ЗАПАД У ШОКУ: Рећи ћу „НЕ“ Трампу! Ја нисам издајник!

ZAPAD U ŠOKU: Reći ću „NE“ Trampu! Ja nisam izdajnik!

5 januara 2019

Palestinski predsednik Mahmud Abas najavio je da namerava da preispita sporazume potpisane s Izraelom i da čak razmatra da ih okonča.

On je ponovio da odbija kontakte sa SAD zbog priznanja Jerusalima kao samo izraelskog, preneo je izraelski TV Kanal 10.Abas je rekao sinoć novinarima u Kairu da su „vrata palestinskog naroda zaključana za Ameriku“ i da „dok ne povuče odluke protiv palestinskog naroda nijedan Palestinac se neće sastati s rukovodstvom SAD bez obzira koja mu je uloga“.

„Neću završiti život kao izdajnik. Reći ću ‘ne’ (mirovnom sporazumu SAD) i sa mnom će palestinski narod takođe reći ‘ne’”, rekao je Abas, misleći na dugo očekivani plan američkog predsednika Donalda Trampa.

On je naveo da su svi sporazum s Izraelom ugroženi, uključujući mirovni sporazum iz 1993. godine potpisan u Beloj kući, kao i bezbednosna saradnja jer je mirovni proces na samrti.

„Postoje tri stvari koje ne možemo prihvatiti: situacija sa SAD, situacija s Izraelom i situacija s Hamasom“, rekao je Abas vođa Fataha.

Osamdesettrogodišnji palestinski lider je ocenio da je budućnost opasna, a da on više nema snaga da se bori.

Abas je otputovao u Kairo da s egipatskim predsednikom Abdel Fatahom el Sisijem diskutije o naporima na pomirenju islamskog ekstremističkog Hamasa i umerenijeg Fataha.

Zvaničnici Fataha su optužili Hamas da su sprečili članove Fataha da upale baklju u Gaza Sitiju u ponedeljak povodom 54 godina od osnivanja partije.

Hamas i Fatah vode borbu za vlast otkako su hamasovci silom preuzeli vlast u pojasu Gaze pobedivši snage lojalne Fatahu, koji sada dominira samo na drugoj palestinskoj teritoriji Zapadnoj obali.

KOMENTARI5 komentara

 1. Ljubinka says:

  A šta bi ti falilo da budeš kao Vučić daš sve dobiješ ništa od svojih eu i američkih prijatelj. Čovek je veliki uzor svim i...a

 2. Velika Metla says:

  Kaži ti Vučiću neka on obavi izdajstvo umesto tebe! U tome je Vučić neprikosnoven! Ni Kvisling mu nije ravan!

  • Ljubinka says:

   A tek kukavički srpski norod sve goli kukavci niđe junaka kud će da se beži kad prodaju i Beograd arapima po Vojvodini već kupuju. E blesavog li naroda niko od komšija nije tako glup niti ima vlast slićnu našoj. A veliki vođa kaže lokomotiva regije s najbednijim platama, putevima i železnicom. Svu industriju uništio ćak i domaći traktor u zemlji seljaka.

 3. Miraš says:

  Palestina je od Srbije manja država i njihov predsednik sme da se odupre, ali naš džin-krakonja stalno kuka kako smo mi mali. Ona je po broju stanovnika za oko 3 miliona manja od Srbije, a po ukupnoj teritoriji manja je 12-13 puta. Palestina ima 6.220 km2  i 4.550.368 stanovnika, a Srbija ima 8‍8.499 km2 (77.474 km2 bez KIM) i 7.186.682 stanovnika (bez KIM). Palestinci da se ne bore ne bi sačuvali ni tih 6.220 km2, a na koju meru će "naši prijatelji" skresati Srbiju?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *