ЗАПАД У СТРАХУ – ВЕЛИКА БРИТАНИЈА НА УДАРУ: Москва спрема страшан ударац за Лондон!

ZAPAD U STRAHU – VELIKA BRITANIJA NA UDARU: Moskva sprema strašan udarac za London!

15 marta 2018

LONDON je predao Rusiji spisak diplomata od kojih traži da napuste Veliku Britaniju.

Portparolka Ministarstva inostranih poslova RF Marija Zaharova otkrila je:

„Na spisku su naše diplomate, a ima i predstavnika vojnog atašata. Mi spremamo uzvratne mere i one će biti prosleđene Londonu”.

Nezvanično, na spisku je i šest vojnih predstavnika RF u Britaniji.

Moskovski dnevni list „Izvestiя” objavio je da će ruski odgovor biti – simetričan.

Deo britanskih diplomata moraće da napusti RF, a Moskva sprema i „obuhvatniji odgovor”.

Ovo drugo podrazumeva da Moskva može iskoristiti svoj „američki scenario” pa proterati znatno više britanskih diplomata i „diplomata” nego London ruskih (23).

Stvar je u tome što Velika Britanija ima osetno više diplomatskog i ostalog personala u Rusiji, nego li Moskva u Londonu.

Ovo bi značilo da će Rusija britansku ambasadu skresati do broja svojih saradnika u Londonu.

Prvi zamenik predsednika spoljnopolitičkog komiteta gornjeg doma ruskog parlamenta Vladimir Džabarov potverdio je da je to sasvim moguće. Međutim, prekida diplomatskih odnosa neće biti.

KOMENTARI11 komentara

 1. goran says:

  Obratite paznju, svi ruski diplomati napustaju Britaniju, a Rusija ce izbaciti samo "DEO" britanske dipolmatije. Pa, ko je ovde lud. Opet preblaga reakcija Moskve i tako ce biti sve dok ne ode Putin, i ne zameni ga covek iz vojnog vrha sa kojim se ne moze igrati cice-mice.

  • Branko says:

   Ajd ponovo procitaj tekst ali ovaj put polako.

   • Vuk Popovic says:

    Bravo za komrntar

   • goran says:

    Ajd ti procitaj tekst kako god hoces, sve su to samo prazne fraze, svi oni saradjuju, svi su kapitalisti i svi mrze sirotinju: Ameri, Englezi, Rusi, Kinezi. Sve je to kapitalisticka mafija koja se otima o dolar. A ti sad polako procitaj sta sam napisao i ne skaci odmah, nego o tome razmisljaj u vremenu koje je pred tobom.

  • Velika Metla says:

   Goran,ne proteruju sve ruske diplomate,nego one sa spiska! Jer da je reč o svima ne bi pravili spisak! Nego me živo zanima,po kojem to "zakonu"pirgavi skotovi imaju više radnika u ambasadi u Moskvi,nego Moskva u Londonu? Naravno,radi se o špijunima,ali zašto je Rusija tako nešto dozvolila? Simetrično mora biti!

  • Strahinja says:

   Nije te bilo neko vreme "Gorane" sa tvojim antiPutinovskim komentarima. Jesi bio na konsultacijama kod nalogodavaca ? Isao si po svoj sendvic ?

   • Velika Metla says:

    Strahinja,ja mislim da Goran nije ni usRaša,ni izdajnik,ni sendvičar,nego jdnostavno ne podnosi rusku(ne podnose svi ljudi ,nemaju svi "istu petnju",na isti način neke stvari)anemičnost,što je za mnogo stvari u pravu! E sad,da li preteruje,pa u svakom tekstu o Rusiji ostavlja komentare,moguće je!

   • goran says:

    Jesam, upravo sam se vratio iz Vatikana. Imam pooklon i za tebe: Putinovu sliku za ispod jastuka. Uspavljuje i zaglupljuje 100%, kao I svaki kult licnosti.

 2. Miroslav says:

  Englezi su poznati po podmukloj politici, najveci prevaranti u svetu.Ovakav par budala (Tereza i Boris) mislim da nisu imali u svojoj istoriji. Ovako otvoreno napasti Rusiju, kao da je to neka kolonija, nije zabelezeno. Videcemo kakva ce cena biti...uranijuma ima na pretek...

  • Velika Metla says:

   Miroslav,za koga je novo ono šta zapadnjaci rade? Za mene sigurno ne! A ni oni se ne ustežu da i javno,jasno i glasno pokažu i kažu šta misle! Rusija će reagovati kada izgubi opet 25 miliona populacije! Kad bi neko odlučniji od Rusije potpio "ostrvo pirgavih" 95% populacije svetske bi slavilo danima!

   • Pastrovic says:

    Mora da si mislio na one ciji prvi i maternji nije engleski. Ovi koji se prosto tope od srece kad palamude po engleski ne spadaju u taj procenat ako mislis da pretjerujem, valjalo bi pitati Dzona Bosnica (koji mi se bas dopada), ili nekog njemu nalik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *