ZAPADNA KULTURA: Zombiji šetali Beogradom

ZAPADNA KULTURA: Zombiji šetali Beogradom

27 oktobra 2014

457620_zombi2-fonet-ap_fTreća beogradska zombi šetnja, sa oko 200 učesnika, prodefilovala je u nedelju veče centrom Beograda, krenuvši sa Trga Nikole Pašića, gde su se učesnici „zagrevali“ uz nastupe rok grupa „Dredd Up“ i „Bricks And Cans“, saopštio je organizator, udruženje Mladi kadrovi.

Zombije je u Domu sindikata od prepodneva šminkao i maskirao tim od tridesetak šminkera na čelu sa majstorom specijalnih efekata Miroslavom Lakobrijom i vajarkom Ninom Vujasin. Učesnici su se potom prošetali kroz Bezistan i preko Terazija, prošli su kraj zgrade Predsedništva Srbije, pa su se preko Andrićevog venca i Pionirskog parka vratili do Trga Nikole Pašića, gde su nagrađeni najbolje našminkani zombiji i njihovi šminkeri.

Zombi šetnja je organizovana uz podršku kompanije Foks, kao promocija nove sezone popularne serije „Okružen mrtvima/Walking Dead“, ali i kao promocija umeća domaćih majstora za specijalne efekte. Šetnja je trebalo 18. oktobra da zatvori deveto izdanje Festivala srpskog filma fantastike, čija je ona promotivni deo, ali je iz tehničkih razloga odložena za 26. oktobar.

U takmičarskom programu Festivala prikazano je 46 filmova, koji su se nadmetali za nagradu Koskar, kao i za nezvaničnu nagradu Piramida, koja je ove godine dodeljivana za filmovekoji se bave slovenskom mitologijom. Piramidu za najbolji film o temi slovenske mitologije dobila je „Mitska sila koja proganja Srbe“ Siniše Cvetića, koja se bavila – promajom.

KOMENTARI3 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Šta da se kaže, osim dekadentno, monstruozno, pomereno stanje duha i svesti, strašno, strašno i strašno. Zapad to uredno finansira da nas već satrte, dokrajči.

  2. Zivojka Serb says:

    TOGA NEMA NA ZAPADU u hriscanskim zemljama.... nego samo u ZOMBI-SrPiji....

  3. zuba zubic says:

    Zivojka, mora da si iz Prnjavora(nemam nista protiv Prnjavora)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *