ЗАПАД У ШОКУ – СИ ЂИНПИНГ НАРЕДИО ПУНУ БОРБЕНУ ГОТОВОСТ! Кина се спрема за рат! (ВИДЕО)

ZAPAD U ŠOKU – SI ĐINPING NAREDIO PUNU BORBENU GOTOVOST! Kina se sprema za rat! (VIDEO)

28 oktobra 2018

Kineski predsednik Si Đinping naložio je vojnom odseku nadležnom za nadgledanje Južnog kineskog mora i Tajvana da posebnu pažnju obrate na aktuelnu situaciju u regionu i pojačaju svoje sposobnosti kako bi mogli hitno da reaguju ukoliko izbije neki konflikt.

Potrebno je pojačati misiju i usredsrediti se na pripreme za borbu i rat – rekao je Si tokom inspekcijske turneje 25. oktobra u sklopu njegove posete provinciji Guangdong, a prenela je državna televizija CCTV.

– Moramo uzeti u obzir sve složene situacije i shodno tome napraviti planove za vanredne situacije – rekao je kineski predsednik.Si je naglasio da je komanda Južne pozicije imala „veliku vojnu odgovornost“ poslednjih godina. On je izjavio da je kineska vojska „pojačala vežbe borbene gotovosti radi poboljšanja sposobnosti vojnika i priprema za rat“.

Jedna od ključnih misija Južne komande vojnih nadležnosti je nadgledanje Južnog kineskog mora, područja gde su tenzije i vojne aktivnosti koje uključuju Kinu, SAD i druge aktere stalne i prete eskalaciji.

Tokom protekle godine, Kineska mornarica i vazduhoplovstvo bili su uključeni u višestruke incidente sa američkom vojskom u regionu. Iako Kina tvrdi da najveći deo Južnog kineskog mora pripada Kini. Američka administracija sve više šalje mornaričke i vazdušne patrole u tu oblast. Vašington takođe povećava svoje vojno prisustvo u regionu kako bi sprečio kinesku diplomatsku i vojnu ekspanziju.

(Pravda)

KOMENTARI10 komentara

 1. Roy says:

  Nema od toga nista. Lazi i zastrasivanje vec godinama. Rat pocinje do ponoci, Rat za koji dan, Uskoro smak svijeta, Sve trupe spremne, ceka se zeleno svijetlo predsjednika i tako svaki dan pocinju svjetski ratovi i smakovi svijeta. Svaka vojska je stalno u punoj borbenoj gotovosti. Kakva bi to bila vojska kad nebi bila spremna.

  • Miraš says:

   SAD ima militarizovanu ekonomiju, a svojim kvarnim ratobornim uticajima i nametanjem trke u naoružanju utiče i na Kinu i na Rusiju da moraju da se slično razvijaju. Pošto ne štampaju novac bez pokrića kao SAD koliko dugo će moći da prate trku u naoružanju? Ujedno to je potencijalni rizik i za finansijsko iscrpljivanje Rusije a moguće je i Kine. ... 1. Vašington bi želeo da održi razgovore sa Moskvom o vojnim aktivnostima Kine, izjavio je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton tokom posete Tbilisiju (Gruzija) pre 3 dana, neposredno pre posete Moskvi. Bolton smatra da kineske rakete predstavljaju pretnju za Moskvu, pošto je „srce Rusije“ u njihovom dometu. 2. SAD je vojno prisutna u Južnoj Koreji i Tajvan je dugogodišnji kupac američkog naoružanja. Bolton nije komentarisao koliko SAD na taj način ugrožavaju "srce Kine". Velike američke baze na Gvamu i u Japanu su posebna priča i u Pacifiku je stalno prisutna sedma flota mornarice SAD.

 2. Miraš says:

  Guangdong je baš južna kineska provincija (pokrajina), najrazvijenija je i pokrajina je sa najvećim brojem stanovnika. Gleda u Južno kinesko more, i u ostrvo Tajvan (Republika Kina) i u sporna ostrva Spratli.

  • Miraš says:

   Vodeće glave sa Zapada, posebno iz SAD, ne verujem da su u šoku jer na izazivanju Kine (N.R.Kine) rade već godinama i decenijama isporučivanjem američkog naoružanja Tajvanu. Ostrvo Tajvan (Republika Kina) ima malo više od 23 miliona stanovnika, a samo instaliranjem američkih raketnih bacača i dostavljanjem američkih raketa, sa tog ostrva potencijalno ugrožavaju oko 300 miliona stanovnika Kine. Kina ima razvijenu PVO i može da se brani od takvih napada, ali moraće da učestvuje u stalnoj trci u naoružanju. ... Zatim iz Južne Koreje u kojoj su Amerikanci vojno prisutni potencijalno ugrožavaju druge severnije velike gradove i važne pokrajine Kine.

 3. Beli Orao says:

  Aha sad će neko da kaki u gaće , neznate ko ?! Pa Sad , Australija , Japan , Evropa , Kanada , jesam nekog zaboravio ? Ako sam nek oprosti kad bude jedna milijarda soldetski krenula!!!

  • raikkonen says:

   ma nastupace kinezi takticki..u malim grupama od po 7-8 milijona..

  • Miraš says:

   tAJVAN STE ZABORAVILI. 09.08.2018. TAJVAN je razmestio na zapadu ostrva nove krstareće rakete zemlja-zemlja koje su u stanju da gađaju i Šangaj i Hongkong. Ovo je objavio vojni magazin Kanwa Defence Review na osnovu analize satelitskih snimaka i precizirao da se radi o raketama kojima su na Zapadu dali oznaku Hsiung Feng 2E (HF-2E) čije kinesko ime se prevodi kao „Svirepi vetar“. Njihove lansirne rampe se nalaze u specijalno napravljenoj bazi – 50 kilometara zapadno ot Tajpeha. Glavni urednik magazina, Andre Čan, reč je o raketama dometa do 1.500 kilometara sposobnim za precizne udare po vojnim bazama, atomskim centralama, strateškim skladištima nafte, železničkim prugama, mostovima i tunelima u dubini kineske teritorije. Vojni ekspert iz Singapura, Sun Đunping,ukazuje da „Svirepiu vetar“ u dobroj meri liči na američki Tomahawk i naglašava da Kina ima PVO/PRO koja može dobro da se nosi sa takvim krstarećim raketama. „Svirepi vetar“ je dugačak 5,7metara, a težak jednu tonu. Nosi 200 kilograma eksploziva. Preciznost mu je +-12 metara. Navodno Tajvan ima ambiciju da rasporedi oko 300 takvih raketa. Peking je izgubio kontrolu nad Tajvanom 1949-te. U periodu 2008-2016. došlo je do osetnog otopljavanja u odnosima, ali je nakon pobede na tajvanskim izborima Demokratske progresivne partije usledio korak nazak. Njena liderka Caj Inven je ubeđena protivnica zbližavanja sa Pekingom. U svojstvu vrhovnog komandanta, zatražila je povećanje vojnog budžeta Tajvana za 2019-tu za 5,6 odsto, odnosno – njegovo dizanje na nivo 11,34 milijarde dolara.

  • Miraš says:

   Krajem septembra 2018. godine objavljeno je da Vašington sprema još jedan "paket za negu" Tajvana. To im ne bi bilo prvi put, SAD često i godinama unazad isporučuje oružje Tajvanu. SAD će izvršiti snabdevanje oružjem za potrebe tajvanskog vojske u ukupnom iznosu od $ 330 miliona. Naravno, Peking je izuzetno nezadovoljan ovim korakom Amerikanaca, ali od takve države ne može se bolje ni očekivati. U Beloj kući tvrde da Tajvan se smatra utočištem mira i stabilnosti u regionu, a samim tim u vojnoj pomoći ovoj državi nema ništa loše.

   • raikkonen says:

    nece ostati od dog tvog tajvana ni kamen na kamen..nego kinezima i rusima glavne mete su diego garsija ostrvo-baza u indiskom okeanu i guam na pacifiku..sve drugo je pic..in dim..tajvan bice vracen u sastav kine ko i krim..mani se tih raketa zemlja zemlja..oduvace ih istocan vetar

    • Miraš says:

     Samo primećujem da Amerikanci čačkaju svuda, ukazujem na njihov tradicionalni bezobrazluk kako podstiču suprotnosti i sukobe. Ranije SAD su napustile politiku 2 Kine, a sada veoma dvolično Tajvan bi da iskoriste kao proksi magarca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *