Запад стоји иза напада на Вучића!

Zapad stoji iza napada na Vučića!

11 jula 2015

Tan2015-7-11_133834714_0_620x0Stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević rekao je da se u Srebrenici danas dogodio klasičan pokušaj ubistva sprskog premijera Aleksandra Vučića i da razbojničke grupe u tome nisu bile same, već su dobile signale iz Sarajeva i sa Zapada da to urade.

Galijašević je rekao je da to potvrđuje i činjenica da su u Potočare dovedene navijačke grupe iz Sandžaka i Federacije BiH, kao i da je pre napada uništena zaštitna ograda. „Ove razbojničke grupe u tome nisu bile same. One su dobile signale iz Sarajeva i sa Zapada da to urade. Tome je posebno doprinelo insistiranje Direkcije za koordinaciju policijskih agencija BiH da samo oni obezbeđuju premijera Vučića i da to nije u nadležnosti MUP-a Republike Srpske, o čemu su napadači i obavešteni“, istakao je Galijašević, prenosi „Kurir“.

On je rekao da su „za taj pokušaj ubistva premijera Srbije posebno zaslužni Velika Britanija i njene tajne službe, upravo onako kako su zaslužni za već viđeno ubistvo još jednog premijera Srbije – Zorana Đinđića“. „Hapšenje i oslobađanje Nasera Orića, kao i politički motivisana i zlonamerna rezolucija Velike Britanije, koja kreira nestabilan Balkan i večiti sukob Bošnjaka i Srba zajedno sa kriminalcima Bakira Izetbegovića iz SDA, te debate pune mržnje emitovane u federalnim medijima nekoliko dana prije komemoracije, planski su stvarali uslove da se kroz jedan događaj kreira totalni sukob i prekid bilo kakve komunikacije među zvaničnicima i narodima“, naglasio je Galijašević.

Zahvaljujući profesionalnom delovanju MUP-a Republike Srpske, njegovom prisustvu i organizaciji pokrivanja kritičnih mesta, te političkoj uzdržanosti i ozbiljnosti samog premijera Vučića, kaže Galijašević, ovaj napad se nije pretvorio u rat. „Ruka pomirenja premijera Vučića ostala je pružena a to znači da Izetbegovićevi zločinci i kriminalci nisu ostvarili svoj cilj. Istovremeno, ni planovi Velike Britanije da se izazove novi rat na Balkanu nisu se ostvarili, niti će ovim događajem prestati potreba Bošnjaka i Srba da krenu u proces pomirenja, da kazne sve zločince i na jednoj i na drugoj strani i da prestane politizacija tih zločina“, istakao je Galijašević. Sigurno je da među Bošnjacima postoji mnoštvo fanatika koji ne žele saradnju ova dva naroda i koji Srebrenicu koriste kao zalog i temelj nekog budućeg rata, rekao je Galijašević.

On je ukazao da bošnjački narod u celini mora da prestane da toleriše takve neodgovorne pojedince i da prihvati da i u njihovim redovima ima zločinaca, te da verski ekstremisti i njihove organizacione forme konačno moraju da budu pravno sankcionisani i onemogućeni da ruše mir i stabilnost u zemlji. „Napad na premijera Srbije u Potočarima je neviđena sramota koja se muslimanima dešava u mesecu Ramazana i u vreme verskog ispraćaja i sahrane nevinih žrtava Srebrenice. Oni koji su izvršili ovaj napad ne poštuju ni vreme, ni mesto ni elementarno gostoprimstvo i pažnju za ljude koji žele da saučestvuju u žalosti“, istakao je Galijašević.

On je dodao da su čak i oni Bošnjaci, koji se nisu pridružili napadu na premijera Srbije, ćutali ili horskim uzvicima, iskazivali razumevanje za napadače i njihovo nedelo. Galijašević je ocenio da je napad odraz opšteg stanja duha u bošnjačkom narodu i mržnje u kojoj, i 20 godina posle rata, odrastaju nove generacije.

„Ta mržnja je rezultat ukupne politike zločinačke i razbojničke SDA i njenog vođe, korumpiranog fundamentaliste Bakira Izetbegovića i ona sve više liči na ponašanja radikalnih ekstremista iz arapskog sveta – pripadnika ‘Islamske Države’, Al Kaide i Talibana“, ocenio je Galijašević.

U uništenim državama Bliskog Istoka i celog arapskog sveta, dodao je on, ovakvi događaji su svakodnevna pojava a, nažalost, i na ovim prostorima oni će sve više postajati svakodnevica.

KOMENTARI6 komentara

 1. Istinay says:

  Propagandna glupost.

 2. Baraba says:

  Aleksandar Vucic je jos jedan od srbijanskih pseta (takav je bio i Tadic) koji poslusno slusa Brisel i ujka Sema, nije on tamo otisao zato sto je zeleo nego zato sto mu je receno, jos jedno srbijansko ponizenje... ovo je samo opomena za Kosovo, zna on sta je obecao a sta nije ispunio...

 3. Neša says:

  Bla,bla,truć... Ko je određen za odstrel, taj je mrtav čovek! A ovo... mlaćenje prazne slame!

 4. Apis says:

  Bre Vuciću koi moj beziz? Mogao si stati i junacki poginuti da te proglasimo erojem. Poturceni bi tebi digli spomenik kao mirotvorcu u Srebrenici. Svi bi zaboravili da si bio budala koja je ukopala Srbiju i sebe.

 5. Nikola says:

  Ma kakav atentat? Dobio je sta je i zasluzio! Srpskom blamiranju i ponizavanju nikad kraja. Narod bez kormila, a kormilari bez navigacije, tuzna sliko Srbije. Dokle vise?

 6. Za Srbiju says:

  Ovo je početak njegovog kraja. I Đinđić je najpre napadnut u BiH. Zaigrala mu britanska mečka pred vratima. P.S. JUčerašnji tretman premijera Srbije, postaće recept za sve "dobrodošlice" svih budućih premijera Srbije u regionu i šire. U međuvremenu, započeće linčovanje i kamenovanje Srba po ulicama i javnim mestima u svim državama u regionu, kao i u EU. Rezolucija je usvojena u ovim državama, a primer ponašanja su gledali uživo na tv. Jer ako može da se javno linčuje i kamenuje premijer, mogu i građani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *