ЗАПАД УЦЕНИО СРБИЈУ: Косово за плазму и смоки

ZAPAD UCENIO SRBIJU: Kosovo za plazmu i smoki

14 avgusta 2019

Ponude zapadnih zemalja Srbiji postale su toliko naivne i detinjaste, da mogu pre da izazovu podsmeh, nego bilo kakvo ozbiljno razmatranje.

Neformalni skup država koji nazivamo Kvinta — SAD, Velika Britanija, Francuska, Nemačka i Italija — izdao je saopštenje u kome se od Prištine traži da ukine takse, a od Beograda da prekine kampanju za povlačenje priznanja Kosova od strane svetskih država.To bi, tvrde ove moćne zemlje, otvorilo put ka nastavku dijaloga pod okriljem EU i odškrinulo evroatlantsku perspektivu Srbije i Kosova.

Talačka kriza

Situacija je sledeća:

Razbojnik vam upadne u kuću, okupira nekoliko soba, dvorište, protera deo familije, ubije kuče, i za sve to dobije podršku policajaca.

U jednom trenutku, bandit zaustavi dotok hrane za preostale ukućane i drži ih zarobljene. Tada policajci dođu do genijalnog rešenja „talačke krize“:

Žrtva mora da prizna da je kuća uzurpatorova, a da njegovi zauzvrat dobiju porciju čorbe bez mesa! I to da lapću iz čančeta, bez kašike.

Srbi da priznaju krivicu

To je, u najkraćem, plan Kvinte za Kosovo. Srbi moraju da priznaju da su sami krivi za uvođenje taksi, kako bi se one skinule.

Srbi moraju da priznaju da je spoljna politika koju su vodili i koja je imala za rezultat da 14 država povuče priznanje Kosova duboko pogrešna i da je odmah prekine.

Srbi moraju da priznaju da je Kosovo nezavisna država, pa tek onda mogu da očekuju da plazma i smoki stignu u Kosovsku Mitrovicu i Gračanicu i da se započnu pregovori.

Šta je glavni cilj Kvinte

Bilo bi možda za Kvintu najbolje, što ne piše u njihovom saopštenju, da Srbija zatraži od zemalja koje su povukle priznanje Kosova da odustanu i od te odluke i da ponovo priznaju lažnu državu.

Da odemo i korak dalje, zemlje Kvinte nam između redova preporučuju da sami pozovemo i ostale zemlje koje nisu priznale Kosovo da to odmah učine, kako bi čokoladna bananica došla u Veliku Hoču.

Šta su zapadne sile, bez ikakve sramote učinile: izjednačile su anticivilizacijske, srednjovekovne takse Prištine sa suverenim odlukama svetskih zemalja o tome da li će priznati teritorijalni suverenitet članice UN Srbije, ili će priznati frankenštajn državu, čiji lideri su, svi po spisku, osumnjičeni za najteže zločine.Klatno se pomera

Saopštenje Kvinte otkriva:

Diplomatska akcija Srbije da svetske države povuku priznanje Kosova dala je izvanredan i neočekivan rezultat.

Klatno svetskog javnog mnjenja okreće se na stranu srpskih interesa i sve je više zemalja koje shvataju da je jednostrano komadanje Srbije bila pogubna odluka.

Zapadne zemlje osećaju da je njihova kosovska politika doživela potpuni fijasko i da je pitanje vremena kada će većina članica UN biti protiv nezavisnog Kosova.

Takođe, Kvinta prvi put nedvosmisleno priznaje da je njihov konačan cilj evroatlantski put Srbije i Kosova, što u prevodu znači da žele da ih uguraju u NATO.

O čemu bi pregovarali

Stvari su potpuno jasne. Prihvatanjem primitivne ucene Kvinte, Srbija bi se potpuno ponizila, Srbija bi pljunula u lice državama koje su rizikovale i povukle priznanje Kosova, Srbija bi raširila kapije ostatku svoje teritorije za novi osvajački pohod zapadne vojne Alijanse. I o čemu bi tada uopšte imala da pregovara? O kontigentu jafe, brašna i mleka, koji mogu da dođu do Mitrovice? To bi bio kraj.

Neće srpski narod nestati zbog albanskih taksi. Preživeće. Naš narod će nestati ukoliko prihvati ove i slične ponude zapadnih policajaca.

Zaključak je nedvosmislen: Beograd već od danas treba da krene u pohod za novim prijateljskim državama koje će povući priznanje Kosova.

Jer, kako god to na prvi pogled izgledalo, zemlje Kvinte su poslednjom porukom Srbiji pokazale samo — slabost!

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. Pera says:

  kvinta u pakao !!!!!!!! Odakle su i dosli iz paklene kuhinje njihovih gospodara cio-nista !

 2. test01 says:

  Odlican clanak. Ukratko je objasnjena situacija i sta bise desilo ako domaci izdajnici nastave sa svojom podanickom politikom (a uopste ne sumnjam da ce nastaviti - ali i narod u Srbiji se poceo buditi tako da to nece bas biti lako!)

  • Ivana says:

   Nije narod Srbije je kukavički i gleda parove trpi izdajnike na vlasti koji rasparčavaju državu. Jedino smo mi Srbi po raspadu Jugoslavije ostali bez nacionalne države. Jedino mi ne govorimo o stradanju našeg naroda dok ostale bivše republike šire laži dan i noć. Pa ko da nas pogleda tako bedne, jadne i maloumne.

 3. Beli Orao says:

  Kosovi i Mnjnjetohiju NEDAMO a vi amer i evropo i crvenokožci Englezu jedite g.....@ koja sami proizvodite!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *