Запад тресе Вучића

Zapad trese Vučića

28 novembra 2015

Branko-Radun-Foto-A-VASILJEVICH 87Piše: Branko Radun

Proteklih par meseci smo imali više afera, medijskih sukoba i bučnih najava destabilizacije i rušenja vlade premijera Vučića nego u dve godine Tadićeve ili Koštuničine vladavine.

Dok su u prvoj fazi odnosa Vlade i medija najviše kritika i udara trpeli koalicioni partneri i predsednik Nikolić, u sledećoj su mete bili ljudi iz Vučićevog okruženja, da bi sada započeli i direktni udari po samom premijeru.

Nismo videli nikakvih promena unutar vladajuće koalicije ili pak aktivnosti opozicije kao uzroka ove medijske frtutme. Očigledno je reč o nekom drugom centru moći. To mogu biti samo stranci. Tako i tumačimo razmenu vatre provladinih medija o “rušenju vlade” i ambasadora Kirbija koji govori da on “nije zainteresovan da ruši Vučićevu vladu”. Barem ne zasada.

Na neki način, obe strane su u pravu. Oni koji govore da prozapadni mediji i sajtovi koje finansiraju zapadni fondovi proizvodnjom afera ugrožavaju i slabe pozicije Vlade. Isto tako je u pravu i ambasador kad kaže da oni trenutno nisu zainteresovani za rušenje Vučićeve vlade. Ali je i poslao poruku da oni mediji koji aferama “načinju” vladajuću koaliciju moraju biti tolerisani.

Zbog čega onda sve to? Pa treba stvari posmatrati u kontekstu odnosa Srbije prema Kosovu, Rusiji i Kini. Poseta Vučića Kini i Rogozina Srbiji daće odgovor na pitanje u kojoj meri je naša spoljna politika izbalansirana. Dakle, čitava “medijska frka” prozapadnih medija je pritisak da se odustane od realizacije strateških ugovora sa Moskvom i Pekingom.

(Večernje novosti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. miroslav says:

    Toliko ga trese da daje izjavu u policiji kod svog ministra,pa ce na svoj poligraf,pa ce ministar da organizuje konferenciju kako bi saopstio da je diktator olicenje postenja bas kao pink i informer.:)))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *