ni ko si ni šta si, samo da li možeš ili nemožeš. A u suštini to je sve ili si dobar ili loš, drugačijeg čoveka ja ne poznajem. Neće Vučić ili Izetbegović da ti hrane decu, nego ćeš morati sam da jih hraniš, njih i ne interesuje da li se narod seli ili ostaje, oni su sebe obezbedili u taj peškirić a što radni narod gladuje to njih ne interesuje. Jednom je jedan pokojni kolega rekao, kada se razpala Juga: trebalo je sve te predsednike zatvoriti i ostaviti narodima da biraju kako da žive a ne da političari odredjuju sudbinu naroda. Tih političara nema više, ostala je tuga, bol i patnja koju mladja generacija ne razume a starija nije napravila red. Zato ljudi beže. I neka beže, ništa jim neće faliti, snaći će se, kao i svi naši narodi u Dijaspori...

  • Slobodanka says:

   Zato su sa Zapada podržavali i dovodili kojekakve ovde kod nas na vlast da bi se balkanci raselili. Kad odu mladi i mladji tada Balkansko poluostrvo u celini sa lakoćom preuzeće njihov NATO. To im je višedecenijski cilj da zauzmu još i ovo treće i najvažnije južno poluostrvo Evrope. Zatim mogu da trajno dosele koga god hoće iz Afrike, Azije. Ovo ti je srž, a rasplinuo si se pišući naširoko. Zato su podržavali budale kakve kod svoje kuće (u svojoj zemlji) sigurno ne bi podržali. Napravili su još i ratni haos da bi ubrzali to raseljavanje. A kod svoje kuće, tamo gde ti sad živiš i radiš, naravno da neće praviti i podržavati cirkus kao kod nas. Nije toliko problem u balkancima, mada mnogi jesu glupi i t.d., nego treba im teritorija Balkana. "zapadni Balkan" "zapadni Balkan" "zapadni Balkan", ko to govori i zašto govori, uključi vijuge.

   • persida says:

    Zasto Slobodanka zivi u Cikagu, a ne Pinosavi?

  • teoretičar says:

   Čudo jedno koliko ljudi pogrešno shvataju. Ne vredi im ni crtati. Kažu slepom pokazivati i gluvom govoriti...Odakle ideja da je Zapad "doveo" na vlast domaće izdajnike da oni odlučno iseljavaju narod? Bez veze. To se događa u celom božijem svetu, od Japana preko Rusije, Kine, Afrike do Južne amerike. Događalo se uvek, nikada nije prestalo i događa se i danas. Ljudi idu za hlebom i sigurnijim životom. Nije zapad postavljao vlast u Srbiji pre sto dvesta godina a Srbi se ipak iseljavali. Da nije srpska vlast proterala Nikolu Teslu? Ili austrougarska, šta ja znam koja vlast bila u teslinom selu. Ekonomske migracije su bile takođe izrazite za vreme turske vladavine u Srbiji i Srbi su se iseljavali u Tursku da lakše prežive. Neki proračuni govore da danas ima oko 3 miliona potomaka tih Srba u turskoj i da su još uvek na neki način izolovani u Turskoj iako su poturčeni 100 posto. Znači, iseljavanje nije samo iz Srbije i nije ni najveće iseljavanje. Jeste primetno, ali nije tragično i neće uništiti srpski narod. Inače, najbliži naziv "dijaspore", najtačniji i najkorektniji je PREBEZI! Oni tamo postaju najveći Nemci, Ameri, Hrvati, Turci i naneli su zla Srbima gotovo jednako taman toliko kao i svi narodi koji su napadali Srbiju zajedno. Dakle, prebezi ili dijaspora su teško zlo gotovo svakog naroda. Prebezi rade za neprijatelja svog naroda, prave bombe, prevoze do aviona koji će te bombe bacati na Srbe, a ponekad i voze te avione. Nema im druge. Oni koji kao prebezi ostanu i dalje "srpski" rodoljubi, neće voziti avine da bombarduju Srbe ali će praviti šrafove za bombe. Dakle, prebezi su kako god okreneš, zlo srpskog naroda a nežno ime "dijaspora" su dobili od tileta kao reklamu za što veće iseljavanje Srba. Ponekad se neki prebeg kad se obogati seti svoga naroda i izgradi neku ćupriju preko drine ali naplaćuje mostarinu. Biznis je biznis. Takvi su ređi od kiše kad treba. U suštini se nikad ne vraćaju u svoje države i trajna su šteta svakog naroda. A što se tiče domaćih rodoljuba koje okupatori gotovo redovno postavljaju na vlast, pa objašnjavao sam vam sto puta...Nisu oni tu da bi oni osmišljali kako da uništavaju svoje narode, nego se koristi njihova, specijalno u Srbiji, rodoljubivost da bi ih narod bolje prihvatio i da bi se narod definitivno na kraju obrušio na njih kao glavne krivce i tako skrenuo pažnju sa okupatora. Da okupator postavi Hansa ili Džona za precednika Srbije, išlo bi vrlo teško. Ta taktika je stara koliko i okupacije kroz ljudsku istoriju i nije izum Amerike. Objašnjavao sam sve to do sada ali vama nikako to da uđe u glavu. Sdruge strane, rodoljubi se lako priklanjaju okupatoru, smatrajući da mogu bar nešto dobro da urade za svoj narod, iako znaju da će na kraju biti osuđeni od svog naroda kao glavni krivci. To vam je danas Vučić. Urade li nešto dobro za svoj narod? Pa urade, ali im je i to dozvoljeno jer usput provlače i sve planove okupatira mnogo lakše nego da je Hans postavljen za precednika. U svakom slučaju su bolji nego da nam postave za precednika penzionisanog Klintona. Dakle, rodoljubi izdajnici na vlasti su nužno i manje zlo od stranaca. Koliko puta treba to da vam objašnjavam?

 7. persida says:

  Ovo mi lici kao da branis Vucka?

 8. teoretičar says:

  Ne branim ga. Volim ga spocigle u leđa još od onih zemunskih kućica-kioska za viršle, ako se ne varam, ali to nema veze sa današnjom istinom. Pokušavam da objasnim da su svi ti ljudi na vlasti, NVO i ostala žgadija kao što je Obradović, Vukadinović i tako dalje, rijaliti teve i medijski urednici "državnih" medija i uopšte uzev sve javne srpske ličnosti, kao i srpske sudije, policija, vojska sve to na gomilu je SAMO I JEDINO POSLEDICA. Znate šta se kaže za posledice? Ako izlečite posledice, odnosno pobijete kvislinge, a tu spada i kompletna vojska sa policijom, bolest niste izlečili. Uzrok niste izlečili i sve ostaje nepromenjeno samo će umesto streljanih postaviti žive a u svakoj porobljenoj državi, takvih ima taman skoro koliko i naroda. Uporno pokušavam da skrenem pažnju da je ubijanje svih njih na gomilu samo uzaludan posao i jedan užasan promašaj. Ubili bi se mi međusobno, Srbi ubijaju Srbe a našim okupatorima ne bi falila ni dlaka sglave. Nekada sam osipao paljbu po svakoj demonstraciji a bilo je ih je po profesijama i glupostima da ne poveruješ i svi polugladni ljudi su gledali da demonstriraju ispred skupštine. Nema ništa od toga. Mošte sve te srpske kongresmene pobiti i dalje ćete ostati polugladni. Mislim ti demonstranti. Da imaju imalo svesti, moći, vođstvo oni bi znali gde treba da demonstriraju i koga da ruše, ali ne znaju jer su im podmetnuti srpski rodoljubi u ulozi kvislinga da na njih masturbiraju i da se žale a da zaborave na Amere. Jesu li zaboravili? Pa skoro. Maltene smatraju da ih Vučić drži porobljene, ili Tadić ili bilo ko samo im ne pada na pamet da su pravi krivci nedohvatljivi. To je suština ovoga što izgleda kao podrška Vučiću. Ipak, ima jedan mali slobodan prostor koji se njima daje kao neka ekstra nagrada i tu su donekle bez kontrole. To je bio i posao oko povlačenja priznanja i njima je to dozvoljavano jer je CIJA bila sigurna da to neće biti uspešno. Jesu li ti "kriminalci" iz vlasti ipak učinili nešto, za sve nas na početku gotovo neverovatno, i naslagali 15 državica da povuku priznanja KiM kao države? Ipak nešto. Sada kada su ameri u šoku shvatili da je to uzelo više maha nego što se iko od njih nadao, sada počinje zatezanje. Tačno je i što slobodanka kaže da su Rusi doprineli tome menjanjem generalne situacije na svetu a danas su se čak i direktno pridružili naporima Srba. Samo slobodanku ponekad obuzme neka nemoć i bes i izbaci je iz takta pa nisam hteo da joj potvrdim shvatanja, nego sam još usput dosuo ulja na vatru protiv Rusa a to i nije teško. Na svakog se može pljunuti, jer niko nije savršen. Eto, da joj čupam nerve zbog nepristojnosti. Dakle, draga moja persice, čak i kvislinzi imaju neke dobre poteze, kojih se bez njih nikada ne bi dogodili. Uostalom, izneo sam jako mnogo činjenica za i protiv. Ne mogu sve ponovo. A Kosovac bi mogao malo da dometne ali je zaljubljen po običaju pa nesme. Ja u moju persicu, on u...Pogodite, draga persice.(Šalim se malo, ali odgovor je vrlo temeljan i ono je što ja stvarno vidim da se događa. Ništa nije potpuno crno pa ni slobodanka. Ništa nije potpuno belo pa ni kosovac. Vi i ja smo zlatna sredina. Eto, moram malo...)Inače, taj komentar gore na koji ste vi stavili primedbu je namnjen nićiforu i dijaspori, samo ne videh njine reakcije nakon komentara.

 9. persida says:

  Pomesao si babe i zabe i ponovo dokazao da si vucicevac. Tebi su Obradovic i Vukadinovic isto sto i Vucic. Pardon, sta god mislio o njima, oni nisu opljackali ovu drzavu, a Vucic jeste, velika je to razlika, dragi vucicevcu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *