ЗАПАД У СТРАХУ: Русија прави базу на неочекиваном месту!

ZAPAD U STRAHU: Rusija pravi bazu na neočekivanom mestu!

26 decembra 2019

Izjava ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova o ponižavajućem stanju sanatorijuma Kamčija u Bugarskoj, koji je u vlasništvu Gradske kuće Moskve, može se shvatiti kao namera da se tamo napravi ruska baza, smatra Atlantski savet Bugarske.

„Da li se priprema stvaranje ruskog ’humanitarnog centra‘ u Bugarskoj? Vlada Bugarske treba da odgovori na tu drsku rusku provokaciju. To je potez čiji je cilj testiranje granica strpljenja i volje za zaštitu naših nacionalnih interesa. To je još jedan udarac u kontekstu pokušaja Rusije da prisili Bugarsku da podlegne pritisku i dozvoli Moskvi da realizaciju svojih energetskih projekata u našoj zemlji i na Balkanu učini nepovratnom“, istakao je Atlantski centar.Ranije je Lavrov izjavio da Vlada Rusije radi na pitanju prenosa sanatorijuma u savezno vlasništvo. Stvaranje kulturno-humanitarne platforme na osnovu tog sanatorijuma bilo bi korišćenje „meke moći“ u njenom najpozitivnijem smislu, odgovorio je ministar na izjavu da bi Vlada trebalo da formira ruski humanitarni centar u Kamčiji za promovisanje interesa Rusije u Evropi.

Sanatorijum i zdravstveni kompleks Kamčija nalazi se na obali Crnog mora nedaleko od Varne.

KOMENTARI3 komentara

 1. Velika Metla says:

  "Atlantski centar",je FAŠISTIČKI CENTAR,koji će vrlo brzo da dobije po njušci! Vrlo brzo!

  • Vodner Stiv says:

   I po njušci i po brnjici jer su tamo zastupljene u većini svinje-strvinari.

 2. Rusofil: Ljubomirov Putinovski says:

  Kulturno-humanitarni centar kakav je u Nišu i u sanatorijum u Kamčiji jednostavo ne može da se pretvori u vojnu bazu. Šta onda da kažemo ua Poljsku, Litvaniju i američke tenkove na granici sa Belo Rusijom i Rusijom? Amerikanci valjda nikad nisu čuli za kulturu i kulturni centar? Ne treba Rusima vojna baza, dovoljno je da namignu Kim Džong Unu da im krkne jednu interkontinentalnu od 15 maha, pa kada koreju napadne šačica preostalih amera ako treba da ih odbrane Rusi. Valjda će tek posle toga moći da grade te centre za kulturu. Ka-ljin, kakaljin, kakaljin kamaja..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *