ЗАПАД У ШОКУ: Вашингтон не може да схвати како Русија има тако моћну ПВО

ZAPAD U ŠOKU: Vašington ne može da shvati kako Rusija ima tako moćnu PVO

27 oktobra 2023

Vašington ne može da shvati kako je Rusija uspela da stvori tako moćnu protivvazduhoplovnu odbranu u zoni specijalne vojne operacije, izjavio je bivši obaveštajac američke vojske Skot Riter u intervjuu novinaru Garlandu Niksonu.

„Mi i dalje ne znamo šta se dešava. Znamo samo da se ukrajinski lovci obaraju. Punimo nebo našim radarima i sistemima ‘avaks’, sve pratimo, ali ne možemo da shvatimo šta se dešava. Zato Rusi znaju“, rekao je ekspert.Kako je dodao, višeslojna i složena ruska protivvazduhoplovna odbrana obara sve protivničko što poleti u zoni borbenih dejstava.

Riter je uveren da će sistem PVO, koji su napravili ruski naučnici i inženjeri, obezbediti Moskvi vazdušnu nadmoć u „ratu budućnosti“. Bivši obaveštajac predviđa da će, u slučaju hipotetičkog sukoba, svi napredni avioni američkog Ratnog vazduhoplovstva bukvalno „ispariti u vazduhu“.

„Avaksi“ su specijalizovani da sakupljaju informacije o letovima, na primer o borbenim avionima u niskom letu. Oni su se aktivno koristili kao podrška vojnim akcijama NATO, recimo u Avganistanu.

Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije na današnjem brifingu saopštilo je da su ruski lovci i PVO sistemi od 1. oktobra uništili 31 avion i tri helikoptera ukrajinske vojske.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *