ЗАПАД СПРЕМА ВЕЛИKО ЗЛО: Србији се подмеће закон који би омогућио увођење санкција Русији

ZAPAD SPREMA VELIKO ZLO: Srbiji se podmeće zakon koji bi omogućio uvođenje sankcija Rusiji

27 marta 2021

Međunarodni institut za bezbednost na čijem je čelu Orhan Dragaš kao da ispunjava NATO lobističku agendu sa ciljem da Srbija uvede sankcije Rusiji. Oni pripremaju Predlog zakona Magnitskog, čijim bi se usvajanjem Srbija pridružila zemljama koje pod firmom „sankcionisanja kršenja ljudskih prava i korupcije na međunarodnom nivou“ – kažnjavaju i Rusiju.

Zakon Magnitskog usvojen je u Sjedinjenim Američkim Državama 2012. godine. Zakon je prvobitno uspostavljao lične sankcije državljanima Rusije koji, prema mišljenju američkih vlasti, krše ljudska prava. Ruske vlasti su više puta saopštavale da je nedopustiva politizacija slučaja smrti advokata Sergeja Magnitskog.Kasnije je dokument dobio status globalnog zakona, što znači da se sankcije mogu uvoditi protiv svih zemalja čiji građani, prema mišljenju SAD, krše ljudska prava.

Od prvog Zakona Magnitskog, usvojenog u SAD, takav zakon donet je još u osam država i teritorija, među kojima su i Kanada, Velika Britanija i baltičke zemlje, kao i na nivou EU.

Kako navodi Međunarodni institut za bezbednost, procedura usvajanja ovog zakona je u toku u još pet država, među kojima su Australija, Italija, Rumunija, a zakon su svojim odlukama podržali OEBS, Evropski parlament, Parlamentarna skupština Saveta Evrope i druge međunarodne organizacije.

Od početka njegove primene u svim državama u kojima je na snazi, sankcije su izrečene prema 517 osoba iz celog sveta, koje su počinile, kako se navodi, teška kršenja ljudskih prava motivisana korupcijom. Zakon Magnitskog njima zabranjuje ulazak u države u kojima zakon deluje i njihova imovina u tim državama se zamrzava, dodaje se u saopštenju Instituta.

– Donošenjem ovog Zakona, Srbija će u praksi da demonstrira svoju privrženost temeljnim međunarodnim principima i dokumentima u oblasti zaštite ljudskih prava, zabrani torture i sprečavanju korupcije, a i efikasno će se štititi od pružanja utočišta i poslovne prilike stranim korumpiranim zvaničnicima, koji su u svojim zemljama počinili teška kršenja ljudskih prava – zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, Evropska unija uvela je novi režim globalnih sankcija za kršenje ljudskih prava u svetu, pandan američkom Zakonu Magnitskog, 8. decembra 2020.

KOMENTARI2 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Ovo je zakon za "legalnu" otimačinu imovine i zatvaranje Rusije po svim pitanjima, dok se ljudska prava temeljito krše, a koruptivan sistem vlada u svim zemljama koje su donele ovaj zakon i koje će da ga donesu.

  2. Kosovac says:

    Od 2.000 godine nijedan zakon u Srbiji nije napisan od strane Vlade, ministarstva. Zakone su napisale NVO kancelarije pri vladi Srbije, NALED, YUCOM, LABRISpederi,…. Srpska vlada (ministarstvo) to potpisuje kao svoj predlog, a srpska Skupština ih usvaja na zvonce Maje Gojković. ……….Tako je evo deo EU kolača pisanja (poklanjanja) zakona Srbiji preuzeo izvesni Orhan Dragaš, Goranac iz Prizrena, ekspert Evropskog Komiteta (EU) za migracije i unutrašnje poslove. U ime svog „Međunarodnog Instituta za Bezbednost – filijala Beograd špijunski smer visokog ranga“. Sve na obaveštajnoj naučnoj bazi, silom zakona koji će Srbi prihvatiti i po kome će bez griže savesti uvesti sankcije svojim prijateljima. „Mi, znate, ne bi svojim prijateljima udarili sankcije, ali je tako po zakonu. Mi smo civilizovani, i mi uvek radimo po zakonu“. ………. Ovaj Orhan Dragaš takođe, sa velikim izdajničkim iskustvom omladinca SPO, kao potpredsednik njenog podmlatka (Klub mladih SPOvaca).završio malo škole u Beogradu, pa onda otišao na „školovanje“ kod srpskih dušmana Evroatlante. Tako je na Evropskom Univerzitetu u Briselu doktorirao na temu nacionalno – obaveštajne bezbednosti. Super, tako je eto postao kvalifikovan da Srbima kroji kapu i nacionalno ih obaveštajno obezbeđuje. Spasa nam nema, propasti nećemo ali naj.bati hoćemo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *