ЗАПАД ЗАДРХТАО ОД ИЗЈАВЕ ЛАВРОВА: Шеф руске дипломатије послао јасну и недвосмислену поруку

ZAPAD ZADRHTAO OD IZJAVE LAVROVA: Šef ruske diplomatije poslao jasnu i nedvosmislenu poruku

18 marta 2021

Krim će zauvek ostati sa Rusijom, i zapad, na čelu sa SAD to ne može da promeni, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

– Pre sedam godina – u potpunom skladu sa međunarodnim pravom – poluostrvo je izrazilo želju da uđe u sastav Ruske Federacije. Takva forma realizacije prava naroda na samoopredeljenje, koja je u skladu sa Poveljom UN, postala je jedini način zaštite interesa, dostojanstva, života Krimljana u pozadini pretnji sa strane nacionalista i neonacista koji su došli na vlast u Kijevu kao rezultat antiustavnog oružanog prevrata – izjavio je Lavrov u intervjuu televiziji „Krim 24“.On je naglasio da je srećan što može da se obrati stanovnicima Krima uoči sedme godišnjice ulaska poluostrva u sastav Rusije.

– Sudbina i budućnost Krima su zauvek vezani za Rusiju, svidelo se to kome ili ne. Nikakvi koraci zapadnih država na čelu sa SAD ne mogu promeniti ovu realnost – ni sa međunarodno-pravne, niti sa političke, niti sa moralne tačke gledišta. Naša diplomatija će nastaviti i dalje da energično radi na učvršćivanju saznanja kod zapadnih partnera o realnosti, vezane za povratak poluostrva kući – izjavio je Lavrov.

– Raduje me što danas u svetu raste interesovanje za razvoj veza sa Krimom koji posećuju predstavnici inostranih javno-političkih, poslovnih, naučnih i parlamentarnih krugova. Oni sami mogu da se uvere posvećenosti stanovnika slobodnom izboru koji su napravili u martu 2014. godine, kao i u to, koliko se stvarnost razlikuje od onih opisa koji se nekada mogu videti u pristrasnoj zapadnoj štampi. Nastavićemo da sve moguće načine da podstičemo ovakve kontakte i razmene – rekao je Lavrov.

KOMENTARI12 komentara

 1. Vladimir says:

  Koliko sam samo idealizovao i Lavrova i Putina prethodnih godina dok nisam shvatio da su i oni "igrači" velike svetske elite....i koliko je to velika farsa da Zapad navodno drhti od njhovih izjava...Zapad nažalost kroji sudbine svima pa i njima i ipak je korak ispred....evo i kako se još vidi...Putin se ne čuje otkako je ova pandemija...nema ga da otkriva karte....tako da je i on suigrač Zapada

  • Kosovac says:

   @ Vladimir, …..Čudna ti je ova logika „Putin se ne čuje otkako je ova pandemija...nema ga da otkriva karte....tako da je i on suigrač Zapada“. Znači, ako se čuje i ako otkriva karte, to bi značilo da nije saigrač Zapada. Možemo da sumnjamo u Lavrova i Putina, ali ovi tvoji dokazi će nas teško ubediti u tvoje tvrdnje da su oni igrači velike svetske elite. Pogotovu što je ovaj tvoj komentar napisan baš u stilu koji odaje robota, popularno nazvanog Bot.

  • padre says:

   Javlja se tvoj imenjak, javlja, ali ga ti ne čuješ!A što se tiče javljanja zapadu, koja je svrha, čak je i Kim batalio tu rabotu!

  • Miraš says:

   Sputnjik Ve, i druge ruske vakcine i lekovi. To je odgovor pa kako god da je ovo trovanje sveta izvedeno.

 2. Kosovac says:

  Sergej Lavrov je zaista poslao jasnu i nedvosmislenu poruku u vezi Krima, pozdravljam to kako se kaže od sveg srca. Ali da je Zapad zadrhtao, nešto sumnjam. Možda, ako se Zapad eventualno osetio onako u stilu one naše lepe pesme: „Aj' ovim šorom idem pored duda, aj' i od straha tresu mi se muda“. Pesma je iz Srpske Vojvodine, možda iz Srpske Slavonije. Nije važno znamo svi da je pesma iz Velike Srbije.

 3. milorad 5 says:

  ova "pandemija" nije slučajnost to je sada jasno jer, rat za krim samo što nije otpočeo.Kakav će to rat da bude,videćemo ali zapad je sad u vremenskom procepu.Njihov model NEOGRANIČENE ekspoloatacije svetskih resursa se urušava i njihova projekcija se svodi na obračun sa rusijom SADA ILI NIKADA.Do 2035 ako ne dodje do totalnog nuk.obračuna mi smo imali sreće i ova civilizacija će možda preživeti, ali sada je to vrlo ozbiljna i vrlo REALNA mogućnost.Putin nije IGRAČ zapada jer da jeste druga bi se pesma tu pevala,ovako tutnje ratni bubnjevi sa zapada, a mi svi znamo dobro čemu to vodi.Čak i kada stanovništvo na zapadu ne želi da čuje te bubnjeve "epidemija" će ih ućutkati i zatvoriti po kućama,ko njih pa pita na kraju krajeva.To su samo nas budele prevarili da postoji nekakvo gradjansko društvo , sloboda štampe i javno mnenje na zapadu.Ničeg od toga nema REALNO tamo,NIKADA to nije ni postojalo, i mi sada možemo da vidimo jednu mračnu i crnu dikrtaturu u celoj njenoj snazi, spremnoj za udar tamo gde im se prohte, to je prava suština zapadne koalicije,dominacija i potpuna kontrola vladajuće kaste,takva diktatura je i došla odatle ne iz rusije mi ostali samo odgovarmo na tako nešto što nam dolazi na granice i ZAHTEVA plaćanje,ako ne platiš onda ubijaju.

  • Aleks says:

   Svaka čast na komentaru,sve je upravo tako

 4. Mina says:

  To braćo Rusi neka drhti zapad i Ameri.

 5. Goran says:

  Zapad zadrhtao od Rusije ??? od nekadasnjeg Sovjetskog saveza bi i zadrhtao ali od Rusije su se dosta drzava odvojile i sad su te drzave protiv Rusa prva Ukraina je protiv Rusije koja bi u slucaju prva krenula kad bi je zapad podrzao

 6. šiško says:

  Vi i vaši bombastični naslovi!!! Baš je zapada briga za Krim. Oni njega koriste samo da rasklate Rusiju. Ako ne budu imali Krim, naći će nešto drugo, treće, deseto... Prestanite više da se igrate sa čitaocima i njihovim vremenom. Nemate pravo da ovakvim prljavim trikovima pljačkate naše vreme.

  • Rodoljub Mitrovica says:

   Saglasan.

 7. petrovgrad says:

  Zapad u drži EPP, malo reklame. Njima odgovara ovakva Rusija. Šta sad da zategnu odnose, pa da im Putin uskrati sisu. Šta će igrači Čelzija reći. Odalke apanaže nego iz Rusije. Abramovič i stotine takvih crpe Rusiju i odnose na zapad milijarde. Zamislite da je Đilas uložio 5 miliona evra u Vladičin Han, Žitište, Priboj, Tutin i sl. Kad su pitali Urugajce zašto primaju ratne zločice iz Nemačke posle 1945. Njihov prdsednik je odgovorio bolje zločinac sa dva kofera para, nego naučnik sa dva kofera knjiga. Pitajte Bogoljuba Karića koliko plaća porez na imovinu u Londonu po 1 m2, a koliko u Srbiju, mislim na stopu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *