ЗАПАД У ШОКУ! Чији МИГови-29 су уништили АМЕРИЧКУ БАЗУ

ZAPAD U ŠOKU! Čiji MIGovi-29 su uništili AMERIČKU BAZU

22 oktobra 2021

Napad lovaca MiG-29 u Siriji značajno je oštetio američku vojnu bazu na severu te zemlje. Ovo je izvestila novinska agencija “AlBadia 24”.Prema pisanju medija, raketne udare izvela su četiri lovca MiG-29. Udar je planiran na osnovu podataka dobijenih iz izviđanja dronova. Dronovi su korišćeni kako se ne bi otkrila priprema operacije pomoću američkih radara i PVO.

Izvor je takođe rekao da su tokom napada u zoni udara korišćene elektronske protivmere. To potvrđuju izvještaji da u vreme udara nije bilo satelitske i mobilne komunikacije na toj teritoriji, a zabeleženi su i kvarovi GPS -a u vojnoj bazi vojske SAD.

Ranije su bazu Et-Tanf napali MiG-29SM, koji su u službi sirijske vojske. Otvorili su raketnu vatru i koristili su navođene rakete dugog dometa. Ove letelice su, inače, opremljene moćnim sistemima za elektronsko ratovanje, što je omogućilo da se priguše neprijateljski radari.

Ranije su se lovci MiG-29 više puta dobro pokazali u Libiji, gde su uspeli da unište turske položaje. Letelice su bile vizuelno vidljive tokom jednog od napada, ali ih sistemi PVO nisu otkrili.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. Ilija Čvorović says:

  Samo veselo

  • Beli Orao says:

   Tako je samo veselo i do totalnog uništenja amera a i "Turčina"!!!

 2. Ivana says:

  Bazu na Kosovu?.....briga nas za druge.

 3. RocknRoll says:

  Roka Mandoljine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *